Sex og hjelpemidler

Sexleketøyene du bør vite om

Har du tenkt å kjøpe sexleketøy? Dette bør du lese i så fall.

HVA ER DETTE?: De som selger sexleketøy på nett anbefaler at man nyttiggjør seg av den informasjonen som finnes på nettsidene deres.
HVA ER DETTE?: De som selger sexleketøy på nett anbefaler at man nyttiggjør seg av den informasjonen som finnes på nettsidene deres. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

"Herr Kanin" ny og enda bedre, eller en musikkvibrator til å putte i trusa når du skal ut? Ja takk, begge deler.

Hva som er innovativt på sexleketøysfronten er en ting, hva som er brukervennlig kan være en annen.

Det er dessuten et hav å velge mellom og smaken er som baken.

Med det sagt, vi har stupt uti for deg og kommet opp med et aldri så lite utvalg du bør merke deg.

Ren silikon er tingen

I dag finnes det sexleketøy i de fleste materialer (til og med i Norges nasjonalstein, larvikitt). Men det som er mest populært av hygieniske og brukervennlige årsaker er silikon, stål og glass.

- Rene silikonprodukter er mest hygieniske, de er kroppsvennlige, tar opp varme raskt og formidler vibrasjoner godt, sier pressesjef i Erotikknett.no, Terje Presthus.

Rene silikonprodukter nevnes også av de andre store nettbutikkene for å være det beste på markedet i dag. Noen merker som er kjent for høy kvalitet og 100 prosent rene silikonprodukter er Je Joue, Vixen, Fun factory, LELO, Tantus og norske LAID. SWAN er ren silikon fra topp til tå, også i «håndtakene».

- Stein går ikke for å være et spesielt godt egnet materiale, det har lav bruddstyrke og kan brekke om man mister det i gulvet. Glass er blitt populært de siste årene og er bedre egnet, her er Glassvibrations ledende. Ellers så lages det sexleketøy i de fleste materialer per i dag, skinn og tre er kanskje blant de mest spesielle, men er ikke like sikre og hygieniske. Stål derimot er et spennende materiale og nJoy ligger i teten der og selges hos både oss og Cecilie Kjensli, sier Terje Presthus.

Kondomeriet, som har 20 års erfaring i bransjen, velger først og fremst ut produkter basert på brukervennlighet og etterspørsel.

- Selv om det er viktig å tenke nytt så har vi med så mange år i bransjen opparbeidet oss et visst begrep om hva kundene ønsker og det er dem vi lytter til, sier Maria K. Ebbestad, nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet.

Unngå bomkjøp

Å velge etter materiale og "kvalitetsstempel" er et godt utgangspunkt dersom man vet litt hva man ser etter.

- Legg heller på en hundrelapp, for det er uansett verdt pengene, sier Cecilie Kjensli, redaktør for sex - og samlivsmagasinet C-punktet.no og stolt eier av nettbutikken CecilieKjensli.no.

- Eller gå i det minste for kvalitet når du vet hva du liker, tilføyer Terje Presthus.

Er du førstegangsvelger kan det være lurt å gå for en liten klitoris-vibrator (hun), en masturbator eller en penisring (han) og en vibrerende penisring eller nye We vibe 3 (par), foreslår Kjensli.

- Så kan du heller bygge ut den erotiske verktøykassa etter hvert.

Monica Solberg som driver Flirt har fire stikkord til sine kjøpere.

- Tenk anatomi (område som skal stimuleres), funksjon (kiling, kraftig vibrasjon, ingen vibrasjon), materiale (ren silikon!) og sunn fornuft, sier hun.

De som selger sexleketøy på nett anbefaler også at man nyttiggjør seg av den informasjonen som finnes på nettsidene, som brukertester - og anbefalinger, egne søkemotorer og tips-guider.

- Vi har for eksempel en oppdatert leketøysguide på vår side hvor man kan legge inn søkekriterier og luke ut det som passer, sier Solveig Nordanger, medeier av Voksenlek.no.

Stødige aktører

Det anbefales også å handle hos anerkjente butikker, siden mange dukker opp og forsvinner like raskt igjen. Da har man ingen å klage til om det skulle oppstå problemer med produktet.

- Om man likevel har gjort et bomkjøp kan man, hvis man har handlet hos oss enten på nett eller i butikk, benytte seg av Kondomeriets Orgasmegaranti. Er man ikke fornøyd med et produkt kan man levere det inn og vi hjelper deg med å finne noe mer passende, tipser nettredaktør og presseansvarlig i veletablerte Kondomeriet, Maria K. Ebbestad.

Cecilie Kjensli yter personlig service gjennom å svare på kundenes spørsmål på mail.

