Skjønnhet

Skal du på reise? Disse skjønnhetstipsene gjør det enklere å pakke lett

Med disse triksene trenger du ikke bekymre deg for at skjønnhetsproduktene dine skal ta for mye plass.

Foto: Produsentene
Sist oppdatert

Vi har alle vært der - du står i sikkerhetskontrollen på flyplassen og forsøker å presse alle de hundre skjønnhetsproduktene dine ned i den bittelille en-liters plastposen du får lov å ta med deg i håndbagasjen.

I tillegg glemte du kanskje at den svindyre tørrsjampoen du kjøpte hos frisøren tidligere i uken dessverre overstiger 100-millilitersgrensen, og må pent kaste den i søpla.

Det går an å unngå kjipe situasjoner som dette, med et par lifehacks som sparer plass og gjør det mye enklere å reise lett på tur - og fortsatt få med seg skjønnhetsproduktene sine.

I denne saken har vi samlet flere av våre beste tips til å pakke lettere når man skal ut og reise med håndbagasje! Og ellers i livet også, forsåvidt.

Se alle skjønnhetshacksene under!

Transparent toalettmappe i plast

Sett med transparente toalettmapper fra MAC, kr. 400.
Sett med transparente toalettmapper fra MAC, kr. 400. Foto: Produsenten
Vita reisesett fra Vita, kr. 69. Inneholder også tomme beholdere du kan fylle opp med det du trenger å ha med deg av skjønnhetsprodukter.
Vita reisesett fra Vita, kr. 69. Inneholder også tomme beholdere du kan fylle opp med det du trenger å ha med deg av skjønnhetsprodukter. Foto: Produsenten

Væske du skal ha med i håndbagasjen må samles i én gjennomsiktig plastpose som rommer maksimalt 1 liter før du går gjennom sikkerhetskontrollen.

Med en transparent toalettmappe i den rette størrelsen slipper du å pakke om på flyplassen.

Tips! Hvis du ikke vil kjøpe deg ny toalettmappe, kan du gjenbruke plastposen du får eller ta med deg en ekstra plastpose fra sikkerhetskontrollen. Til neste gang kan du da pakke ned de væskebaserte produktene dine allerede når du er hjemme. Så slipper du å stresse i køen på flyplassen.

Sminkeservietter i reisestørrelse

10-pack med sminkeservietter fra Ole Henriksen, ca. kr. 69.
10-pack med sminkeservietter fra Ole Henriksen, ca. kr. 69. Foto: Produsenten

Du trenger ikke ta med maxipakken med wipes til ansiktet hvis ikke du har planer om å være borte veldig lenge. Flere merker, blant annet Ole Henriksen, selger sminkeserviettene sine i mindre størrelser, eksempelvis 10-pack.

Nyvasket, nydusjet og nykuret i reisestørrelse

Korres Sunny Escape, kr. 119.
Korres Sunny Escape, kr. 119. Foto: Produsenten
Rituals The Ritual of Sakura Renewing Treat gavesett, kr. 225.
Rituals The Ritual of Sakura Renewing Treat gavesett, kr. 225. Foto: Produsenten

Mange produsenter, slik som greske Korres og nederlandske Rituals, har laget gavesett av sine mest populære serier og produkter.

Du tenkte kanskje dette bare var noe man kjøpte som julegave til venninna, men den gang ei. Denne størrelsen er også perfekt når du skal ha med deg sjampo, balsam, kroppssåpe, fuktighetskrem på tur.

Sminke i pudderform

Inika Cosmetics' Face In A Box-sminkesett, kr. 699.
Inika Cosmetics' Face In A Box-sminkesett, kr. 699. Foto: Produsenten
Bare Mineral's Grab & Go Get Starter kit, kr. 299.
Bare Mineral's Grab & Go Get Starter kit, kr. 299. Foto: Produsenten

Produkter i pudderform kan være en god erstatning for mange av dine dagligdagse flytende skjønnhetsprodukter, og du kan få tak i ministørrelser av mange av dine vanlige skjønnhetsfavoritter.

Både Bare Minerals, Mac, veganske Inika Cosmetics og en rekke andre store skjønnhetsmerker tilbyr foundation, blush og alskens andre sminkeprodukter i tørt format, det vil si at du får dem med deg i håndbagasjen på reise uten å måtte legge det over i den gjennomsiktige posen i sikkerhetskontrollen.

Kost i stedet for spray på tørrsjampoen

Merket Styledry tilbyr tørrsjampo i flere forskjellige former, her er pudderformatet deres, med børste som du bruker for påføring, kr. 139.
Merket Styledry tilbyr tørrsjampo i flere forskjellige former, her er pudderformatet deres, med børste som du bruker for påføring, kr. 139. Foto: Produsenten

Å reise på ferie uten innsjekket bagasje trenger ikke nødvendigvis bety at du må leve med fet hodebunn fordi tørrsjampoflaska måtte stå igjen på badehylla.

Flere produsenter har tørrsjampo i andre former enn den tradisjonelle sprayflasken. Blant disse er Styledry, som både har tørrsjampo i pudderform og som små absorberende servietter du lett får med deg i veska.

Gjør derfor litt research, og se om du kan spare plass på å tenke litt annerledes rundt hårproduktene dine.

Redd sminken i dårlige lysforhold

Sminkespeil med LED-lys fra Beter, kr. 249.
Sminkespeil med LED-lys fra Beter, kr. 249. Foto: Produsenten

Ikke alle feriedestinasjoner har like bra lysforhold for å legge sminke, og da er det greit å kunne ha et lommespeil med eget LED-lys som gir deg god oversikt når du skal gjøre kveldens glam.

Det er en rekke produsenter som tilbyr denne typen speil, både med USB-ladning og batteridrevet.

Hudpleiesett i reisestørrelse

Ole Henriksen Nurture Yourself hudpleiesett, kr. 309.
Ole Henriksen Nurture Yourself hudpleiesett, kr. 309. Foto: Produsenten
Dermalogica normal/oily skin kit, kr. 399.
Dermalogica normal/oily skin kit, kr. 399. Foto: Produsenten.

Bekymret for at du ikke får gjennomført hudpleierutinen på tur? Sjekk ut om produsenten av dine hudpleieprodukter også har laget mini-utgaver av din hudpleieserier. Mange har nemlig reiseutgaver av sine mest populære seier.

Eventuelt går det an å kjøpe små tomme beholdere i reisestørrelse og helle over produktene dine på mindre beholdere. Mange reise- og skjønnhetforretninger har dette i sortimentet sitt.

Solkrem du får med i håndbagasjen

Age Reverse solkrem spf 30 fra Exuviance, kr. 589.
Age Reverse solkrem spf 30 fra Exuviance, kr. 589. Foto: Produsenten
ZO Skin health Smart Tone Broad Spectrum Sunscreen spf 50, kr. 890
ZO Skin health Smart Tone Broad Spectrum Sunscreen spf 50, kr. 890 Foto: Produsenten

Solkrem er viktig uansett, men spesielt om du har tenkt til å tilbringe mye tid utendørs og kanskje skal til en solfylt destinasjon. Heldigvis kan du få kjøpt solkrem så og si over alt, men det finnes også flere kremer som kommer i reisevennlige størrelser.

Tips! Flere butikker, slik som Normal, Kicks og Vita har stort utvalg av reisestørrelser. Alt fra sminke, hudpleie, sjampo og deodorant til tannkrem og munnskyllevann.

Denne saken ble første gang publisert 26/07 2019, og sist oppdatert 20/08 2019.

Les også