Kvinner har like lyst

Kvinner ønsker seg sex like ofte som menn. Det viser tall fra datingtjenesten Q500s medlemsdatabase.

Føtter seng sex partner ektesap
Føtter seng sex partner ektesap Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert
Dagfinn Sørensen
Dagfinn Sørensen

Klikk her for å registrere deg gratis på Q500

På Q500 blir alle medlemmene tilbudt å ta en relasjonstest, en psykologisk test som skal hjelpe dem med å finne en partner de passer sammen med i et forhold. Flere enn 21 000 av de nesten 45 000 medlemmene har nå tatt denne testen, og tallenes tale er klar. Blant menn er det 36,9 som ønsker seg sex én til to ganger i uken, blant kvinner er tallet 34,2.

Ikke overrasket
Dette tallet viser altså det motsatte av den vanlige forestillingen i samfunnet om at menn har lyst på sex oftere enn kvinner.

- Dette er likevel ikke overraskende tall, sier Dagfinn Sørensen, psykolog og spesialist i klinisk sexologi som har analysert tallmaterialet for Q500.

- Tallet ligger tett opptil den faktiske praksisen. En seksualvaneundersøkelse som er utført av Folkehelseinstituttet i Norge, viser at folk gjennomsnittlig har to samleier i uken, forteller Sørensen, som til daglig driver den private klinikken Sexologispesialisten i Tromsø i Norge.

Selv om tallene fra denne undersøkelsen gjelder for "for vanlige folk som også er medlem av en datingtjeneste på internett", er materialet så stort at de kan fortelle noe om sexønsker i befolkningen generelt.

Menn skryter på seg
En vanlig effekt i undersøkelser som handler om sex, er at menn "overrapporterer" sine seksuelle behov, og at kvinner "underrapporterer". Dette begrunnes ofte med sosialt forankrete forventninger: menn skal være virile og utholdende; og kvinner skal være tilbakeholdne og kyske.

- I dette materialet kan vi kanskje se en motsatt effekt, sier Sørensen. Han mener at formålet med å ta testen, nemlig det å finne en partner, kan ha farget måten medlemmene har svart på.

- Det er mulig at kvinner her har overrapportert hvor mye sex de ønsker for å gjøre seg mer attraktiv - jamfør forventningen til at menn ønsker sex ofte, og at mennene har underapporter av samme grunn, altså at de ikke vil "s kremme bort" potensielle partnere ved å ha for store seksuelle behov.

Likevel konkluderer Sørensen med at tallene ikke viser noe annet enn at folk flest verken ønsker eller trenger sex mer enn 1-2 ganger i uken.

Klikk her for å registrere deg gratis på Q500

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning