Han ble skutt 27 ganger av terrorister, men overlevde

Her er fire utrolige overlevelseshistorier.

HARDHAUS: Den tidligere Navy SEAL-soldaten Mike Day overlevde å bli skutt 27 ganger av Al-Qaida. I dag løper han triatlon.
Publisert

Opp gjennom historien har noen mennesker blitt satt på utrolige prøvelser. Sulten, alene og forlatt har mennesker på mirakuløst vist klart å overleve hva enn universitet har kastet mot dem.

Noen overlevelseshistorier er så utrolige at selv Hollywood ikke kunne kommet opp med dem. Vi har tidligere skrevet om tidenes tøffing, Adrian Carton de Wiarts, som overlevde mer faenskap enn man skulle tro var mulig å koke sammen.

Her har du fire andre historier om mennesker som overlevde mot alle odds.

1. Ni uker i villmarken

NI UKER I VILLMARKEN: i 2013 forsvant da 18 år gamle Matthew Allen fra foreldrenes hjem i Sydney, Australia. Allen skal ha lagt ut på en "overlevelses" tur i bushen. Han ble funnet etter ni uker.

De sier at grensen mellom tøff og dum er så hårfin at selv ikke ørner kan se den. Om det er sant, kan kanskje den australske tenåringen Matthew Allen svare på. 18 år gammel bestemmer Allen seg for å rømme fra mor og fars trygge omgivelser i Sydney og forsvinne inn i den australske bushen.

Alarmen hos politi gikk, og store letemannskaper ble sendt ut for å finne gutten. Søket var dessverre resultatløst og etter noen uker ble jakten på den forsvunne tenåringen avsluttet.

Spol frem ni uker og Allen blir tilfeldigvis funnet av to turgåere ute i villmarken. Selv om han er i live har over to måneder i bushen kostet. Allen er blitt delvis blind, fått koldbrann, er dekket i igler og insekter. Han har også gått ned mellom 30 til 40 kilo og er ekstremt dehydrert. Som det ikke er nok, har Australia vært rammet av en hetebølge de ni ukene Allen har vært savnet. Området han blir funnet i har også vært hyppig utsatt for skogbranner på grunn av det tørre været.

Unggutten skal ha overlevd på ferskvann, fisk og frosk. Han blir fraktet til nærmeste sykehus. Ifølge moren skal Allen ha lagt ut på en «overlevelsestur» på egenhånd.

Les også:Denne mannen var for farlig for amerikanerne

2. Skutt 27 ganger

Apropos harde militærmenn - spesialtroppen Navy SEAL er kjent for å være blant de tøffeste av de tøffe, noe tidligere SEAL-soldat Mike Day er et bevis på.

I 2007 er Day på oppdrag i Anbar-provinsen i Irak. Under en husransakelse går marinejegeren inn først. Her møter han på fire Al-Qaida-soldater som, bokstavelig talt, peprer kroppen til amerikaneren full med bly.

Day blir skutt 27 ganger på en avstand på mindre enn tre meter. 11 kuler blir stoppet av den skuddsikre vesten hans, mens 16 kuler treffer marinejegeren i armer, ben og overkroppen. Maskingeværet hans blir også skutt ut av hendene hans.

I tillegg kaster en av al-Qaida-soldatene en granat etter Day, som eksploderer kun noen få meter fra han.

Til alles store overraskelse er ikke amerikaneren dø. I stedet trekker han håndvåpenet sitt og tar livet av al-Qaida-soldatene. Så reiser han seg, tørker støvet av uniformen og returnerer til helikopteret utenfor.

Etter 16 dager på sykehus, blir han skrevet ut og tildelt utmerkelsen Purple Heart. Day beskriver hendelsen i dag "som en vanlig dag på jobben". Han bruker i dag mesteparten av tiden sin på å løpe triatlon for å samle inn penger til andre militærveteraner og diverse veldedige organisasjoner

Yes, du leste riktig - en vanlig dag på jobben. Det farligste som skjedde i redaksjonen i dag, var at kaffemaskinen var tom før i dag morges.

Les også:Her bodde det mennesker i 2000 år - én dag forsvant alle

3. Drukner i dritt

BARE DRITT: En pensjonist overlevde tre dager i sin egen avføring da gulvet på utedoen hans sviktet. Utedoen på bildet er kun en illustrasjonsdass.

Om det ikke er sykdom eller alderdom som tar deg i pensjonistalderen, så er det din egen dritt - bokstavelig talt.

Det var i hvert fall nesten hva den da 75 år gamle krigsveteranen Coolidge Winesett opplevde i 2000. Winesett levde alene i barndomshjemmet i den lille byen Ivanhoe i delstaten West Virgina. Uten innlagt vann i huset, var toalettet til pensjonisten fortsatt den gamle utedoen fra 1950.

Under et dobesøk skjedde det alle som har brukt en utedo frykter - de råtne gulvplankene ga etter og Winesett falt rett i en stor haug med dritt (igjen, bokstavelig talt).

Ettersom pensjonisten tidligere i livet hadde blitt lam i venstre side av kroppen etter et slag og amputert deler av det ene benet, var det umulig for v75-åringen å komme seg opp av bæsjbassenget. De tre neste dagene tilbrakte Winesett badende i sin egen avføring sammen med rotter, slanger, edderkopper og larver.

Det var først på dag tre, da postmannen var innom huset og oppdaget at posten ikke var hentet at noen ante ugler i mosen. Postmannen banket på, men ingen åpnet. Da han gikk for å prøve bakdøren, hørte han svake rop fra utedassen. Slik ble Winesett oppdaget kavende i sin egen avføring.

"Det var et helvete av bibelske proporsjoner" kunne krigsveteranen fortelle til mediene i etterkant.

Les også:De hardeste av de harde

4. Ni dager i jungelen

På julaften i 1971, var 17 år gamle Juliane Koepcke på LANSA flight 508 på vei til den peruanske byen Pucallpa. Koepckes far arbeidet i Pucallpa, og sammen med sin mor skulle hun tilbringe juleferien i byen.

På vei over den peruanske regnskogen, blir flyet truffet av lynet og styrter. Av de 92 passasjerende og kabinansatte om bord, er det bare én person som er i live etter styrten- 17 år gamle Koepcke.

På mirakuløst vis har den unge tenåringen overlevd det over tre kilometer lange fallet. Trolig er grunnen til at hun overlever fallet, det faktumet at hun er fortsatt fastpent i det hun deiser mot bakken. Setet demper mye av fallet.

- Jeg var definitivt fastspent i setet under fallet. Setet må ha snudd seg og dempet fallet da jeg traff bakken. Hadde jeg ikke vært fastspent, ville jeg ikke overlevd, har Koepcke uttalt i ettertid.

Uten skader er hun dog ikke. Koepcke har brukket kragebenet, revet av noen scener i kneet og fått en god del kuttskader. I tillegg til å befinne seg midt i den svarteste regnskogen alene, kan man mildt sagt si at 17-åringen befinner seg i kinkig situasjon.

Les også:Lurte døden syv ganger - så vant han i lotto

Men den tysk-peruanske jenta vet råd. Begge hennes foreldre er tyske forskere som har emigrert til Peru på grunn av forskningsarbeid i jungelen. Sammen med foreldrene har hun ofte tilbragt flere måneder sammenhengende i regnskogen på grunn av deres arbeid.

- Jeg visste mye om regnskogen. Det er ikke det grønne helvete mange tror.

TILBAKE I JUNGELEN: Juliane Kopecke har mange ganger fortalt sin utrolige overlevelseshistorie. Er fra Werner Herzog dokumentaren "Wings of Hope".

Det eneste av proviant Koepcke finner, er noe godteri blant vrakrestene. Hun putter godteriet i lommene på den korte shortsen og legger ut på en ni dager lang mars i den tette jungelen. Med jungelråd fra sin far i bakhodet, finner hun en elv hun bestemmer seg for å følge med strømmen.

- Et sted må det finnes sivilisasjon, tenker hun.

Til tross for gode råd, er ikke uforberedt vandring gjennom regnskogen lett som en plett.

Ville dyr, slanger, giftige planter og krokodiller er bare noen av utfordringene som møter Koepcke. Hun har bare på seg et par sandaler, og anser elven som det tryggeste stedet å gå. Langs bakken er det mye giftig planter, slanger og insekter som kan bety slutten.

Men elven er ikke helt uten farer den heller. 17-åringen må blant annet vasse midt i elven, med vann til knærne for å unngå pirajaer. De blodtørstige fiskene holder seg som oftest på grunt vann. Tenåringen vet også at krokodiller i regnskogen sjeldent angriper mennesker, så lenge de ikke føler seg truet.

Vandring i jungelen barbeint med kort shorts og en topp uten ermer, gjør at Koepcke bokstavelig talt blir spist opp av insekter, både natt og dag. Hun tør ikke sove på bakken i frykt av giftige edderkopper og skorpioner skal komme frem.

Etter noen dager oppdager jenta at et kutt hun i armen har blitt infisert og er fullt av larver. Jenta har ikke noe annet valg enn å fortsette marsjen, selv om hun kan kjenne larvene spise seg innover det åpne såret hennes.

På dag ti oppdager Koepcke en båt i elvekanten. Om bord finner hun noe bensin hun bruker for å "rense" såret. Den snarrådige 17-åringer husker en episode i jungelen, der faren brukte drivstoff for å rense et infisert sår familiens hund hadde.

- Jeg tror det rant ut rundt 35 larver av armen min.

Koepcke slår leir i båten og blir timer senere funnet av noen fiskere. De behandler skadene så godt de kan og tar henne med tilbake til sivilisasjonen.

Koepcke har i etterkant vært tilbake i jungelen, blant annet i forbindelse med Werner Herzogs dokumentarfilm om ulykken, «Wings of Hope». Hun har også gitt ut en selvbiografi.

(Kilder: Huffington Post, Wikipedia, Cracked, Mirror, List25, Side3, Crowdrise, Telegraph, BBC, Amarillo, Youtube )