De Blå SIdene

Mange mener jeg må finne en ny mann. Hvorfor skjønner dere ikke at jeg trives best alene?

De fleste ønsker å leve sammen med en partner. Men jeg har funnet min egen lykke – alene.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Det er mye som skjer i livet mitt om dagen, og det er lenge siden jeg har følt meg så fornøyd og avslappet.

Snekkeren kom på befaring i går. I neste uke skal han begynne å bygge en stor platting utenfor inngangspartiet.

I dag har jeg vært og hentet verdens nydeligste valp, som jeg gleder meg til å bli kjent med. Alt går seg sakte, men sikkert til i livet mitt.

Jeg har mange planer fremover, og for hver gang jeg har oppnådd noe på den lange listen jeg har skrevet ned, krysser jeg av og kjenner på en sterk følelse av tilfredshet.

For første gang i livet mitt vet jeg med meg selv at jeg har kommet hjem.

Da min skilsmisse nummer to var et faktum for et års tid siden, var jeg fast bestemt på én ting: Jeg ville kjøpe et lite hus i landlige omgivelser og skape meg en helt ny tilværelse. Alene. Jeg er ferdig med ekteskap og menn, og det er derfor jeg har kjøpt hund.

Riktig å skilles

Å være gift ble for meg noe altfor krevende og altoppslukende. Jeg har mistet meg selv i begge mine ekteskap og følt at jeg hele tiden måtte inngå kompromisser for å få hverdagene til å fungere.

Jeg har hatt menn som har ønsket at vi skal være sammen om alt hele tiden, mens jeg selv har savnet alenetid og stillhet rundt meg.

I mitt siste ekteskap var følelsen av å miste meg selv ekstra sterk. Min eksmann likte ikke at jeg leste bøker og ikke var tilgjengelig for ham. Og ikke minst så evnet han å bli så sur at han kunne være taus i flere dager.

Til slutt innså jeg at vi begrenset hverandre såpass mye at det ikke var verdt å bli i forholdet. Vi ville hele tiden ulike ting, og han ville at jeg skulle følge hans ønsker og behov.

Det ble så vanskelig å finne en gyllen middelvei som begge var fornøyd med. Selv om det var et aldri så lite nederlag for meg å bli skilt for andre gang, var det også helt riktig for oss begge.

Når noe ikke fungerer, så er det viktig å fri seg fra det. Å ha en opplevelse av at hele forholdet er mer basert på plikter enn gleder, det var ikke sunt for meg.

Å være i midten av livet og endelig finne den indre roen, er stort for meg. Etter flere måneders jakt etter det perfekte huset, kom det til meg gjennom en kollega.

Hun hadde en onkel som skulle selge huset sitt og ville jeg skulle ta en titt på det. Jeg kjente det med en gang jeg kom kjørende inn på gårdsplassen, at dette var et sted jeg kunne trives.

Det ligger skjermet til, med en stor skog bak huset og en åker på siden. Selv om hele huset trengte en fullstendig oppgradering, falt jeg pladask for både husets planløsning og de flotte omgivelsene.

Etter at jeg flyttet hit, har jeg tatt for meg rom for rom. Jeg har fått sønnen og broren min til å hjelpe meg, men jeg har også gjort mye selv.

Her er jeg i ferd med å skape mitt eget lille univers som består av alt jeg setter pris på. Jeg har fått et kjøkken som innbyr til baking og matlaging. Jeg har laget min egen grønnsakhage, og jeg har fått en vegg i stuen som er fylt med bøker som jeg har samlet på gjennom hele livet.

Les også (+): To uker før bryllupet skjedde det utenkelige

En perfekt kombinasjon

Jeg har funnet en perfekt kombinasjon av aktivitet, hvile og jobb, som har bidratt til at jeg har fått den roen i sjelen som jeg lengtet etter da jeg var gift.

For noen er menn og ekteskap ensbetydende med den optimale lykken.

Det er mange som ikke skjønner at jeg vil bo alene. At jeg kan trives i mitt eget selskap. Å være lykkelig, er ikke nødvendigvis å være to.

Venner og kjente mener jeg kan finne en ny mann, men jeg vil ikke.

Det kan hende at jeg bare har truffet feil menn, men jeg vet at det å leve tett innpå et annet menneske ikke er noe jeg lenger savner eller vil ha.

Det merker jeg spesielt nå som jeg har blitt min egen herre, og med eget hus. Jeg har avklart med meg selv at jeg skal leve ut det drømmelivet jeg stadig ønsket meg mens jeg var gift. Og jeg er stolt over at jeg nå er i ferd med å få det til.

Av og til spiller jeg høy musikk og synger med. Og mens jeg holder på med alt jeg liker å gjøre, tenker jeg stadig på at det er så godt at ingen annens dårlige humør lenger kan ødelegge dagen min.

Det er mange rundt meg som ikke helt forstår hvordan jeg kan velge å leve alene her ute. De synes det er litt skummelt når det er vinter og det blir tidlig mørkt.

Men jeg er ikke redd for mørket, og jeg trives jo i mitt eget selskap. For meg gir denne stillheten en god følelse av å være uthvilt og takknemlig. Den gir meg plass til å være kreativ, til å ha kontakt med meg selv og til å planlegge livet mitt fremover.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på «De blå sidene» i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 01/11 2022, og sist oppdatert 02/11 2022.

Les også