- I nettbutikken min tilbyr jeg kun de fineste merkevarene, for jeg vil ikke anbefale utstyr jeg ikke ville ha brukt selv. Det er tross alt intimprodukter som skal berike sexlivet, og derfor gir jeg personlig service så alle blir fornøyd, sier hun.

Og glem for all del ikke glidemiddelet, påpeker Terje Presthus, selv om du handler på nett og ingen «prakker» det på deg i kassen.

- Mye mer spennende enn flere nye leketøy er en ny serie organiske glidemidler vi har fått inn, synes jeg. Intimate Organics er nemlig helt uten aspartam og parabener, sier han.

Sjekk ut disse leketøyene

Etter å ha vært i kontakt med en rekke netthandler og lest oss opp både på norske og utenlandske nettsider, har vi plukket ut 22 leketøy til han, henne og par som det snakkes spesielt varmt om.

Sjekk også disse 30 hete julegavetipsene til å ta med seg under dyna.

1. Herr Kanin - rosa orgasmevinner

SEXLEKETØY: Soraya (Lelo)
SEXLEKETØY: Soraya (Lelo) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: 10 function glass rabbit (Icicles)
SEXLEKETØY: 10 function glass rabbit (Icicles) Foto: FOTO: Produsenten

Rabbiten har vært en hit blant jenter i årevis, men problemet med tidligere varianter av ukjente merker har ofte vært at de går fort i stykker, bråker og gjør for mye ut av seg, er for store og er laget av dårlige og lite hudvennlige materialer. Dette gjelder ikke for den rosa orgasmevinneren i ren silikon som går for å være den kanskje mest innovative dobbeltstimulerende saken på markedet per nå.

Produktnavn: Soraya (Lelo)

2. Herr Kanin - i glass

Siden dette er verdens første rabbitvibrator i glass, og rabbiten er og blir jenters klare favoritt, må den nevnes. Denne glassblåste saken er fra Icicles som har mye lekkert (som vibratorer formet som langstilkede roser). Selve glassdildoen kan holdes under varmt eller kaldt vann for å skape spennende temperaturforandringer.

Merk: Har du sansen for glass er det særlig tre produsenter som er i vinden: Icicles, Glassvibrations (som har vunnet flere priser for sin "djeveltunge") og eksklusive Phallix.

Produktnavn: 10 function glass rabbit (Icicles)

3. High tech musikkvibratorer

Dette er det siste tilskuddet i OhMiBod-serien, som er en serie avanserte musikkvibratorer. Diskret plassert i sin sorte blondetruse er denne vibratoren spennende reisefølge overalt, da den vibrerer og pulserer til musikk, din elskers stemme eller andre lyder.

SEXLEKETØY: Club Vibe 2.OH (OhMiBod)
SEXLEKETØY: Club Vibe 2.OH (OhMiBod) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: We vibe 3, fjernstyrt
SEXLEKETØY: We vibe 3, fjernstyrt Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Multi Vibe (Vibozzz )
SEXLEKETØY: Multi Vibe (Vibozzz ) Foto: FOTO: Produsenten

Produktnavn: Club Vibe 2.OH (OhMiBod)

4. Par-favoritten - nå fjernstyrt

Sterkere og bedre! Verdens mest solgte par-vibrator, nå med fjernkontroll og kraftigere vibrasjoner for G-punkt og klitoris. Siden den tar liten plass både inni og utenpå, får penis også plass.

Produktnavn: We vibe 3, fjernstyrt

5. En nyhet til par

Se opp for en ny sensuell revolusjon for par. Under samleie glir de vibrerende fingrene lett mellom partene, noe som gir deilig kriblende massasje til klitoris, penis, testikler og andre erogene soner. Produktnavn: Multi Vibe(Vibozzz )

6. Se opp for «sensemotion»

Den anerkjente leketøysprodusenten Lelo har nylig lansert en helt ny serie med fjernstyrte leker som virkelig er innovative, mener Solveig Nordanger, medeier av Voksenlek.no.

Den trådløse fjernkontrollen styres av håndens bevegelser.

SEXLEKETØY: Lyla egg, Oden penisring og Tiani for par (Lelo)
SEXLEKETØY: Lyla egg, Oden penisring og Tiani for par (Lelo) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: FORM 2 (Jimmyjane)
SEXLEKETØY: FORM 2 (Jimmyjane) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Pfun plug (nJoy)
SEXLEKETØY: Pfun plug (nJoy) Foto: FOTO: Produsenten

Produktnavn: eks. Lyla egg, Oden penisring og Tiani for par (Lelo)

7. Klitoris nye bestevenn

Er dette verdens beste klitorisstimulator i øyeblikket? Ifølge Cecilie Kjensli og designerne er den definitivt det.

Internasjonalt prisvinnende sak som koster litt, men som skal være vel verdt pengene.

Produktnavn: FORM 2 (Jimmyjane)

8. Det lekreste i stål

Stål er etter hvert blitt et populært materiale. Analpluggene av stål fra nJoy skal være stålpluggenes Rolls Royce, ifølge pressesjef Terje Presthus i Erotikknett.no.

Produktnavn: Pfun plug (nJoy)

9. Black Swan-feber

Først kom The Black Swan-vibratoren, og det nyeste tilskuddet i svanefamilien ble lansert i Europa så nylig som denne måneden. Selv om det ikke er så mye nytt med formen så skal funksjonen og styrken være blant det beste som finnes. Daglig leder i butikken Flirt.no, Monica Solberg, hevder at hun er overrasket over denne vibratoren, etter ti år i leketøysbransjen.

Produktnavn: Whopper Swan vibrator

10. Trekant-favoritten

SEXLEKETØY: Whopper Swan vibrator
SEXLEKETØY: Whopper Swan vibrator Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Magic Massager (Adam & Eve)
SEXLEKETØY: Magic Massager (Adam & Eve) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Flip Hole Air (Tenga)
SEXLEKETØY: Flip Hole Air (Tenga) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Easy Ona Cap egg (Tenga)
SEXLEKETØY: Easy Ona Cap egg (Tenga) Foto: FOTO: Produsenten

Massasjestaven, som ble kjent for enda flere gjennom Sex og singelliv, har for lengst gjort sitt comeback med NRK1-programmet Trekant.

Massasjeapparater som dette er også den amerikanske sexguruen Betty Dodsons soleklare favoritt, og var grunnen til at Cecilie Kjensli startet egen nettbutikk for ti år siden.

Produktnavn: Magic Massager (Adam & Eve)

11. Japanerne tar menn med storm

Det japanske merket Tenga er det helt store navnet om dagen for merkebevisste menn som liker å følge med i tiden.

Flip Hole Air skal slå den klassiske, men akk så populære lommelykten (red.mrk. fleshlight, som ser ut som en lommelykt) en høy gang.

Prøv også kindereggene, skreddersydd for lekne mannfolk.

Produktnavn: Flip Hole Air og Easy Ona Cap egg (Tenga)

12. Oppblåsbare Samanthas arvtager

Oppblåsbare dukker går vel ikke akkurat for å være så populære lenger (har de noen gang vært det?), og de japanske sexdukkene har heller ikke blitt husvarme her til lands. Men kroppsdeler, det vil Ola Nordmann ha? Ikke bare er plastvaginaer populære, men bakender i plast, eventuelt med bein og to åpninger, nevnes av flere nettbutikker som svært populære om dagen.

Produktnavn: Pipedream Extreme-serien er en «snakkis».

13. For den miljøbevisste

SEXLEKETØY: Pipedream Extreme
SEXLEKETØY: Pipedream Extreme Foto: FOTO: Produsenten

Med sveiv så den kan lades opp fortjener denne en plass på listen, verdens første oppladbare vibrator. Miljøvibratoren er laget i resirkulerbar plast av beste kvalitet, har enkel regulering og fire vibrasjonshastigheter som ikke skal ligge noe tilbake for det man finner i tilsvarende batterivibratorer.

Produktnavn: Earth Angel

14. «Slikkemaskinen»

Sqweel er et resultat av en engelsk sexleketøy-konkurranse for noen år tilbake. I juryen satt blant annet expirator og poppis-forfatter Tracey Cox som utbrøt: Sqweel kjennes skummelt lik ut som tungen fra et menneske. Med en av disse og en vibrator bør kjæresten din bli seriøst bekymret.

Produktnavn: Squeel (LoveHoney)

SEXLEKETØY: Earth Angel
SEXLEKETØY: Earth Angel Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Squeel (LoveHoney)
SEXLEKETØY: Squeel (LoveHoney) Foto: FOTO: Produsenten

15. Analpluggene som er blitt religion

Aneros går av folk i bransjen for å lage noen av de aller beste analpluggene for menn på markedet, og var først ute. For mange er de nærmest blitt «religion», hevdes det. Aneros pluggene skal gi kraftigere og lengre orgasmer helt uten vibrasjon, da det er kun muskulaturen som regulerer stimuleringen.

Sjekk også ut den nye serien til Zini - en produsent som har vunnet designpriser, og Janus analplugger som er et nytt tlskudd, tipser Voksenlek.no.

Produktnavn: MGX (Aneros)

16. Lekebilen til mannens «klitoris»

Et av de mest innovative produktene for menn på markedet er fremdeles onanimaskinen som ser ut som en bil. Det som er så spesielt med denne er først og fremst at den er spesiallaget for mannens klitoris, penishodet, også kalt glans.

Produktnavn: Cobra libre (Fun Factory)

SEXLEKETØY: MGX (Aneros)
SEXLEKETØY: MGX (Aneros) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Cobra libre (Fun Factory)
SEXLEKETØY: Cobra libre (Fun Factory) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Naughty Boy (Rocks Off)
SEXLEKETØY: Naughty Boy (Rocks Off) Foto: FOTO: Produsenten

17. Den lille frekke kompisen hans

Naughty Boy er det nye familiemedlemmet i serien som fra før av skilrer med den bestselgende Rude Boy. Naughty Boy er mye mindre og smalere og perfekt for nybegynnere innen analstimulering. Denne gir ham både en kraftigere ereksjon og kraftigere orgasmer, hevdes det. Sjekk også ut den nye masturbatoren i samme serie, Hand Solo, tipser flere nettbutikker.

Produktnavn: Naughty Boy (Rocks Off)

18. Av kvinner for kvinner

Little Su er en annerledes dildo for kvinner som også er annerledes det meste på markedet. Dildoen har fått navnet sitt etter en berømt poet og forfører fra Qi dynastiet i Kina.

Dildoen er relativt liten, snaue 12 cm med en maksimal diameter på snaue 40 mm, men formen gjør at den legger et jevnt press mot G-punktet, samtidig som den ruglete "armen" stimulerer klitoris.

Produktnavn: Little su (Joya)

19. Stroppesaker fra superprodusent

Strap on er ikke akkurat en ny oppfinnelse, men hvis dere først skal skaffe en så passer dildoer fra både Fun Factory, Tantus og Vixen i dette harnesset.

Produsenten som står bak skal være kjent for å lage spesielt gode stroppesaker og annen moro beregnet på par. Selges hos Erotikknett.no i Norge.

Produktnavn: Strap-on sett: Menage a trois (Sportsheets)

SEXLEKETØY: Little su (Joya)
SEXLEKETØY: Little su (Joya) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Strap-on sett: Menage a trois (Sportsheets)
SEXLEKETØY: Strap-on sett: Menage a trois (Sportsheets) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: P.2 penisring (Laid)
SEXLEKETØY: P.2 penisring (Laid) Foto: FOTO: Produsenten

20. Undervurdert «must»

Penisring høres kanskje kjedelig ut, men stasen blir både større, hardere og stiligere, ifølge sexpirator Cecilie Kjensli.

Går man i tillegg for en som stimulerer skrukken/prostata, vil han kunne få en helt ny opplevelse.

Penisringene til norske Laid går for å være favoritten blant gutta i bransjen.

Produktnavn: P.2 penisring (Laid)

21. Gullgod «couture»

Vi kommer heller ikke utenom dildoer og vibrerende egg i rustfritt stål belagt med 18 karat gull, for de kresne. Dette er coutureobjekter som personifiserer essensen av den nye erotiske moten. De håndlages i kirurgisk stål og kan leveres belagt med 18 karat gull. Oppladbare, stille og diskret - unntatt prisen, de skriker litt.

Produktnavn: eks. Olga (Lelo)

22. Solid bauta

Norsk design signert Laid, med industridesigner Line Iren Andersen og siviløkonom Karianne Rønning i spissen. Dette er en retro-dildo, laget av Norges nasjonalstein, den 300 millioner år gamle bergarten Larvikitt, som kjennetegnes av et blålig fargespill som skyldes lysbrytning. Dette gir bergarten en spesiell glans, og Larvikitt blir derfor ofte brukt til prydgjenstander, nå også som dildo.

Dildoen er vist på Nasjonalgalleriet - NRKs program om kunst, mote og design.

Produktnavn: Stone Dildo (Laid)

Samtlige produkter er å få kjøpt i norske nettbutikker som selger sexleketøy, men utvalget varierer fra butikk til butikk.

Følg Klikk Helse på Facebook

SEXLEKETØY: Olga (Lelo)
SEXLEKETØY: Olga (Lelo) Foto: FOTO: Produsenten
SEXLEKETØY: Stone Dildo (Laid)
SEXLEKETØY: Stone Dildo (Laid) Foto: FOTO: Produsenten

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Munnsexen menn elsker

Her er de ekte filmsex-scenene

Vil du ha sex om igjen, må du kunne dette trikset

Her er kvinnens erogene soner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning