Sex

Slik er sexlivet vårt

Hvor mange par har regelmessig oralsex? Hvor lenge varer god sex? Her får du svarene.

FÅ SVAR: Vi har saumfart ferske studier og rådført oss med eksperter om hva som foregår på sexarenaen.
FÅ SVAR: Vi har saumfart ferske studier og rådført oss med eksperter om hva som foregår på sexarenaen. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock
Publisert Oppdatert

Enkelte er så erotisk fiksert at de må ha et daglig samleie, for andre går det lenger mellom hver gang sex står på menyen.

Les også: Sexfilmen som rystet verden

Vi Menn har saumfart ferske studier og rådført oss med eksperter om hva som virkelig foregår på sexarenaen.

Her presenterer vi seks av spørmålene som du kanskje har lurt på.

1. Hvor ofte har par flest sex?

a) En gang i måneden

b) To ganger i uken eller mindre

c) Tre ganger i uken eller mer

Svar: B. For dem mellom 20 og 30 år ligger frekvensen på to ukentlige økter (men faller til fem-seks ganger i måneden etter et par år som partnere). En av tre par har sex sjeldnere enn en gang i måneden og bare 20 prosent har sex tre eller flere ganger ukentlig.

Konklusjonen er at det ikke finnes noe standardtall på hva som er "riktig". Det er bare tull å presse inn elskov når du føler deg utslitt eller favorittlaget gikk på sitt tredje strake nederlag i serien. Det er ikke bare antall samleier som teller, men hvor intime dere er mot hverandre i hverdagen. Misfornøyd med erotikken? Finn tilbake til flørten, send hverandre "hotte" tekstmeldinger eller gå på date sammen.

Oppskrift på hjemmebane: Ønsker du virkelig mer sex, planlegg på samme måte som med andre gjøremål. Som å gå til sengs litt tidligere en kveld eller kos dere under dyna søndag formiddag.

2. Prosentandel av par som bruker sexleketøy?

a) 49 %

b) 20 %

c) 70 %

Svar: A. Selv om det bugner av voksent leketøy på nettet og i erotiske butikker, klarer fortsatt mange seg uten hjelpemidler i sengen. Mye fordi menn kan føle at vi ikke strekker til som elskere.

Oppskrift på hjemmebane: Er du redd for at kjæresten vil foretrekke leketøyet fremfor deg? Vær ikke engstelig! Prøv en vibrator som kan brukes til massasje over hele kroppen. Etter hvert (sammen med glidemiddel) fokuserer dere på kjønnsområdene, det er utrolig hvilken effekt en vibrator har - for begge!

Les også:

Alt om sexleketøy

Dette visste du ikke om klitoris

KORT OG GODT: Det er mest vanlig å bruke mellom 7 og 13 minutter på et samleie. Det inkluderer ikke forspillet.
KORT OG GODT: Det er mest vanlig å bruke mellom 7 og 13 minutter på et samleie. Det inkluderer ikke forspillet. Foto: Foto: Istockphoto

3. Hvor mange norske par praktiserer regelmessig oralsex?

a) 30 %

b) 70 %

c) 90 %

Svar: B. Tallet er kanskje lavere enn ventet, men (særlig) mange kvinner kvier seg for munnsex. Problemet bunner i om hun eller partneren er rene nok. Innled erotikken med en (felles) dusj og sørg for grundig vask "der nede". Virker i tillegg høyst stimulerende. Mange menn digger derimot kvinnens naturlige lukt. Uansett om en er fersk på området, er det vanskelig å gjøre noe galt med munn og tunge.

Oppskrift på hjemmebane: Snakk sammen! Hør hva og hvordan hun vil ha det og fortell det samme til henne. Det finnes massevis av litteratur om temaet. Gi i hvert fall oralsex en sjanse, det er himmelsk godt for begge parter.

4. Hvor lenge varer "god" sex?

a) Rundt 40 minutter

b) Rundt 25 minutter

c) Rundt 10 minutter.

Svar: C. Du og partneren behøver ikke elske i timevis for å nyte deilig sex. Kort og vellykket - mellom 7 og 13 minutter er mest vanlig - ifølge en stor, internasjonal studie foretatt av kondomgiganten Durex. Men det inkluderer ikke forspillet. Uansett er ikke varigheten avgjørende for vellykket sex, her gjelder det å finne hva som passer best for dere.

Oppskrift på hjemmebane: Over halvparten av dem som var med i undersøkelsen sa at sexstunden varte kortere enn ønskelig. Tilhører du denne gruppen? Bruk tid på å kose og kjæle med hverandre, gå ikke rett på sak. Legg dere tidligere om sexlivet er forbeholdt soverommet.

Les også: Så lenge varer det perfekte samleiet

5. Hvor mange par er virkelig fornøyd med sitt sexliv?

HALVPARTEN ER MISFORNØYD: Rundt 56 prosent er misfornøyd med den seksuelle delen av parforholdet, viser en undersøkelse gjort av Durex.
HALVPARTEN ER MISFORNØYD: Rundt 56 prosent er misfornøyd med den seksuelle delen av parforholdet, viser en undersøkelse gjort av Durex. Foto: Foto: Istockphoto

a) Rundt en firedel

b) Rundt halvparten

c) Rundt tre av fire par

Svar: B. Ifølge rapporten fra Durex er 56 prosent misfornøyd med den seksuelle biten i parforholdet. I de første månedene er lysthormonene på topp og sexlivet glir som smurt. Men det forsvinner med tiden, og da er det viktig å prate sammen. Noen gjør det, de fleste ikke.

Oppskrift på hjemmebane: Spør deg selv hvor de høye forventningene kommer fra - deg eller partneren? Prøv å fortelle partneren hva som gjør deg fornøyd og lykkelig. Vær positiv og ikke anklagende. Tenk deg om hvordan du ville reagere hvis noen sa dette til deg.

Les også: Dette gjør menn feil i senga

6. Hvor mange kvinner får orgasme via inntrengning?

a) Litt under halvparten

b) Rundt en tredel

c) Mindre enn 15 %

Svar: A eller muligens B. Her svinger tallene mellom ulike undersøkelser. En omfattende studie av amerikanske studenter slo fast at tallet lå like under 50 prosent. Det er stor forskjell på hvordan opplever dette, men stimulering av klitoris er uansett en forutsetning for orgasme hos de fleste. Og det makter sjelden junior alene, så fremt vinkelen er optimal.

Oppskrift på hjemmebane: For hennes orgasme anbefales det at hun sitter på toppen. Enda bedre er hjelpemiddel i form av en vibrator. Den er ikke ment som erstatning for "the real thing", men mange kvinner har faktisk problemer med å få orgasme av penis alene.

Les mer om sex og samliv på Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning