Sex og astrologi

Sjekk om dere matcher seksuelt

Er det stjernetegnet ditt som avgjør hvordan du og partneren fungerer i senga?

EN GOD MATCH: Astrologene mener de har svaret på hvem som passer sammen seksuelt. Sjekk stjernetegnet hans, og se om det stemmer!
EN GOD MATCH: Astrologene mener de har svaret på hvem som passer sammen seksuelt. Sjekk stjernetegnet hans, og se om det stemmer! Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.no
Publisert Oppdatert
KAN LÆRES: Det er mulig å lære seg å passe sammen seksuelt, sier sexologene.
KAN LÆRES: Det er mulig å lære seg å passe sammen seksuelt, sier sexologene. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: ScanStockPhoto.com

Sensualitetstrening:

Hvis du tenker deg en seksuell stige der helt uskyldig berøring er nederst og samleie er øverst, så dreier sensualitetstrening seg om at man bruker man god tid på hvert trinn. Stadig flere deler blir lagt til etter hvert, slik som stimulering av kjønnsorganene.

Bestem dere for eksempel for ikke å ha samleie i seks uker, og sett av en time i uken til kos i stedet. Målet er at det seksuelle samlivet etter hvert gjenopptas, på en ny og bedre måte.

Slik kan det gjøres:

  • Fase 1. Del opp timen i to like deler, en for hver av dere. En skal gi kjærtegn, den andre skal ta imot. Unngå kjønnsorganene. Fortell hverandre hva som føles godt og mindre godt. Etter halvgått tid bytter dere roller. Denne fasen kan vare i for eksempel tre uker. Dere kan være nakne hele tiden eller kle av dere etter hvert.
  • Fase 2. Dere skal fortsatt ikke ligge sammen, men nå kan dere berøre hverandre overalt. Utforsk forskjellige måter å ta på hverandre på.
  • Fase 3. Nå er dere modne for sex igjen. Men husk hva som føltes godt i de seks ukene som har gått, og fortsett å bruke disse kjærtegnene.

Kilde: Lommelegen.no

Hvor viktig er stjernene for seksuallivet ditt?

Astrolog Lykke Larsen har utarbeidet denne oversikten, hvor hun har tolket hvordan menn født i de ulike stjernetegnene er seksuelt, og hvilke stjernetegn de har best seksuell kjemi med.

Væren er høyrøstet, vill og dominerende, han er 100 prosent macho og liker best sex som er rask, het og vill, og dessuten lever han for blow-jobs.

Vektens forspill er nesten en egen kunst, og han bruker god tid. Når siste plagget ryker, vil du være overmoden. Han stopper ikke før det har gått for deg.

Kjenner du igjen deg selv eller partneren din? Om du vil ta det alvorlig, det får være opp til deg.

Del

Thomas Johannesen, sexolog og familieterapeut ved Curasenteret, har problemer med å ta dette som noe annet enn morsom lesning. Men uavhengig av om du tror på astrologi eller ei, så mener Johannesen at det er viktig å kjenne sin egen sextype, og hva man liker seksuelt.

- Seksualiteten etableres veldig tidlig. Allerede før skolealder etableres grunntankene om hva som er dine preferanser innen sex, sier han.

Krangler om sex

Heller ikke sexolog Gro Isachsen tror på astrologi. Hun mener likevel at det å matche seksuelt er veldig viktig for å klare å holde sammen.

- Dessverre er det altfor få som tenker gjennom om de har noenlunde like drifter og glede av sex, like preferanser og forhold til nærhet før de finner en kjæreste. Noe som gjenspeiles i skilsmissestatistikken og i stadig tilbakevendende krangler om sex, sier Isachsen, som driver Klinikk Sexologen.

Kan lære å passe sammen

Selv om man er veldig ulike i senga, så mener Johannesen at det er mulig å lære seg å passe sammen seksuelt. Det er mulig å endre seg som sextype i løpet av livet.

- Deler av repertoaret ditt er ikke fastlåst. Man kan lære å like nye ting. Preferansene dine vil du ha, men du vil få nye impulser i løpet av livet, for eksempel gjennom en partner som har andre preferanser enn deg, sier Johannesen.

Isachsen mener også at man må jobbe for å finne de preferansene som er felles.

- Det kan hjelpe å prøve å bli kjent med hverandre seksuelt, og at begge prøver å legge godviljen til for å finne felles preferanser. Ved å forsterke det som funker, kan sexlivet bli bra likevel, sier hun.

Kommunikasjon viktig

Johannesen understreker at det er viktig å ikke kompromisse for mye på hvem man er og hva man liker.

- Men det er viktig å tørre å pushe grensene sine litt, sier sexologen.

Han mener også at kommunikasjon er en viktig nøkkel til å passe bedre sammen seksuelt.

- Det å snakke om hva man liker og ikke liker, kan være positivt både for parforholdet og deg selv, sier Johannesen.

Hvilken sextype er du?

Astrologi er ikke den eneste måten å typologisere det motsatte kjønn seksuelt.

Klikk.no har tidligere skrevet om den over 5000 år gamle indiske helselæren ayurveda. Her blir alle funksjoner i kropp og sinn styrt av tre prinsipper eller energier som blir kalt doshaer: Vata, pitta og kapha. Hver dosha har sine grunnleggende egenskaper, og hvilken av kroppstypene du er, får blant annet konsekvenser for hvordan du og partneren treffer hverandre seksuelt.

Gro Isachsen har i boka Mer Sex takk! beskrevet 13 ulike mannsroller, og hvilke kvinner de ulike rollene passer sammen med. De ulike rollene er den tause, den myke, den intellektuelle, den forfengelige, nerden, machomannen, karrieremannen, klovnen, bohemen, friluftsentusiasten, materialisten, den romantiske og mannen i panikkalder.

- Hvis du er på partnerjakt, er en del av prosessen at du definerer for deg selv hvem du leter etter og hva slags egenskaper hun/han bør ha for å tilfredsstille deg som menneske, også på det seksuelle planet, skriver Isachsen.

Sex er ikke alt

Dersom du leser om sextypene under, og oppdager at du og partneren din ifølge stjernene ikke passer sammen seksuelt, er det ingen grunn til å fortvile. Det å passe sammen seksuelt er ikke alt, skal vi tro sexolog Johannesen.

- For eksempel vil hvor ofte man ønsker å ha sex nesten alltid variere i et forhold. En av forskjellene på menn og kvinners seksualitet er jo for eksempel at kvinner trenger overskudd for å ha sex, mens menn sier de får overskudd av sex. Hvor viktig sex er avhenger av hvor man er i livet, og selvfølgelig er det store individuelle forskjeller, sier Johannesen.

- Det blir veldig generelt, men om man passer veldig godt sammen på alle mulige andre måter, så er sex mindre viktig. Men om forholdet hangler, og seksuallivet ikke fungerer heller, så blir det desto viktigere, sier Johannesen.

Isachsen mener det er viktig å finne en partner som har et lignende syn på sex.

- Hvor viktig det er at man passer sammen seksuelt vil variere fra par til par og person til person. For noen er seksualiteten den viktigste delen av livet. Da bør de finne en partner med et lignende syn på sex. For andre kommer sex langt ned på prioriteringslista, og sexlivet får dermed mindre fokus og vektlegging når de skal finne seg en partner, sier hun.

Slik skal altså menn født i de ulike stjernetegnene være, ifølge den danske astrologen Lykke Larsen:

Væren - 100 % Macho

(21. mars - 20. april)

Når en mann født i Væren har sex, er han høyrøstet, vill og dominerende - altså 100 prosent macho. Han er ikke redd for å prøve noe nytt, og Væren er et av de mest energiske stjernetegnene av alle.

Han liker best sex som er rask, het og vill, og dessuten lever han for blow-jobs. Du trenger aldri lure på om han liker sexen med deg, siden han som nevnt er veldig høyrøstet og nærmest roper det inn i øret ditt. Væren kommer fort, men det oppveies av at det kan gå for ham flere ganger.

Han elsker at du spiller hjelpeløs, for da føler han seg som en ordentlig mann.

Beste sexleketøy: Håndjern er en favoritt - til deg. Han er ikke tilbøyelig til å være utro, men om det ikke er noe "action" hjemme, så kan han finne på å søke andre steder for å få utløsning.

Beste seksuelle match: Løven, Skorpionen, Vannmannen og Fisken.

Tyren - sta og utholdende

MACHO: Væren skal være høyrøstet, vill og dominerende, sier astrolog Lykke Larsen.
MACHO: Væren skal være høyrøstet, vill og dominerende, sier astrolog Lykke Larsen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.no

(21. april - 20. mai)

Den sensuelle Tyren kan holde på i timevis, og han kan bringe deg til uante høyder. Han er sta og utholdende, og gir deg tid til å få en eller flere orgasmer før han selv kommer. Han er veldig fysisk, og elsker å være nær deg, og han vil gjerne undersøke hver millimeter av kroppen din. Du trenger ikke bekymre deg for hva han liker, for han er flink til å si ifra. Misjonærstillingen er en stilling han ofte vender tilbake til.

Beste sexleketøy: Spesielt vibratorer er en favoritt hos Tyren, og han elsker å høre deg stønne av fryd når han bruker det på deg. Han liker også sexy undertøy, så lenge det ikke er vulgært. Men like opphisset blir han faktisk av å se deg helt naken. Du kan regne med at Tyren ikke kommer til å forlate deg - med mindre du er utro mot ham.

Beste seksuelle match: Krepsen, Jomfruen. Tyren, Steinbukken og Fisken.

Tvillingen - er med på hva som helst

(21. mai - 21. juni)

Han kan snakke seg ned i enhver kvinnes seng. Han er veldig oppfinnsom, og er med på nesten hva som helst - og gjerne hvor som helst. Sex skal ikke være en vane. Han vil raskt finne kvinnenes erogene soner, som får deg til å stønne høyt. Han vil forvente at du også tar initiativ og sørger for at sexlivet deres stadig er i forandring. Den absolutt beste posisjonen for Tvillingen er 69. Han tenner også på sex med mer enn en kvinne, og swinger-fester kan være noe for ham.

Beste sexleketøy: En bok med mange bilder, hvor han kan få inspirasjon til nye stillinger. Han liker også erotiske filmer - gjerne mens dere har sex. Siden Tvillingen liker forandring, er han tilbøyelig til å være utro.

Beste seksuelle match: Løven, Væren, Skorpionen og Vannmannen.

Krepsen - vil overraske deg

(22. juni - 23. juli)

Sex er nødvendig for at Krepsen skal føle seg hel. Han er både en tålmodig og aggressiv elsker, noe som er en utrolig spennende kombinasjon. Han vil overraske deg, og om du overgir deg i hans hender, kommer du ikke til å angre - han vil gi deg fantastiske orgasmer. Krepsen elsker forspill, og bruker masse tid. Han vet godt hvor klitoris er, og liker å ha sex andre steder enn i sengen. Sex med Krepsen er best dersom han er i et trygt forhold. Han tenner på undertøy med masse blonder, og han elsker puppene dine.

Beste sexleketøy: Det er faktisk en drink eller to, siden det får ham til å slappe av og slå seg løs. Han er ikke utro hvis han får sex hjemme.

Beste seksuelle match: Tyren, Jomfruen, Skorpionen og Fisken.

Løven - elsker beundring

(24. juli - 23. august)

Løven er en solgud, og trenger at du behandler han som det også i sengen. Han elsker beundring, og å bli tjent. Spesielt tenner han på å se på at du gir ham en blow-job. Han er ikke redd for å prøve noe nytt, og det er ingenting som er for ekstremt for Løven. Med løven kan det også være gøy i senga, det er muligheter for både latter og rollespill. Han vil ha klar beskjed, og gjerne guides under sex. Det tenner ham om du gir uttrykk for hvor mye du nyter akten - skrik gjerne når det går for deg. Etter sex trenger Løven ros.

Beste sexleketøy: Et kamera, slik at han kan ta sensuelle bilder av deg. Han vil kun være utro dersom han mener at du ikke verdsetter ham nok.

I FORHOLD: Sex med Krepsen er best dersom han er i et trygt forhold, ifølge astrologien.
I FORHOLD: Sex med Krepsen er best dersom han er i et trygt forhold, ifølge astrologien. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.no

Beste seksuelle match: Væren, Tvillingen, Skytten og Vekten.

Jomfruen - kontrollert og utholdende

(24. august - 22. september)

Det krever litt tid og energi på å få frem "Tyren" i Jomfruen, da han vanligvis er veldig kontrollert. Det er dog ingen tvil om at riktig kvinne kan få frem villdyret i ham, og det er verdt å ta utfordringen. Han er god til å ta instruksjon, han har god teknikk, og det beste av alt, han er utholdende. Noen Jomfruer kan dessverre ha problemer med å gi oralsex. Det skal ikke mye til å tenne en Jomfru, han er alltid klar, villig og hard. Han tenner på stramme bluser, korte skjørt og tydelige blikk.

Beste sexleketøy: At du forteller om dine seksuelle fantasier, eller at dere leser erotiske noveller sammen. Du skal ikke være redd for at han skal være utro, han har altfor høy moral til det.

Beste seksuelle match: Tyren, Krepsen, Jomfruen, Skorpionen og Steinbukken.

Vekten - forspillet er en egen kunst

(23. september - 21. oktober)

Med vekten kan du leve ut alle dine seksuelle fantasier. Det er ikke noe han ikke er med på å prøve - såfremt du leder an. Forspillet hans er nesten en egen kunst, og han bruker god tid. Når siste plagget ryker, vil du være overmoden. Her er det heller ingen seksuelle frustrasjoner, han stopper ikke før det har gått for deg. Han liker godt å se på mens andre har sex, så inviter en ekstra partner hvis du liker det. Det vil også tenne ham å se at du tar på, og kjæler med deg selv. Vekten er en av de beste på one night-sex, de er rett og slett veldig gode på sex. I tillegg ser de for det meste veldig bra ut.

Beste sexleketøy: Sjokolade, smurt på alle de rette stedene på kroppen. Han er ikke en trofast type, og kan ha flere forhold på en gang.

Beste seksuelle match: Tvillingen, Løven, Skytten og Vannmannen.

Skorpionen - et villdyr i sengen

(22. oktober - 21. november)

Han er et villdyr i sengen, og her får du mer enn du har drømt om - den maksimale nytelse. De farligste, mest sexy og tiltrekkende menn på film er formet etter en Skorpion. Han er leken og bruker god tid, men han er også meget dominerende og intens. Han kan bruke en hel helg på å ha sex med deg, og vil få deg til nye høyder, om du bare våger å slippe deg løs. Han tenner stort sett på alt, men liker sex i badekaret, og blir tent av å se deg komme våt fra et bad. Han har ingen yndlingsstilling, han liker alle.

Beste sexleketøy: Her finnes ingen grenser, han er med på å prøve og utforske alt. Han vil elske å sette bind for øynene dine, og pirre deg. Han kan være ekstremt sjalu, og han vil aldri, aldri tilgi deg for å ha vært utro.

Beste seksuelle match: Væren, Tvillingen, Krepsen, Jomfruen og Fiskene.

Skytten - spennende, og med på alt

(22. november - 21. desember)

Er du ute etter en kort og heftig affære, velg en Skytte. Han er spennende i sengen, og er med på hva som helst - partnerbytte, gruppesex, ja faktisk alle former for sex unntatt hard S&M. Han er den første til å prøve nye stillinger og sexleketøy. Han tenker dessverre mest på seg selv, så du kan nok risikere å ligge seksuelt frustrert ved siden av en sovende Skytte etter en omgang i sengen. På den annen side, kvantitet kan oppveie kvalitet - han kan flere ganger på en dag. Han tenner på frekt undertøy, spesielt liker han å ha sex med deg mens du er ikledd strømper, strømpeholder og høye hæler.

Beste sexleketøy: Hva som helst som er nytt. Skytten er like trofast som en bakgårdskatt, og er mest utro av samtlige stjernetegn.

Beste seksuelle match: Tvillingen, Løven, Vekten og Skytten.

Steinbukken - jo eldre, jo bedre

(22. desember - 19. januar)

Steinbukken er utrolig utholdende, og han har en sterk seksualitet. Jo eldre Steinbukken blir, jo mer tilfredsstillende blir det å ha sex med ham, siden teknikken hans bare blir bedre og bedre. Hvis han først faller skikkelig for deg, så er det ingen grenser for hva han vil gjøre for å tilfredsstille deg.

LEKEN: Skorpionen er leken og bruker god tid, sier astrologen.
LEKEN: Skorpionen er leken og bruker god tid, sier astrologen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.no

Siden han har høy utholdenhet klarer han å holde på helt til det går for deg. Han kan dessverre også være noe dominerende og sjåvinistisk, og han tiltrekkes gjerne av kvinner som er yngre enn seg selv. Det tenner ham å ta deg liggende på et bord, eller bakfra, som er hans absolutte yndlingsposisjon. Han er også veldig glad i pupper, så kjøp deg en push-up BH.

Beste sexleketøy: En erotisk film vil få ham i den rette stemningen meget raskt. Han er 100% trofast, one-night stands og korte forhold på si er ikke noe for ham.

Beste seksuelle match: Tyren, Jomfruen, Skorpionen og Fisken.

Vannmannen - både oppfinnsom og uforutsigbar

(20. januar - 19. februar)

Han er virkelig en mann med utholdenhet. Han har ikke problemer med å holde igjen til du når din orgasme. Det betyr ikke at han kun klarer en gang, tvert imot. Han er med på hva som helst - uansett hva du har lyst til så er han klar. Han er veldig glad i forspill, og kan godt bruke en hel dag på å få deg i den rette stemningen med frekke sms´er og mail. Han liker å overraske deg, og han er både oppfinnsom og uforutsigbar. Han blir veldig tent av å se deg ta på deg selv.

Beste sexleketøy: Han liker alt som er eksotisk og nytt. Har du lyst, så dra i en erotisk butikk sammen. Han kommer ikke til å være utro, for hvis du er med på å eksperimentere litt, så er han ikke interessert i noen andre.

Beste seksuelle match: Tvillingen, Vekten, Vannmannen og Skytten.

Fisken - vilt, sensuelt og intenst

(20. februar - 20. mars)

Fisken er full av overraskelser, og en glimrende elsker. Han er overbevist om at sex skal være en "ut-av-kroppen"- opplevelse, og du kan forvente at sex med Fisken blir en veldig god opplevelse. Sex med Fisken vil være vilt, skjørt, sensuelt og intenst. Han fokuserer i høy grad på deg og din nytelse, og vil gjøre alt for å få deg til å skrike av lyst. Når han har lyst på deg, må han bare ha deg, og han tar avvisning meget personlig. Han foretrekker elskerinner med erfaring, som vet hva de liker. Han blir tent av å se at du langsomt tar av deg klærne, han liker oralsex, og elsker å ha sex i en stol, med deg sittende oppå.

Beste sexleketøy: En illustrert bok eller film om Kama Sutra. Han tiltrekkes av gifte kvinner, og er tilbøyelig til å være utro.

Beste seksuelle match: Væren, Tyren, Krepsen, Skorpionen og Steinbukken.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Dette gjør kvinner feil i senga

Her er mannens erogene soner

Så mye betyr størrelsen

Alt om penis

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning