Tenker mer på mat enn sex

Kvinner fantaserer oftere om sjokolade enn sex, skal vi tro en britisk undersøkelse.

SJOKOLADE. Når kvinner avbryter slankekurer gjør de det oftest med sjokolade, alkohol, finger mat . stekte poteter eller desserter, ifølge en britisk undersøkelse.
SJOKOLADE. Når kvinner avbryter slankekurer gjør de det oftest med sjokolade, alkohol, finger mat . stekte poteter eller desserter, ifølge en britisk undersøkelse. Foto: FOTO:Istockphoto
Publisert Oppdatert

Kvinner fantaserer oftere om mat enn om sex .Det viser en undersøkelse fra britiske Weight Watchers, melder The Telegraph.

Ti ganger sex

I undersøkelsen kom det fram at 58 prosent av kvinnene tenkte på sex minst ti ganger om dagen. Men 70 prosent av kvinnene innrømmet at de tenkte veldig mye oftere på mat.

Les også: Krisetider gir topp sexlyst

Tirsdag klokka elleve

Kvinnene i undersøkelsen sa at de tenkte mest på mat og slanking på tirsdag klokka elleve.

Ernæringsfysiolog Zoë Hellman i Weight Watchers sier til The Telegraph:- Mange føler at de på tirsdager fortsatt har "begynnelsen av uka energien" som skal til for at de begynne å slanke seg, og at de har lettere å tenke at de utsetter slankekuren når det nærmer seg slutten av uka.

Om kvinner tenker mer på sex enn mat når det nærmer seg helg, sier undersøkelsen ingenting om.

Mange likhetstrekk

-Mat og sex har mange likhetspunkter. Begge deler dreier seg om nødvendighetsbehov, svært ulike preferanser og sanselig nytelse. I hvor stor grad vi nyter det ene eller det andre, avgjøres av tidligere erfaringer. Jeg skulle ønske flere kvinner hadde opplevd gourmetsexen og ellers hadde et like uporblematisk forhold til kropp og erotisk nytelse som de har til gourmetmat,sier sexolog Gro Isachsen.

Trist, men sant

- Selv om det er trist å si det, tror jeg det også stemmer for norske kvinner at de bruker mer energi på å tenke på mat enn å tenke på sex. Vekt og mat er nok en daglig tanke hos mange kvinner, og for mange har det med selvfølelse å gjøre. Og selvfølese henger sammen med lyst. Kanskje er det slik at jo mindre man tenker på slanking, dess mer tenker man på sex?, sier ernæringfysiolog Cathrine Borchsenius, snart aktuell med ny utgave av programmet Sunt og Godt på TV 2.

Les mer om sex om samliv på Klikk.no/samliv

Mat ikke bare slanking

- Kvinner tenker generelt sett mer på mat enn menn. Men mat er ikke bare slanking, sier slankeekspert Jeanette Roede.

- Jeg tror de tenker mer på mat fordi de oftere tar ansvaret for matlaging i en familie, og kanskje er raskere til å ta initiativ til måltider. På kurs ser vi også at kvinner og menn tenker på mat på ulike måter. Kvinner er mer tilbøyelig enn menn til å knytte mat opp til belønning og straff for seg selv, sier hun.

Les også: Slank med sex

Les også:Server noe annet enn biff

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning