DE BLÅ SIDENE

Ekteskapet var kjedelig og sexlivet dødt. Så fortalte mannen min hva han hadde gjort

Jeg kjedet meg i ekteskapet og trodde Petter hadde det på samme måte. Så slapp han bomben: – Jeg har gjort noe utilgivelig.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Jeg vil ikke si at samlivet vårt var dårlig. Vi bodde i drømmehuset vårt, i en by i Midt-Norge. Vi hadde mange gode venner og barna hadde det fint. Petter hadde en lederjobb, og jeg trivdes som lærer. Så nei, det var ikke noe å klage over. Altså bortsett fra at Petter og jeg ikke hadde så mye å snakke om lenger.

Egentlig hadde vi alltid vært svært forskjellige. Jeg er utadvendt og elsker å ha mennesker omkring meg. Petter er innadvendt og har alltid tilbrakt det meste av sin våkne tid på jobben. Når han var hjemme, slappet han av og så på TV eller var med kompiser.

Det var noen år siden sexlivet vårt hadde vært spennende. Jeg savnet det ikke, og om Petter gjorde det, ante jeg ikke. Vi snakket aldri om det. Men det kom vi i den grad til å gjøre etter at Petter en sen kveld kom hjem etter to dagers forretningsreise til Bergen.

Jeg må ha sovnet på sofaen, for plutselig merket jeg en hånd på skulderen. Da jeg åpnet øynene, var der helt mørkt omkring meg, bortsett fra det svake lyset fra vinduet. Jeg skimtet en mørk skikkelse som satt på armlenet på sofaen. Det var Petter.

– Å, så redd jeg ble. Du skremte meg, utbrøt jeg.

Jeg satte meg opp og ville tenne lampen, men Petter hindret meg med et hardt tak rundt hånden min. Han mumlet noe utydelig.

– Hvorfor er du allerede hjemme? Hvor mye er klokken?

Jeg kunne kjenne på meg at noe var galt. Hjertet hamret. Petter oppførte seg så merkelig. Hvorfor satt han der i mørket?

– Jeg har gjort noe utilgivelig, hvisket han.

Utilgivelig? Petter som alltid hadde alt under kontroll og aldri gjorde noe uforutsett?

Smigret

Han begynte på en lang talestrøm ut i mørket. Etter møtet i Bergen hadde han og kollegaene gått ut for å spise. De hadde endt på et populært utested.

Der hadde en kvinne slått seg ned ved bordet og lagt voldsomt an på Petter. Han var blitt smigret og kjøpt champagne, og de var endt opp i dobbeltsengen på rommet hans.

– Jeg husker det bare i glimt, og jeg merket ikke at hun gikk. Men i morges ble jeg vekket av en telefon fra banken. De sa at de hadde sperret kortet mitt på grunn av flere mistenkelige transaksjoner.

Han så alvorlig på meg.

– Det er trukket 20 000 kroner fra kortet, og lommeboken er borte.

Min umiddelbare reaksjon var at jeg begynte å le. Det var bare for surrealistisk. Peter plukket opp av en prostituert?

Han merket ikke min reaksjon, men bare fortsatte å snakke. Han mente at kvinnen måtte ha hatt noe i drinken hans, at han måtte ha vært bevisstløs.

Les også (+): Jeg hadde vært utro. Straffen hans var knallhard

Krevde en forklaring

På samme måte som Petter fokuserte jeg først på pengene som var trukket fra kortet. Resten av historien var rett og slett for bisarr til at jeg kunne fordøye den.

Dagen etter ringte Petter til legen, som sa at det var altfor sent å måle eventuelle stoffer i blodet. Politiet var han ikke så interessert i å gå til.

Alt var så uvirkelig, det var som om jeg var med i en film. Men en natt våknet jeg av at sinnet raste gjennom meg. Bilder av Petter og den fremmede kvinnen plaget meg. Hvordan kunne han? Hvorfor hadde han gått til sengs med en annen kvinne? Var jeg bare den kjedelige kona han ikke orket å ha sex med?

Jeg vekket ham og avkrevde ham en forklaring. Jeg kunne ikke huske sist vi hadde snakket sammen om annet enn innkjøp, barn og husarbeid.

Men nå insisterte jeg på at vi måtte snakke, jeg ville vite alt om denne kvinnen. Hvordan så hun ut? Hva hadde de gjort? Tente han på henne? Tente han ikke på meg lenger?

Det gikk opp for meg at jeg ikke hadde den fjerneste idé om hva han tenkte. Jeg kjente ikke lenger den mannen som jeg hadde vært gift med i mange år. Og jeg kjente heller ikke meg selv igjen.

Petter prøvde å unnvike alle spørsmålene mine, men jeg brydde meg ikke om det, jeg krevde å få svar.

Jeg skjønte at Petter kanskje ikke hadde vært fullt så uskyldig som han først ga inntrykk av. Jo, han var nok blitt forført, men det var av fri vilje. Da det skjedde, hadde han vært villig til hva som helst – også å lyve. For han var blitt skikkelig redd.

Men under alt dette lå det også en annen sannhet. Petter hadde nytt det. Jenta hadde vært lekker, flørtete, det hadde vært spennende.

Jeg vet ikke om det var det at Petter så åpenlyst innrømmet at opplevelsen hadde vært «spennende», eller om det handlet om å overleve for meg.

I alle fall ble jeg brått betatt av min egen mann. På toppen av et sinne jeg aldri hadde kjent før, fulgte et like fremmed og sterkt begjær etter ham. Det kom helt plutselig, for slik hadde jeg ikke følt det på mange år. Og hadde sex­livet ligget brakk, var det i hvert fall slutt på det nå.

Les også (+) Venninnen overtok eksen min og jeg tok et valg jeg skulle angre på

– Elsker du ham?

Vi begynte også å snakke sammen. Ikke bare om smerten og sviket, men også om andre ting. Det gikk opp for oss hvor langt vi var kommet fra hverandre.

Nå var den kjedelige, trygge hverdagen snudd på hodet. Vi visste ikke om vi kunne finne tilbake til hverandre – eller om vi i det hele tatt ville det.

Tre uker etter Petters tilståelse skulle jeg møte to av mine nærmeste venninner. Jeg hadde behov for hjelp til å sortere kaoset i tankene mine.

Fordi jeg visste at jeg kunne stole på dem, bestemte jeg meg for å fortelle hele historien.

De lyttet uten å avbryte meg. Da jeg var ferdig, stilte den ene et veldig enkelt spørsmål:

– Elsker du ham? Kan du leve uten ham?

Da jeg gikk hjemover, kunne jeg kjenne at dette var et umåtelig viktig spørsmål. Jeg var fortsatt rasende på Petter, men jo – jeg elsket ham, og jeg ville ikke miste ham.

Nå har det gått et år siden Petter var utro, og vi er fortsatt sammen. Når jeg i dag ser på mannen min, ser jeg ikke lenger kjedelige og forutsigbare Petter. Jeg ser en attraktiv og sexy mann som jeg skal passe godt på. Så det gjør jeg virkelig.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på "De blå sidene" i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2022, og sist oppdatert 08/12 2023.

Les også