Flørting og kroppsspråk:

Her er 10 tegn som avslører at en mann flørter

Slik kan kroppsspråket avsløre ham.

SOMMERFLØRT: Ute av trening når det kommer til flørting? Les igjennom sjekklistas 10 kjennetegn på at han kan være interessert.
SOMMERFLØRT: Ute av trening når det kommer til flørting? Les igjennom sjekklistas 10 kjennetegn på at han kan være interessert. Foto: Getty Images.
Sist oppdatert

Når man er på flørter'n eller sjekker'n er d det fint å kunne tyde når du står ovenfor en potensiell ny partner.

– Tenk over hva du selv gjør

Det kan være vanskelig å tyde kroppsspråket til det motsatte kjønn, men det er mulig hvis du vet hvor du skal begynne.

Det finnes nemlig visse tegn du kan se etter som kan fortelle deg om han er interessert i deg.

– Mitt beste råd når det kommer til det å oppfatte når noen flørter er å tenke over hva du selv gjør. Når det kommer til flørting, skiller ikke menn og kvinner seg så veldig fra hverandre. De gjør som regel de samme tingene når de flørter.

Det sier date-rådgiver Ane Hagen, som er utdannet ved Matchmaking institute i USA.

Les også: (+) Fellene som ødelegger sexlivet

Visse tegn

Hagen driver i dag matchmaking- konseptet MatchMe.no og datingmetoden 100dager.com.

– Ting du altså merker at du gjør når du liker noen eller prøver å flørte med noen, er de samme tingene du bør legge merke til hos andre også, forteller hun.

Lengre ned i denne artikkelen finner du 10 tegn på at han kan være interessert i deg.

Kjenner du deg igjen i flere av punktene, har du kanskje funnet kjærligheten.

Vurderingene er gjort av Hagen, som også er forfatter av boken "Derfor lykkes du ikke med nettdating".

– Vær deg selv

Psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi Jan Rimau mener derimot at du ikke bør henge deg opp i tegn som kan fortelle at det motsatte kjønn kan være interessert i deg.

Han synes heller at du bør lære deg å kjenne etter på egne følelser.

– Det er mulig å avlese følelser hos andre, og disse ti punktene er alle sammen tegn på at en person kan være forelsket. Men det kan bli usunt hvis du kun er opptatt av å avlese mannen for så å innrette deg etter det. Det er til de grader selvundertrykkende, mener Rimau.

Han mener det vil være bedre å øve deg på å være i balanse mellom egne følelser og den andres følelser.

– Det som vekker følelser hos andre er først og fremst følelsesmessige responser som kommer fra en selv. Vær deg selv, sier psykologspesialisten.

Her finner du 10 tegn på at han kan være interessert:

1. Et godt smil

SMILET KAN FORTELLE MYE: Smiler dere bare av å se på hverandre, kan du være sikker på at dere flørter.
SMILET KAN FORTELLE MYE: Smiler dere bare av å se på hverandre, kan du være sikker på at dere flørter. Foto: Getty Images.

Det er mye du kan finne ut om en person bare ved å studere smilet.

De fleste vil smile på automatikk når de er i nærheten av andre mennesker, men har man det bra smiler man ikke bare med munnen, men også med øynene.

Får du i tillegg et skjevt smil, er dette et sikkert tegn på at det er flørting på gang.

De sjenerte vil smile enkelt og greit, men selvsikre mennesker vil bevisst legge til et lurt smil for å gi tegn til den utkårede om at de er interessert.

2. Sjenert rødming

Når du lurer på om han du dater virkelig liker deg eller om de bare er ute etter spenning, kan det være lurt å dra frem rødmekortet.

Rødmer personen innimellom, gjerne på en litt sjenert måte, så er dette tegn på genuin interesse.

Personer som er betatt og småforelsket vil rødme når de frykter at de har gjort noe som den andre kanskje ikke vil like.

Det kan oppstå for eksempel ved at de viser en usikkerhet som i en slik setting er en positiv ting. Personen er interessert.

3. Øyekontakt

Sjenerte mennesker vil vike unna blikket litt raskere enn gjennomsnittet når de liker noen, mens de usjenerte vil gjøre det motsatte.

Har du vært på en date der du sliter med å kjenne om det er noe kjemi, har du garantert fått stikk i magen i det dere får øyekontakt og begge holder blikket over lengre tid.

Det er et sikkert tegn på at du kjenner kjemien, og et sikkert tegn på at den andre er interessert i å bli bedre kjent. Når man liker det som er blitt opplevd til nå, viser man det via blikk-kontakt.

Kommer det et lurt smil i tillegg, er det bare å nyte det som måtte komme.

Les også(+): Plutselig sa mannen min at han ikke var glad i meg mer. Og jeg som hadde gjort alt for ham!

4. Speiling/herming

Har du hørt flørte-tipset "Le av vitsene hans - le når han ler"?

Det å være på samme nivå og gjøre de samme tingene, er en velkjent metode på å vise interesse og skape interesse.

Noen ganger blir dette også gjort på grunn av usikkerhet og frykt for å dumme seg ut, men det igjen er et sikkert tegn på at interessen er der.

LE SAMMEN: Ler dere sammen, viser dere interesse for hverandre. Ler han med deg, kan du være sikker på at han synes du er ei bra dame.
LE SAMMEN: Ler dere sammen, viser dere interesse for hverandre. Ler han med deg, kan du være sikker på at han synes du er ei bra dame. Foto: Getty Images.

5. Tøffer seg

Både kvinner og menn prøver ofte å skjule usikkerhet ved å tøffe seg.

Det kan være at de står med hendene i siden med en "kul" holdning, eller at de har dratt på seg en selvsikker maske som snakker litt høyt med en breial tone for ikke å vise sårbarheten sin.

Alle som har en tendens til å gjøre dette bør jobbe med usikkerheten sin, for den skinner raskt gjennom. Samtidig kan å tøffe seg være et sikkert tegn på interesse.

6. Kropp og hodebevegelser

Legger du merke til hvordan en person beveger både kropp og hode under en date, vil du kunne se om personen flørter på grunn av måten bevegelsene skjer.

Lener personen seg nærmere er det 100 prosent flørting på gang.

Hvis hodet legges litt på skakke prøver han å gi signal om at han koser seg.

Ofte er også det å putte hodet litt frem når den andre snakker en måte å vise at man lytter litt ekstra, noe man kun gjør hvis man har genuin interesse av å bli bedre kjent og vise personen oppmerksomhet.

7. Fysisk nærvær

Det er ingen tvil om at en person liker deg når vedkommende stryker deg over ryggen eller berører deg på en annen måte.

En annen ting som viser interesse, er når man dulter borti ved "feiltagelse" og får en grunn til å si eller gjøre noe mer.

Dultingen er et påskudd som benyttes fordi man har interesse.

BERØRING ER BRA: Kroppskontakt og berøring betyr interesse.
BERØRING ER BRA: Kroppskontakt og berøring betyr interesse. Foto: Getty Images.

8. Utvidede pupiller

Det sies at øynene er vinduet til sjelen, men øynene kan også avsløre om en person liker deg eller ikke.

Mennesker som trives i situasjonen og liker den de snakker med vil få utvidede pupiller, mens det motsatte skjer når man ikke har det behagelig.

Er man ute på byen og drikker alkohol vil ikke dette tegnet være så klart som ellers, fordi pupillene også ofte utvides etter inntak av alkohol.

  • Menn og kvinner i gode parforhold har høyere livskvalitet enn de som lever i dårlig fungerende forhold. Det viser analysen av den nasjonale intervjuundersøkelsen LOGG.
  • Tallene viser også at blant dem som lever i dårlig fungerende forhold, er tre ganger så mange ensomme og deprimerte som blant de som er i forhold som fungerer best.
  • Blant mennesker som lever i gode samliv, er det under en av ti som er relativt utilfreds med tilværelsen.
  • Blant dem som lever i samliv som fungerer dårlig, er mer enn fire av ti lite tilfredse.
  • Blant kvinner er det de som lever i dårlig fungerende samliv som er minst tilfredse med livet, sammen med de skilte og separerte.
  • Å ha en kjæreste ser ut til å bety mye, særlig for menn. Det gjelder først og fremst for risikoen for å oppleve ensomhet.

Kilde: Norsk Helseinformatikk (NHI) / Studien av livsløp, generasjon og kjønn (LOGG), en nasjonal intervjuundersøkelse gjennomført av Statistisk sentralbyrå og forskningsinstituttet NOVA.

Se mer

9. Hevede øyebryn

Ja, dette kan faktisk også være et tegn på at han er interessert.

Hvis du tenker på Joey fra "Friends" og hvordan hans ansiktsuttrykk er når han sier "How you doin'?", vil du forstå at det å heve øyenbrynene er et ganske godt tegn på flørting.

Noen mener også at man ved interesse har øyenbrynene hevet over lengre tid, men ikke basèr deg på en teori om at noen flørter kun på grunn av hevede øyenbryn hvis ingen av de andre tegnene er til stede.

Les også: Fem fordeler med å være singel

10. Fikling/nervøsitet

Det søteste tegnet er ofte fiklingen som noen starter med når de treffer noen de liker.

Pass likevel på at klumsingen er ekte, for et av de eldre og dårlige triksene for å sjarmere damene er å spille klumsete og søt når man vanligvis har en tøffere holdning.

Det skal gi kvinnen en trygghet om genuin interesse og at han konsentrerer seg fullt ut om henne og ikke alle de andre kvinnene han flørter med.

Flørting er det imidlertid uansett.

Kilde: Ane Hagen. Driver matchmaking- konseptet MatchMe.no og anehagen.no

Denne saken ble første gang publisert 23/05 2014, og sist oppdatert 17/08 2023.

Les også