Tips for orgasme

Slik får du multiorgasme

Både kvinner og menn kan få det. Og det er enklere enn du tror.

TO TYPER: Multiorgasmer og serieorgasmer er to forskjellige typer orgasmer, ifølge ekspertene.
TO TYPER: Multiorgasmer og serieorgasmer er to forskjellige typer orgasmer, ifølge ekspertene. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock
Publisert Oppdatert

- Kvinnekroppen er laget for muligheten til å få flere orgasmer, men de som har godt trente bekkenbunnsmuskler har større sjanser enn de som har slapp muskulatur. Det gjelder særlig de som får G-punktorgasmer. Da kommer orgasmene ofte i serier, som erter som triller ut av en sekk, forklarer sexolog Gro Isachsen til Klikk.no

Les også: Slik får kvinner sexlysten tilbake

Noen skiller mellom serieorgasmer - den ene orgasmen som avløses av den neste - og multiorgasmer som defineres som en rekke enkeltstående orgasmer.

- Mange tror at multiorgasmer og serieorgasmer er det samme, men det er altså to forskjellige typer orgasmer, understreker eksperten.

Les også: Slik avslører du om hun faker

Tren bekkenbunnen

ROER NED: Samleie gjør deg mindre stresset og roer nervene.
ROER NED: Samleie gjør deg mindre stresset og roer nervene. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock

"Hite-rapporten" som ble utgitt for snart 30 år siden slås det fast at det hovedsakelig er en psykisk årsak til at kvinner ikke er multiorgasmiske, siden kvinnekjønnet holder seg erigert (blodfylt) cirka en halv time etter hun har hatt sin forrige orgasme.

- Jo bedre bekkenbunnsmuskulatur, desto mer blod og desto kraftigere ereksjon, noe som også gir større følsomhet i kjønnet, sier Isachsen, og mener at noen kan være multiorgasmiske når de har "solosex", men er glade om de får en når de er sammen med en mann siden ikke alle er like flinke til å få til riktig stimulering sammen med partner.

Les også: Jakten på vaginalorgasmen

Individuelle orgasmer

- Noen vegrer seg for å fortsette over i neste orgasme når de først har fått sin ene og beskriver at de blir så følsomme at det blir ubehagelig å fortsette. De fleste kan bygge opp til flere orgasmer om de bare tar en kort pause, slik at den ubehagelige følsomheten forsvinner mellom hver utløsning. Noen beskriver at orgasmene blir stadig kraftigere, mens andre mener de første er de sterkeste - dette er veldig individuelt, forklarer sexologen.

Les også: 9 steg til nytelse

TRENING FOR MULTIORGASMER FOR MENN

Trim bekkenbunnsmuskelen:

  • Sving penis rundt ved hjelp av bekkenbunnsmusklene og de innvendige lyskemusklene, eller prøv å løfte opp en våt vaskeklut på din erigerte penis.
  • Gjør dette minst to ganger daglig.

Testikkelkontroll:

  • Testiklene reiser seg automatisk før orgasme. Å løfte dem selv gjør det lettere å ejakulere, å senke dem selv kan utsette sædavgangen.
  • Stå med føttene fra hverandre og trekk testikkelmusklene opp mot magen. Øk antall repetisjoner hver dag.
FØLSOM: Noen vegrer seg for å fortsette over i neste orgasme når de først har fått sin ene og beskriver at de blir så følsomme at det blir ubehagelig å fortsette.
FØLSOM: Noen vegrer seg for å fortsette over i neste orgasme når de først har fått sin ene og beskriver at de blir så følsomme at det blir ubehagelig å fortsette. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Les også: Slik skal en penis se ut

Fastholding av ereksjon:

  • Hold ereksjonen så lenge som mulig, ved hjelp av stimulering med hånd og hode. Prøv et minutt hver dag den første uken, og bygg videre på dette.

Strammeøvelse:

  • Orgasme utløses ved en bekkenspenning som kalles myotonia. For å bygge opp denne spenningen vekselvis strammer du og slapper av i bein- og magemuskler. Gjør dette i fem minutter, men stopp før du får krampe.

Les også: Derfor kommer menn for tidlig

TRENING FOR MULTIORGASMER FOR KVINNER

Øk opphisselsen:

  • Nyttige metoder for å øke din seksuelle opphisselse kan for eksempel være en dramatisk seksuell fantasi, en opphissende film eller utsettelse av orgasmen. I stedet for å gå direkte til orgasmen ved første og beste mulighet, utsetter du den. Utsett den flere ganger helt til du er veldig sterkt opphisset (noen kvinner synes dette er lettere og mindre anstrengende med en vibrator enn med fingrene).
  • Fortsett stimuleringen etter at du har fått orgasme. Da kan du oppleve at orgasmen varer lenger enn du ville ha trodd.

Tenk positivt:

  • Dersom du slår deg til ro med den første orgasmen, blir det heller aldri mer. Prøv å holde sinnet fylt av opphissende tanker.

Kilde: Boken «Erotisk massasje» av Anne Hooper .

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

SOLOSEX: Noen kan være multiorgasmiske når de har ¿solosex¿, men er glade om de får én når de er sammen med en mann.
SOLOSEX: Noen kan være multiorgasmiske når de har ¿solosex¿, men er glade om de får én når de er sammen med en mann. Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Her er de ekte filmsex-scenene

Deler orgasmene sine på nett

Får nye kjønnslepper

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning