BREVET JEG ALDRI SENDTE

Du reiste fra meg da jeg var liten. Nå sto du her og ville bli kjent med meg

«Hvor­dan kun­ne hun rei­se fra meg?», spur­te jeg besteforeldrene mine. Det var jo de som var mamma og pappa for meg.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images
Publisert

Kjære mamma

Da jeg var li­ten, reis­te du fra meg. Det hø­rer med til his­to­ri­en at du ikke en­gang var tyve år gam­mel, og at du øns­ket å få deg en ut­dan­nel­se, men det for­and­rer ikke på det fak­tum at jeg voks­te opp uten deg.

Du over­le­ver­te meg til for­eld­re­ne dine al­le­re­de da jeg var en baby, hvil­ket be­tyd­de at jeg voks­te opp med en mor og far som var «godt voks­ne».

Ikke ett vondt ord skal jeg si om dem, for de ga meg så mye kjær­lig­het at ord ikke kan be­skri­ve det. Som li­ten jen­te var det dem jeg så på som mam­ma og pap­pa.

At min or­dent­li­ge mam­ma var den damen som av og til kom hjem til oss på fe­ri­er, var noe jeg ble for­talt, men som jeg ikke helt klar­te å tro på.

Min barn­dom var god. Jeg mang­let in­genting og sav­net in­genting.

Du var en fjern vok­sen, som ikke tok ak­tivt del i min til­væ­rel­se. Når du kom hjem, had­de du med ga­ver til meg, men vi to var som to frem­me­de.

Når jeg slo meg, var det din og min fel­les mam­ma som jeg ville at skul­le trøste meg.

Først da jeg ble ten­åring gikk det vir­ke­lig opp for meg hvor­dan ting hang sam­men. «Hun er mam­ma­en din», sa mam­ma, og men­te at du og jeg bur­de bli bedre kjent.

På det­te tids­punk­tet had­de du gif­tet deg og fått et barn til. Jeg had­de fått en bror, som alle ville at jeg skul­le bli kjent med og ha et for­hold til. Helt ær­lig, så føl­tes det ab­surd.

«Hvor­dan kun­ne hun rei­se fra meg?», spur­te jeg hjem­me. Mam­ma sa at du var alt for ung og ikke mo­den og klar til å være en mam­ma for meg.

«Vi var glad for å få deg, og det var den beste løs­nin­gen på det tids­punk­tet», sa hun. I mitt hode for­ble valget ditt rart, og det ble helt umu­lig plut­se­lig å se på deg som min mam­ma.

Jeg ble vok­sen og for­vent­nin­ge­ne om at jeg skul­le ha en re­la­sjon til deg, fikk meg til å ta av­stand. Kan­skje var jeg sja­lu på lil­le­bro­ren min, som fikk vok­se opp med deg.

Å si mam­ma til deg, det gikk ikke. Jeg kal­te deg ved navn og be­hand­let deg som en fjern tan­te. Det skal du vite; jeg gjor­de ikke det­te for å være slem mot deg.

Gjen­nom åre­ne fikk jeg høre av mam­ma at du var lei deg for­di jeg trakk meg unna. Det­te gjor­de ikke ting let­te­re, tvert imot. Jeg var helt sik­ker på at du ikke for­sto meg og alle de fø­lel­se­ne jeg bar på.

Nå ser jeg at vi begge kun­ne ha vært flin­ke­re. Da du en­de­lig sa til meg at du hver­ken for­ven­tet el­ler trod­de at jeg skul­le være glad i deg som min mam­ma, var det som om mange kilo for­svant fra skuld­re­ne mine.

«Vi kan bli kjent som to voks­ne. Jeg blir glad, bare om du li­ker den jeg er blitt», sa du.

Nå sit­ter jeg her og vet at jeg li­ker deg. Jeg er takk­nem­lig for­di vi en­de­lig har klart å finne ut av tin­ge­ne.

Du er en flott dame, som er fin å snakke med. Jeg li­ker å snakke med deg. At vi skal fort­set­te å ha kon­takt og ta del i hver­and­res liv, vet jeg sik­kert.

Men or­det mam­ma kom­mer jeg ikke til å bru­ke. Du er Nina for meg. Ver­dens beste Nina. «Det hol­der for meg», sa du i går, og jeg så på smi­let ditt at du vir­ke­lig me­ner det.

Takk! Hilsen din datter

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Brevet jeg aldri sendte» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 25/10 2022.

Les også