Sexfantasier jorden rundt:

Nordmenn elsker gruppesex

Brasilianerne og kinesere liker tanken på sex innenfor familiens rammer, britene fantaserer om voldtekt - og vi nordmenn er visstnok svake for gruppe- og homosex.

Publisert Oppdatert
DRØMMEN? Mange nordmenn drømmer om sex med flere. Dette går fram av en ny undersøkelse.
DRØMMEN? Mange nordmenn drømmer om sex med flere. Dette går fram av en ny undersøkelse.

Land og sex

Dette er det danske nettstedet scor. dks antagelser om ulike nasjonaliteter og sexfantasier:

Norge: Gruppe- og homosex

Sverige: Gruppesex og stor aldersforskjell

Danmark: SM, fetisj- og homosex

Tyskland: Som Sverige

Storbritannia: Voldtekt, debut og analsex

Spania: Som Danmark

Arabiske land: Analsex og homosex

Brasil: Sex med familiemedlemmer og homosex

Kina: Sex med kjendiser, søskensex og utroskap

Det danske nettstedet scor.dk hevder å ha tilegnet seg kunnskap om hva innbyggerne i store deler av verden sexfantaserer om. Nettstedet har samlet sexnoveller fra bidragsytere i 44 forskjellige land, i alt om lag 250 000 tekststykker - heftig og dampende erotikk kategorisert og ordnet etter hvilke typer aktiviteter som foregår på lakenet.

LES OGSÅ:

Større penis på 20 minutter

Hva er din favorittfantasi?

Foruroligende?

Antallet besøk på de ulike kategoriene er grunnlaget for scor. dks antagelser om seksuelle preferanser. Og hvis vi forutsetter sammenheng mellom det man vil lese og det man gjerne gjør, er resultatene ganske oppsiktsvekkende - og litt foruroligende:

Kinesere og brasser vil gjerne i bingen med familiemedlemmer, det fremgår ikke av materialet langsmed hvilke grener av familietreet begjæret ledes, men det er trolig ikke snakk om gamle grandtanter og filleonkler. Kineserne er også glad i å tenke seg sex med kjente mennesker. Om medlemmene av politbyrået er inkludert, vites ikke.

Arabiske friskuser

Novellenes innhold strekker seg fra ganske uskyldige og alminnelige erotiske sysler mann og kvinne imellom til interesse for aktiviteter som de fleste ikke har i sitt seksuelle handlingsregister, slik som gruppesex og voldtektsfantasier.

Antall klikk tyder på at britene - som jo er kjent for litt kinky sex, ikke minst i parlamentariske kretser - liker å tenke seg sentralt plassert i en voldtektssituasjon. Engelskmennene fantaserer også gjerne om analsex og seksuelle debuter.

LES OGSÅ:

Tolk dine sexfantasier

Her er de ekte filmsex-scenene

Araberne er også seksuelle friskuser, som liker anal- og homosex. Om dette er tenkt kombinert og må anses som et rent mannlig anliggende, sier kildematerialet ikke så mye om. Men det er kanskje lurt å passe seg litt når man er på pakketur i Bagdad.

Forskjell på kvinner og menn

Sexolog Gro Isachsen kjenner ikke til det danske nettstedet scor.dk og vil ikke ha noen formening om sammenheng om hva man leser om og hva men kan tenke seg å gjøre av seksuelle aktiviteter. Men kan si litt generelt om seksuelle fantasier:

- Sexfantasier sier noe om hvilken rolle man vil ha. For de fleste er fantasiene mye sterkere enn det de ønsker realisert, voldtekt for eksempel. Ingen vil jo bli voldtatt, men noen kvinner drømmer om å gi slipp på all kontroll - og i fantasien går det jo an å "la seg voldta", man slipper unna uten sår - verken på kropp, eller sjel.

Isachsen mener at menn og kvinner sexfantaserer nokså ulikt:

- Menns fantasier er ganske korte og intense. Kvinners er lengre, som en slags film, med oppbygging og hele historier. Noens fantasier foregår i svart-hvitt, andre med farger.

Om nordmenns angivelige sans for homo- og gruppesex:

- Ser ut til å være en økende tendens til at heterofile kvinner drister seg til sex med hverandre. Den samme tendensen gjelder ikke blant menn. Begge kjønn drømmer om gruppesex, men de færreste gjennomfører det. De som gjør det, har ingen problemer med å finne likesinnede - på internett. Ellers ser det ut til at kinky sex er for oppadgående her til lands.

Isachsen om se før og nå:

- Sex er bedre i dag enn i gamle dager, fordi tabuene er færre og de tør nyte mer.

Vi er en nasjon vi med

Ifølge dette danske nettstedet er vi nordmenn også på glid når det gjelder alternativ sex. Vi tiltrekkes av sex med mange.

Ikke nok med det: Nordmenn er også troende til sex med mennesker med samme kjønn som en selv. Feilkilder hertil kan naturligvis være at mange av novelleleserne er homofile og leser om det som er naturlig for dem å gjøre. Men det kan jo også tenkes at en del er heterofile norske menn og kvinner som fantaserer om sex med samme kjønn.

Hva gjelder våre nærmeste naboer, ser det ut til at danskene er troende til litt av hvert, men kanskje ikke alt på en gang: Sadomasochisme, fetisj- og homosex.

Svenskene, ser det ut til, er svake for gruppesex, og sex mellom mennesker med innbyrdes stor aldersforskjell, eksempelvis ung gutt og overkåt dame i førtiårene.

LES OGSÅ: Trekant ødela ekteskapet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning