Dyster statistikk for kvinner

Ta orgasmen i egne hender

– Lær å kjæle med deg selv, også under samleie, råder sexolog Gro Isachsen.

UNDER DYNA: For å få maks utbytte av sex, er du nødt til å gjøre deg kjent med din egen kropp.
UNDER DYNA: For å få maks utbytte av sex, er du nødt til å gjøre deg kjent med din egen kropp. Foto: FOTO: Bulls
Publisert Oppdatert
Mange synes en eller flere fingrer mot klitoris er best, andre kjøper en vibrator

En stor amerikansk undersøkelse viser at under en tredel av alle kvinner kan få orgasme under samleie. Hvis det er tilfellet, tror sexolog Gro Isachsen at klitorisstimulering ikke inngikk i aktiviteten.

- Kjenn din kropp

Hun mener det er viktig for kvinner å kjenne kroppen sin, og å være trygg på seg selv om de skal ha god sex og få orgasme.

- Mye av tryggheten kommer når vi kjenner kroppen vår og våre seksuelle preferanser. Kunnskap kan vi få av å lese artikler som denne, og gjennom den fordypning vi kan få når vi leser sexhåndbøker eller henter inn riktig og fordomsfri informasjon på andre måter, sier Isachsen.

Elektrisk tannbørste

For at kvinner skal lære seg selv å kjenne, anbefaler Isachsen å kjæle mest mulig med seg selv.

- Bruk hendene dine og alle hjelpemidler som gir deg nytelse. Mange synes en eller flere fingrer mot klitoris er best for å tilfredsstille seg selv, mens andre kjøper en vibrator, sier Isachsen.

Sexologen sier videre at det er svært individuelt hvilken type vibrator kvinner foretrekker. Noen vil ha en sterk vibrator, andre en svak.

- Jeg har også vært i kontakt med kvinner som bruker en elektrisk tannbørste for å stimulere klitoris, men de tilhører mindretallet, sier hun.

Sliter med sexen

Isachsen har en egen klinikk hvor hun driver med rådgivning til både par og single. Og over 80 prosent av de som kommer inn i klinikken hennes sliter med sexlysten.

Orgasmetips

Her er fem orgasmetips fra "Orgasmeboken" av den svenske sexeksperten Katerina Janoouch:

  • Få orgasme i dusjen. De fleste kvinner får intensive orgasmer av å onanere med vannstrålen fra dusjhodet, eventuelt halvt liggende i badekaret.
  • Onaner foran speilet. Å se seg selv kan være både opphissende og lærerikt.
  • Onaner på halvoffentlige steder, som på doen på kafeen. Onaner også i mindre behagelige stillinger.
  • Når orgasmen kommer, ikke fake. Faker du orgasmer blir du flinkere til å fake enn til å få orgasme.
  • Har du samleie med partneren din, gi klitoris en smekk. Det kan ofte få liv i klitoris og føre deg til klimaks.

- Hvis man ikke deler kunnskapen sin med andre betyr det mye sex etter prøve- og feilemetoden, og unødvendig mye dårlig sex. Blir det for mye sex uten gleder, går det ut over hvor ofte vi vil ha sex og lysten ut, sier hun.

Noen trenger sterk stimulering rett på klitoris, andre trenger svært forsiktig stimulering til siden for klitoris. Andre en kombinasjon, og kanskje med varierende hastighet på stimuleringen.

Onani under samleie

Isachsen mener at det er et gode at unge kvinner er blitt sikrere på hva de ønsker seksuelt.

- Heldigvis er det nå mange kvinner som onanerer mens de har samleie. Dermed får de dobbelt opp, og mannen får en kvinne som nyter å ha sex med ham. Selvfølgelig vet vi kvinner best hvordan vi vil ha det.

Det å onanere sammen er også en fin måte å vise den andre hvordan man liker å bli stimulert, understreker sexologen. Dessuten er det svært intimt og opphissende i seg selv.

Les også:

- Jeg klarer ikke å onanere

Flere orgasmiske nyheter fra klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning