GRUSOMT DOBBELTDRAP:

Rasende dommer tok til tårene og tok et nådeløst oppgjør med drapsmannen

Mens han satt inne i politibilen, ringte han nummeret til kvinnen han nettopp hadde drept. – Barna er djevelens barn, sa han.

<b>PREGET:</b> Det rant over for dommer Michelle Sisco som administrerte straffesaken mot Ronnie O›Neal, tiltalt for å ha angrepet sin egen familie, tilsynelatende uten grunn.
PREGET: Det rant over for dommer Michelle Sisco som administrerte straffesaken mot Ronnie O›Neal, tiltalt for å ha angrepet sin egen familie, tilsynelatende uten grunn. Foto: Ivy Ceballo/Scanpix
Sist oppdatert

Den drapstiltalte mannen fikk med seg en lekse av de sjeldne inn bak fengselsmurene:

– Det jeg har hørt og sett i denne saken, er det verste jeg noen gang har opplevd. Det kommer til å forfølge meg resten av livet, sa dommer Michelle Sisco før hun sørget for å sperre inne Ronnie O´Neal (32) for resten av livet
– uten håp om benådning eller løslatelse.

Hvite demoner

Klokken tikket mot midnatt søndagskvelden 18. mars 2018 da nødtelefonen ringte hos Hillsborough County Sheriffs Office i byen Riverview i Florida. Det var en kvinne som ringte, men en mannlig stemme kunne høres i bakgrunnen.

Opptak av nødsamtalen skulle senere gjøre dypt inntrykk på alle som fikk høre det, på en person nær:

Mannsstemmen i bakgrunnen roper «Allahu Akbar,» Gud er stor! Videre kan man høre kvinnen si «jeg beklager så mye, Ronnie» før hun hyler høyt og voldsomt.

Så høres en mannlig stemme igjen. «Hun drepte meg,» og «ikke kom ut, ring 911 nå.» Rett etterpå blir samtalen brutt.

Åtte minutter senere mottok nødtelefonoperatøren nok en samtale, denne gangen fra en mann som hevdet han var besatt av «hvite demoner» og som beskyldte «Ke-Ke» for å ha forsøkt å drepe ham, men at han «akkurat drepte henne.» Så oppga han adressen han ringte fra.

<b>EGENRÅDIG:</b> Drapstiltalte Ronnie O'Neal insisterte på å føre sin egen sak for retten i Tampa, Florida. I retten nektet han å etterkomme klare beskjeder og oppfordring fra dommeren.
EGENRÅDIG: Drapstiltalte Ronnie O'Neal insisterte på å føre sin egen sak for retten i Tampa, Florida. I retten nektet han å etterkomme klare beskjeder og oppfordring fra dommeren. Foto: Douglas R. Clifford/Scanpix

− Djevelens barn

Politiet var fremme på stedet noen minutter etter. En liten gutt var den første de fant. Gutten var hardt skadet. Han hadde synlige stikkskader og var kraftig forbrent. Da politifolkene fikk ham i sikkerhet, sa han «pappa skjøt moren min,» før han ble transportert til sykehus.

Gjerningsmannen hadde satt fyr på boligen, men brannfolkene som kom til fikk slukket brannen raskt. Inne i huset fant politiet to døde. En kvinne ved navn Kenyatta Barron var drept med hagle. Hennes ni år gamle datter Ronniveya var hugget i hjel med et machetelignende våpen. Den skrekkslagne åtte år gamle gutten hadde vært vitne til drapene på moren og søsteren før han klarte å rømme ut av huset.

Da politifolkene skulle pågripe Ronnie O´Neal III, satte han seg så kraftig til motverge at de måtte passivisere ham med elektrosjokkvåpen. Mens han satt inne i politibilen, ringte han nummeret til kvinnen han nettopp hadde drept.

– Barna er djevelens barn, sa han.

Les også: Thomas var bare tre år da han så moren bli drept. 12 år senere rammet en ny tragedie

<b>VEKSLENDE FREMTONING:</b> Noen dagaer dukket Ronnie O›Neal opp i fangedrakt som her, andre dager i dress. Håndjern var fast takst alle dager. Opptreden og påkledning åpnet for spekulasjoner om han var sprøyte gal eller bare ond.
VEKSLENDE FREMTONING: Noen dagaer dukket Ronnie O›Neal opp i fangedrakt som her, andre dager i dress. Håndjern var fast takst alle dager. Opptreden og påkledning åpnet for spekulasjoner om han var sprøyte gal eller bare ond. Foto: Ivy Ceballo/Scanpix

Gjensyn i retten

Det var relativt liten tvil om hvem som sto bak ugjerningene. Likevel tok det tre år før straffesaken kom for retten 16. juni i år. Da hadde den tiltalte gjort det klart at han ikke ønsket bistand av advokat, han ville føre saken selv. Et av de mest rystende øyeblikkene i saken var da gjerningsmannens sønn selv forklarte seg om det som hadde skjedd.

Ronnie O´Neal IV (den fjerde), som nå er blitt 11 år gammel, fortalte lavmælt om de siste minuttene inne i barndomshjemmet.

– Jeg så at pappa siktet på mamma med en hagle mens hun skrek mot ham. Mamma løp inn på rommet til min søster og inn i skapet, så løp faren min inn og jeg hørte skudd fra geværet, fortalte guttungen.

Deretter var han vitne til at faren drepte hans ett år eldre søster med to hugg med en machete.

– Det var blod overalt, sa han sakte.

<b>VERGELØSE OFRE:</b> Datteren Ronniveya (9) − funksjonshemmet og uten språk, og kona Kenyatta Barron ble skutt med hagle. Sønnen Ron (8) overlevde så vidt farens machete-angrep.
VERGELØSE OFRE: Datteren Ronniveya (9) − funksjonshemmet og uten språk, og kona Kenyatta Barron ble skutt med hagle. Sønnen Ron (8) overlevde så vidt farens machete-angrep. Foto: Privat

Sønnen vitnet imot

Sønnen så at faren dro frem et papir og tente på det med en fyrstikk.

– Han prøvde å sette fyr på meg, fortsatte gutten.

Jeg klamret meg til en annen brannkonstabel og gråt.

Under rettssaken fikk faren anledning til å spørre ut sønnen om det som skjedde. Etter å ha hilst på gutten og gitt uttrykk for at det var godt å se ham igjen, spurte faren:

– Skadet jeg deg på noen måte, den kvelden det hendte, spurte faren.

– Ja, svarte 11-åringen lavmælt.

– Hvordan skadet jeg deg?

– Du stakk meg.

<b>BESTEMOR I SORG:</b> − Han tok englene våre, sa bestemoren Carrie Lloyd i en rettssak der grusomhetene preget stemningen.
BESTEMOR I SORG: − Han tok englene våre, sa bestemoren Carrie Lloyd i en rettssak der grusomhetene preget stemningen. Foto: Ivy Ceballo/Scanpix

− Selvforsvar

I sin forklaring til politiet hevdet faren at gutten hadde løyet om ham i politiavhørene.

Før Ronnie bestemte seg for å være sin egen advokat, hadde han fått bistand fra juridiske råd­givere.

Da ble det blant annet hevdet at han hadde handlet i selv­forsvar: Han hadde grunn til å tro at hans tidligere kjæreste ville drepe ham.

Denne påstanden så retten fullstendig bort fra. Det var uansett ingen grunn for O´Neal til å gå løs på sin åtte år gamle sønn og sin syke og funksjonshemmede datter.

Flere av politifolkene og brann­mannskapene som kom til boligen der ugjerningen fant sted, fortalte retten om scenene som møtte dem. Brannkonstabelen Donald Foster fortalte at han hjalp til med å bære den drepte ni år gamle jentas kropp ut av huset.

– Hva gjorde du etter å ha lagt henne på bakken, spurte aktor.

– Jeg klamret meg til en annen brannkonstabel og gråt, for å være helt ærlig, var svaret.

Visesheriff Frank Tagliarini var en av de første som kom frem til åstedet. Han oppdaget straks at garasjedøren sto åpen.

– En liten guttunge, omtrent like stor som min egen sønn, slepte seg ut i hagen der jeg var. Han var åpenbart meget alvorlig skadet, forklarte Tagliarini.

Les også: (+) Her bodde småbarnsfaren Nils (25), mannen bak en av de mest grufulle forbrytelsene i fredstid i Norge

<b>TAKK FOR MEG:</b> Ronni O´Neal har fått dommen og vissheten om at han aldri slipper ut i friheten igjen.
TAKK FOR MEG: Ronni O´Neal har fått dommen og vissheten om at han aldri slipper ut i friheten igjen. Foto: Arielle Bader/Scanpix

Nektet å beklage

Flere av familiemedlemmene på begge sider vitnet under rettssaken.

Kenyatta Barrons mor, Carrie Lloyd, sa O´Neal stjal «englene» fra resten av familien. Lloyd sa rett ut at hun ønsket at O´Neal skulle bli henrettet.

– Denne mannen har under hele saken gjort narr av dom­stolene, både ved å representere seg selv uten advokat, og gjennom all skrikingen til dommeren og juryen. I tillegg beskyldte han sin kjæreste for å være ansvarlig for drapene, hikstet moren frem mellom gråteanfallene.

O´Neal, som var lenket både på hender og føtter inne i rettssalen, var ofte kledd i en rød fangedrakt, enkelte dager brukte han dress. Etter morens vitneprov snudde han seg mot henne og sa rett ut at han ikke ville be om unnskyldning.

– Jeg kan ikke beklage noe jeg ikke har gjort, sa han rolig – før han hevet stemmen.

– Og jeg vil ikke beklage det jeg har gjort, brølte han.

Dommeren irettesatte Ronnie O´Neal for oppførselen hans og gjorde det klart at hun ville få ham fjernet fra rettssalen dersom han skrek opp flere ganger.

O´Neal senket da stemmen nok en gang, før han fortsatte.

– Men jeg vil beklage de tapene dere har lidt. Alle vil rette frem pekefingrene og fortelle hvem som har skylden uten å kjenne fakta, sa han kryptisk.

Les også: (+) Lærerparet ble drept på brutalt vis, og ingen skjønte hvorfor – så kom den rystende sannheten frem

<b>SLEKT I SORG:</b> Anført av bestemor Carrie Lloyd forsøkte nærme familiemedlemmer å beskrive hvordan de opplevde saken mot mannen som forsøkte å utslette sin egen − og deres − familie.
SLEKT I SORG: Anført av bestemor Carrie Lloyd forsøkte nærme familiemedlemmer å beskrive hvordan de opplevde saken mot mannen som forsøkte å utslette sin egen − og deres − familie. Foto: Ivy Ceballo/Scanpix

Plaget for livet

Da dommer Michelle Sisco var klar til å avsi dommen, forlangte hun at O'Neal måtte reise seg og se på henne mens hun leste opp dommen mot ham. Dommeren nøyde seg ikke med tørr og saklig juss i domsavsigelsen; hun leste bokstavelig talt drapsmannen teksten.

– Da den ansatte i brannvesenet fortalte at han hadde hentet Ronniveya O'Neal ut av huset, og alt han kunne gjøre var å hulke, så krevde det alt jeg hadde for ikke å hulke selv. Det er ikke et menneske med følelser i kroppen som på noen som helst måte kunne vært vitne til, eller sett bilder av det som fant sted den kvelden, som ikke blir plaget av det resten av livet, sa dommeren. Og la til:

– Jeg vet at dette vil komme til å forfølge meg i resten av mitt liv, jeg kommer til å se for meg de forferdelige bevisene som har vært presentert i denne saken, den motbydelige grusomheten vi har sett.

Les også: Tim (22) smilte og møtte blikket til medpassasjeren i bussen. Det skulle koste ham livet

<b>BRØLTE I RETTEN:</b> − Jeg vil ikke beklage det jeg har gjort.
BRØLTE I RETTEN: − Jeg vil ikke beklage det jeg har gjort. Foto: Ivy Ceballo/Scanpix

Grusomt svik

Dommeren la heller ikke fingrene imellom da hun beskrev den brutale nådeløsheten i drapsmannens handlinger. Om drapet på den ni år gamle autistiske datteren uten språk, sa dommeren:

– Hun kunne ikke skrike, hun kunne ikke løpe unna, hun var hjelpeløst vitne til det du gjorde mot moren hennes. Det barnet hadde allerede hatt så mye lidelse i livet sitt gjennom sine fysiske og psykiske utfordringer. Men den smerten og lidelsen hun opplevde den kvelden, lar seg ikke beskrive, sa dommeren som var synlig berørt da hun beskrev den lille jentas møte med døden:

– I det øyeblikket skjønte hun at hun var blitt sviktet på den aller grusomste, mest tragiske og sørgelige måte et barn kan bli sviktet på. Hun ble sviktet av sin forelder, det ene mennesket som skulle vært der for å verge barna sine, elske dem og beskytte dem mot alt vondt, sa dommer Sisco, stadig mer høylytt og rasende.

– Og det var det siste det barnet opplevde før hun forlot denne jorden – ditt absolutte, grusomme svik mot henne.

Les også: Dødsfallet til høygravide Jenny (32) fremstod som en personlig tragedie. Barnefarens navn endret alt

Krevde ny rettssak

Etter at juryen hadde kjent ham skyldig, men før saken ble tatt opp til doms, krevde Ronnie O´Neal III en ny rettssak, fordi han hevdet at han ble nektet å forklare seg slik han ønsket.

Kravet ble avvist av dommeren.

En offentlig oppnevnt forsvarer som hjalp O´Neal helt mot slutten av saken mot ham, bad juryen om å spare drapsmannens liv og i stedet sende ham i fengsel på livstid.

Dommer Michelle Siscos konklusjon var tre ganger livstid i fengsel for to drap og et drapsforsøk – uten noen mulighet til løslatelse. I tillegg ble han dømt til 30 år bak murene for ildspåsettelse og like lang tid for mishandlingen av de to barna – til sammen 90 år på toppen av tre ganger livstid.

Selv sa O´Neal at han ville foretrukket dødsstraff i stedet for livsvarig fengsel, men sa også at han var blitt reddet av «den eneste sanne gud,» altså Allah.

Ronnie O´Neal III kommer aldri til å oppleve friheten igjen.

Kilder: Tampa Bay News, Fox News og Wikipedia

Denne saken ble første gang publisert 16/11 2021, og sist oppdatert 07/01 2022.

Les også