De blå sidene

Kjæresten min flyttet inn. Han viste seg å være en helt annen enn jeg trodde

Vi hadde kjent hverandre i noen måneder da kjæresten min flyttet inn til meg fordi han hadde mistet jobben. Det var da jeg oppdaget hva slags mann han var.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Publisert

Jeg satte nøkkelen i døren inn til leiligheten min, men jeg hadde faktisk ikke helt lyst til å åpne den.

Jeg hadde bodd i min treromsleilighet i over 10 år. Den var mitt private rom, for jeg vernet sterkt om privatlivet mitt.

Dessverre var jeg også et hjelpsomt menneske, og for hver dag jeg kom inn i leiligheten om ettermiddagen, var det flere og flere tegn på at dette ikke lenger var mitt private rom.

En stol hadde fått en ny plass, et par høyttalere var satt opp og et bilde var skiftet ut med et som ikke var mitt. Den langsomme forandringen av leiligheten min hadde bare skjedd stille og rolig.

Det irriterte meg, fordi jeg aldri hadde sett for meg at jeg og min ganske ferske kjæreste skulle flytte sammen på denne måten.

Les også (+): Vi har rett og slett fått «naboen fra helvete»

For avslappet

Vi hadde kun kjent hverandre i tre måneder da han ganske uventet mistet jobben sin som selger. Jeg likte ham veldig godt, vi var begge i 30-årene, og jeg håpet at vi hadde en fremtid sammen.

Livssituasjonen hans kom imidlertid til å bli et stort tema. Han hadde ikke oppsparte midler, samtidig hadde han en ganske dyr leilighet med en husleie han ikke klarte å betjene med ledighetstrygden sin.

Han var derfor avhengig av å finne en ny jobb ganske fort. Men selv om han søkte nye jobber, så fikk han ikke napp. De første to månedene lånte han penger av foreldrene sine til husleien, men det var ikke en holdbar løsning.

– Hvorfor sier du ikke opp leiligheten og flytter midlertidig inn hos meg? foreslo jeg en dag. – Vi er likevel sammen det meste av tiden, og så kan du lete etter en ny leilighet og ny jobb i fred og ro hos meg.

Jeg visste at han hadde fått gode tilbakemeldinger på de jobbsøknadene han så langt hadde sendt ut, så jeg tenkte at det ikke ville vare så lenge før han var i jobb igjen.

I mellomtiden kunne jeg hjelpe med å fjerne den store stressfaktoren i livet hans som den høye husleien var. Jeg var av den soleklare overbevisning at vårt bofellesskap kun var en kortvarig løsning.

Det var tydelig at han var lettet og slappet mer av etter at han flyttet inn hos meg.

Faktisk slappet han så mye av at jeg fikk en fornemmelse av at han ikke gjorde noe etter at jeg hadde gått på jobb om morgenen.

Les også (+): Mamma ble blek og stille da hun møtte Eva. Pappas hemmelighet kom til å bli avslørt

Tiltrekningen dalte

Det var ingen tegn på at han søkte hverken jobb eller ny leilighet. I stedet var det disse små tegnene på at han beveget seg lenger og lenger inn i min privatsfære.

Det lot til å passe ham godt at jeg tjente pengene, mens han spilte dataspill og så TV-serier hele dagen. Det hadde stått på i fire måneder, og det lot ikke til å endre seg.

Hvis jeg skal være ærlig, var det vanskelig for meg å bevare respekten for ham som mann med den innstillingen han la for dagen, og jeg kunne merke hvordan min tiltrekning til ham dalte dag for dag.

– Det ser ut som om det har kommet et nytt bilde opp på veggen, sa jeg da jeg kom inn i stuen.

– Ja, jeg synes det passet godt inn, svarte han som det naturligste i verden.

– Men du tar det vel med deg når du flytter? spurte jeg.

– Ja, ja, svarte han uten å se meg i øynene.

Det var tydelig at det ikke var en samtale han hadde lyst til at vi skulle ta. Og som kvelden gikk, merket jeg imidlertid at situasjonen vår hadde nådd et punkt som ikke lenger var holdbar.

– Du, jeg tror vi er nødt til å sette opp noen rammer for hvordan og hvor lenge du skal bli boende, sa jeg.

Jeg foreslo at han kunne bli boende to måneder til, og at han i den tiden gjorde en større innsats enn hittil for å finne jobb og leilighet.

Han ble veldig fornærmet over forslaget mitt, og det kom tydeligvis overraskende på ham. Han kalte meg urettferdig, kald og uforstående.

Til sist truet han med å ta tøyet sitt og gå, og jeg må innrømme at jeg hadde nådd et punkt hvor jeg syntes det lød som en god løsning.

Allerede uken etter hadde han flyttet, og jeg visste at forholdet vårt var slutt. For jeg hadde helt mistet respekten for ham.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på «De blå sidene» i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2024.

Les også