Oralsex

Munnsexen menn elsker

Vi beklager, men det er på tide å skifte litt teknikk.

AVSUGNING: Det finnes et utall teknikker, du kan bruke tungen på ulike måter, ulike deler av tungen og munnen, du kan variere tempoet, presset, la tungen tegne ulike «mønstre», stimulere ulike områder og hjelpe til med hendene.
AVSUGNING: Det finnes et utall teknikker, du kan bruke tungen på ulike måter, ulike deler av tungen og munnen, du kan variere tempoet, presset, la tungen tegne ulike «mønstre», stimulere ulike områder og hjelpe til med hendene. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

De færreste kvinner vet hvordan de suger en mann. De tror at å lage en o med munnen, for så å bevege den opp og ned skaftet så fort som mulig til han får utløsning, er det beste. Så feil kan man ta, skriver Fellatio.no.

- Dette kan fungere veldig fint som erting, men siden selve skaftet ikke er så følsomt vil menn som ikke har lett for å få orgasme kunne slite med å komme i mål med denne teknikken. Det er derfor ofte bedre å sørge for at man stimulerer penishodet og strengen med tungen, for eksempel samtidig som man beveger seg opp og ned, sier Lillian Rydning, Avansertseksualitet.no, som holder kurs i mannlig og kvinnelig avansert seksualitet.

Godt utgangspunkt

Det mest følsomme punktet på mannens penis sitter nemlig rett under penishodet (frenulum) og kan nesten sammenlignes med en kvinnes klitoris.

- Ved å posisjonere seg slik at tungen kan stimulere undersiden av penis og hele tiden hvile mot penisstrengen, øker det nytelsen hans, utdyper kursholderen.

Spill også gjerne på det visuelle ved å velge en stilling der han kan se hva som gjøres. Du må også gjerne se ham inn i øynene, om du føler deg komfortabel med det.

- Mye kommuniseres gjennom øynene og partners ansiktsuttrykk, så det å lese hverandres ansikter er et viktig redskap, sier Siv Gamnes, daglig leder av Sex og samfunn, senter for ung seksualitet, og spesialist i sexologisk rådgivning.

Mellomkjøttet er følsomt

Penishodet (glans) er i det hele tatt veldig følsomt, det er også pungen (scrotum) og mellomkjøttet (perineum), området mellom pungen og anus, for å nevne noen områder. Ved å bli kjent med hvor han er mest følsom, både på utsiden og innsiden, blir det mye enklere å gripe saken an.

- Det finnes et utall teknikker. Du kan bruke tungen på ulike måter, ulike deler av tungen og munnen, du kan variere tempoet, presset, la tungen tegne ulike «mønstre», stimulere ulike områder og hjelpe til med hendene. Og ved å variere litt fra gang til gang blir det enklere å finne ut hva han liker samtidig som det gjør det ekstra spennende for ham, skriver internasjonalt anerkjente Yvonne K. Fulbright i sin siste bok, The best oralsex ever: Her guide to going down.

Bygg ham opp

Mmmunnsex...

Oralsex eller munnsex er en fellesbetegnelse på alle former for seksuelt samkvem der minst en av partene bruker munnen for å stimulere den andres kjønnsorganer.

Oralsex omfatter blant annet fellatio, det vil si suging av mannens penis, og cunnilingus, slikking av kvinnens ytre kjønnsorgan og klitoris.

Kilde: Wikipedia.no

Men uansett hva du gjør, start sakte, og bygg opp «rytmen». Ikke bare gir det ham en bedre orgasme, men det å ta seg tid er også en fin måte å vise entusiasme på - en forutsetning for god oralsex, ifølge samtlige eksperter.

- En fin måte å vise at du liker å gjøre det deilig for ham er ved å senke tempoet på hans ferd mot orgasmen siden det gir inntrykk av at du godt kunne vært der nede i evigheter. Først når han omtrent ber om nåde setter du i gang med de teknikkene som du vet virkelig bygger opp orgasmen hans, anbefaler Lillian Rydning.

Fortsett når han stønner

Det er også noe som heter at når han beveger seg, beveg deg med ham, men når han begynner å stønne, fortsett med akkurat det du gjør for det tyder på at det er veldig bra.

- Hold ham gjerne på kanten av orgasmen lenge, eller ta ham opp og ned til kanten av orgasmen gjentatte ganger ved å regulere intensiteten på stimuleringen gjentatte ganger. Det er også mulig å stoppe eller forsinke orgasmen med en klemmeteknikk. På den måten kan du holde ham på kanten av orgasme lenge og gi ham god tid til å nyte de gode følelsene, tipser Rydning.

Klemmeteknikk dreier seg om at man plasserer tommelen på undersiden av penis, der penis møter penishodet, også plasserer man pekefingeren på oversiden av penis. Så klemmer man markert, men ikke for hardt, til han gjenvinner kontrollen.

Nyt selv også

Og sist, men ikke minst - husk å nyte selv også, skriver Yvonne K. Fulbright i bokens innledning.

- Det er viktig at man forsikrer seg om at begge har lyst og det må for all del ikke bli en mekanisk greie som man kan krysse av på listen, for å si det banalt. Da blir jo nytelsen og det å gi seg hen temmelig borte. Plutselig handler det om å utført en handling, og det blir så teknisk. Det går dessuten an å ha oralsex synkront, i 69-stillingen, selv om man kanskje ikke får sett hverandre så mye inn i øynene da, foreslår Gamnes.

Og i motsetning til hva mange tror, god oralsex er ikke synonymt med å ta hele stasen hans i munnen eller svelge verken det ene eller det andre.

- Du ville neppe stukket en ispinne eller en hel grønnsak ned i halsen. Dette er mer en motesak enn det tilfredsstiller en manns penis, skriver psykiater Paul Joannides i boken Lyst på sex, boken som gjorde ham til en av USAs mest anerkjente sexbokforfattere.

La ladningen suse rett forbi

Ved å bli kjent med kroppen hans vil man også kunne lære seg reaksjonene hans, tegnene på at han nærmer seg.

Og ved å konsentrere leppeaktiviteten nettopp om det lille v-formede området rett under hodet, er det bare å la ladningen suse rett forbi.

- Eller enda mer klassisk, hold hånden rundt roten og sug tuppen, og styr unna skuddlinjen like før! Rett før det går for ham lar man bare hånden gli oppover skaftet til like under hodet og begynner å pumpe for Gud og fedrelandet, skriver Joannides som i dag har sitt eget forlag som gir ut kvalitetslitteratur om sex.

15 tips

Husk at det først og fremst er tre bud som gjelder: Vær lydhør, vær mottagelig for respons og vær villig til å eksperimentere! Her er likevel noen tips og teknikker til inspirasjon.

1. Saft suse

Å væte leppene og tunga med ekstra mye spytt før man går i gang kan utgjøre den store forskjellen. Et tips er å suge litt på et drops, før man angriper godsakene, ifølge psykiater Paul Joannides.

STIMULERE: Ved å posisjonere seg slik at tungen kan stimulere undersiden av penis og hele tiden hvile mot penisstrengen, øker det nytelsen hans.
STIMULERE: Ved å posisjonere seg slik at tungen kan stimulere undersiden av penis og hele tiden hvile mot penisstrengen, øker det nytelsen hans. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: colourbox.com

2. Ertekroken

En måte å få ham hard på, er å ta penis i munnen uten at man bruker hendene, og suge forsiktige tak mens man løfter hodet og «strekker» penis, tipser fellatio.no.

3. Klokker'n i tårnet

Et annet tips, som også er fint som oppvarming, er å holde rundt roten, trekke forhuden godt tilbake og bruke munnen på hodet, mens hånden trekkes rolig oppover, og nedover - munnen følger ikke, tipser fellatio.no.

4. Kysseguri

En annen teknikk er å holde forsiktig rundt pungen slik at pekefingeren peker mot anus. Så er det bare å trekke forhuden tilbake og sette en skikkelig trutmunn mot tuppen av penis. Press sakte inn i munnen, mens pekefingeren klemmer mot mellomkjøttet. Blir han ikke hard av dette, er det ingenting som fikser det, ifølge fellatio.no.

5. Lille frøken streng

I stedet for å føre en o-formet munn kontinuerlig opp - og nedover den ikke så veldig følsomme stammen, er det et tips å konsentrere seg spesielt om det v-formede området ved strengen under hodet (frenulum), gjerne mens du masturberer ham løst. Dette kan få mange menn til å komme over kanten i en fei, ifølge fellatio.no.

6. Tunge-m-m-massasje

Man kan også omfavne ham mykt med leppene og la tungen massere lemmet forsiktig mens man beveger hodet rolig fra side til side. Ikke opp og ned altså, men fra side til side. På denne måten masserer man penishodet med tungen, samtidig som det "dunker" borti kinnene dine, skriver fellatio.no.

7. Borgny

Borgny liker struktur og orden, så i stedet for å gape over manndommen hans, gjør som Borgny og ta for deg en passelig del av penis og la den borre seg inn mellom i utgangspunktet lukkede lepper. Dette er selve sugeteknikken, ifølge fellatio.no. Konsentrer deg om hodet og la leppene klemme rundt kanten, samtidig som du lager små sirkelbevegelser, 8-tall eller lange stryk med tungen din. Du kan bevege deg opp og ned, men side til side fungerer vel så bra, eller du kan massere skaftet med lange strykende bevegelser.

8. Sømsalabim

Med lange våte slikk, som om du nyter en iskrem, er den klassiske teknikken at man manøvrerer seg presist langs penis-sømmen, ifølge Yvonne K. Fulbright. Innimellom kan man la tungen gli fra side til side, man kan stryke over skaftet med lette fingre eller bruke tommelen til å massere løst like under penishodet.

9. Vriompeis

Ved å vri hodet mens man beveger det langs penis (altså i korketrekkermønster) blir stimuleringen ekstra sterk, særlig på ytterste halvdel av penis, ifølge Paul Joannides. Er du ekstra oppesen kan du også stikke tungespissen din inn under kanten av penishodet på din ferd nedover staven.

10. Pumpalomp

Klassisk pumpeteknikk er at du konsentrerer deg mest om ytterste del av penis, samtidig som du gjør pumpebevegelser på nedre del med fingrene eller hele hånden, ifølge Paul Joannides. Med en del øvelse kan man også lære seg å synkronisere håndens og hodets bevegelser slik at pumpingen hele tiden er i takt med leppene, også en fin måte å få ham over kanten på.

11. Klara klåfinger

Fingerbruk utgjør visstnok forskjellen på ordinær og ekstraordinær oralsex, ifølge Yvonne K. Fulbright. Et tips er at du holder rundt roten med den ene hånden og lar den andre hånden «jage» munnen. For variasjonens skyld, vri hånden, gni skaftet mellom hendene eller lag en penisring med fingrene.

12. Tante pose

Ikke utelat ballene! Ta dem kjærlig i munnen og sug forsiktig (teabagging), skriver fellatio.no.

Et annet tips er å massere testiklene lett mens du har dem i munnen som om du prøver å fjerne peanøttsmør fra ganen, eller dra ham litt i pungen, tipser Yvonne K. Fulbright.

13. Frøken strøken

Det å slikke litt på mellomkjøttet (perineum) eller gi det en lett fingermassasje gir oralsex «någo attåt», ifølge Paul Joannides. Andre følsomme områder er brystvortene, innsiden av lårene og «millom bakkar og berg». Noen klarer seg lenge med beføling av analåpningen, andre liker en finger ut og inn, og noen vil at den holdes i ro og bare presser jevnt mot prostata (mannens g-punkt).

14. Nissens lille hjelper

For de virkelig avanserte kan et sexleketøy piffe opp sakene, som et lite tilskudd til munn og tunge. En hard massasjestav egner seg godt til å stryke langs undersiden av penis, kanten rundt hodet og rundt analåpningen eller innenfor, tipser fellatio.no.

15. Frøken fryd

Ekstra frekt er å masturbere litt selv undervis, tipser Cecilie Kjensli i sin sugeguide på Cpunktet.no. Det er mye lettere å slappe av og la seg rive med når man er tent selv og det er også fint som pauseunderholdning.

Eller prøv en 69-stilling!

Kilder: Fellatio.no, The best oralsex ever: Her guide to going down (Yvonne K. Fulbright), Lyst på sex (Paul Joannides) og kvalitetssikring ved Lillian Rydning/Avansertseksualitet.no

Lynkurs i penisanatomi

YTRE PUNKTER:

Glans: hodet, svært følsomt for berøring og stimulans av glans er viktig for at mannen skal oppnå orgasme..

Forhud: «frakken» av hud som henger ned over hodet når han er slapp

Urinåpning/sædledermunning: det lille hullet i hodet, noen liker å bli slikket her, andre kan få vondt.

Skaftet: selve kroppen til penis, tåler at man tar i et tak.

Corona: ikke øl, men kanten av penis, før man kravler opp på hodet.

Frenulum: det v-formede området ved strengen under hodet, veldig følsomt, så vær forsiktig.

Scrotum: pungen, godteposen.

Perineum: mellomkjøttet, området mellom anus og pungen.

INDRE PUNKTER:

Testikler: blir indirekte stimulert når du gir ballene oppmerksomhet.

Prostata: også kalt mannens p-punkt kan indirekte stimuleres ved at man masserer «opp mot perineum», men hvorvidt han liker det kan til og med variere fra dag til dag.

Kilder: Nettstedet Fellatio.no og bøkene The best oralsex ever: Her guide to going down (Yvonne K. Fulbright) og Lyst på sex (Paul Joannides)

Bearbeidelse: Madeleine Ferre, godkjent av Lillian Rydning

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Her er de ekte filmsex-scenene

Sannheten bak sexmytene

Vil du ha sex om igjen, må du kunne dette trikset

Her er kvinnens erogene soner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning