Brystindusert orgasme

Klitoris to og tre?

Ikke glem disse lystknoppene.

BRYSTORGASME: Brystvorter kan bli stimulert både oralt, digitalt, manuelt eller ved å bruke et objekt.
BRYSTORGASME: Brystvorter kan bli stimulert både oralt, digitalt, manuelt eller ved å bruke et objekt. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanstockphoto
Publisert Oppdatert

Ved å kjæle med en kvinnes brystvorter kan du fort ende opp med å sende henne til månen, skal vi tro forskning gjort ved Rutgers, The State University of New Jersey, USA.

For selv om brystvortene sitter langt fra kjønnsorganene så sender nervesignaler fra samtlige områder, til de samme områdene i hjernen, ifølge LiveScience.com.

Del

Funnet skal ha overrasket psykolog og ledende forsker Barry Komisaru. Han tror dette kan være den vitenskapelige forklaringen på hvorfor brystvortene er erogene soner for mange kvinner.

Brystinduserte orgasmer

Vitenskapen har på alle måter talt, og kvinner som har opplevd at brystvortene er erogene soner kan bare nikke samtykkende. Det er også en kjensgjerning blant sexologer at det er mulig å oppnå klimaks ved brystvortestimulering alene.

- Deltakerne i sexologenes verdenskongress ble for mange år siden enige om at brystorgasmer forekommer. Så, at dette funnet overrasker en som driver forskning på området vitner om dårlig sexologisk fagkunnskap, sier sexolog Gro Isachsen som driver Klinikk Sexologen i Oslo.

Hun får støtte av lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad, som driver Medisinsk Psykologisk Almen Terapeutisk Institutt i Grimstad, sammen med sin kone Elsa Almås.

Brystorgasme

På verdenskongressen i sexologi i Heidelberg i 1991 ble det fremlagt forskningsresultater, som hevder at kvinner har hele syv basisorgasmer mens mennene har "bare" fem. Orgasmetypene er knyttet til de stedene på kroppen hvor en kan stimulere for å frembringe orgasme. Brystorgasme ligger her på en solid "tredjeplass", nest etter klitorisorgasme og vaginal/livmor-orgasme.

Brystorgasme. De fleste kvinner kan, når de ammer etter fødselen merke at livmoren trekker seg sammen i orgasmelignende spasmer. Dette er naturens måte å sørge for at livmoren trekker seg tilbake til normal størrelse igjen etter at barnet er født. Disse nerveforbindelsene kan selvfølgelig fungere i seksuelle sammenhenger også, på den måten at kvinner opplever orgasme ved stimulering av brystvortene.

(Kilde: Sexologi.com)

Brystvortestimulering frigjør oxytocin, kosehormonet, som en berøring hvor som helst på huden vår gjør.

Det er altså ikke bare brystvortestimuleringen alene som kan få en kvinne til å føle seksuell opphisselse, men det største sexorganet hennes må også med, nemlig hjernen. Dette forklarer kanskje hvorfor en kvinne ikke føler seg opphisset når hun føder for eksempel, selv om det da strømmer store mengder oxytocin gjennom blodet hennes.

(Kilde: 007b.com)

- Ja, man trenger forsåvidt ikke mange timer med forskning for å finne ut at brystvortene er erogene soner for mange kvinner, men ikke alle. Så selv om man er kvinne og har brystvorter så må man ikke føle seg forpliktet til å få orgasme av det, men mange får. Og man får det også ved amming, men man må ikke føle seg forpliktet til å få orgasme når man ammer heller, men mange får. Så det er noe med å se individualiteten i det, for vi har så forferdelig lett for å tenke at hvis tre får, så skal alle få. Så man får heller se på det som en gunstig bivirkning for noen, sier legen.

Nevrologisk bredbånd

Noen misliker nemlig kjærtegn på brystene overhodet, det blir for intimt eller for intenst, eller de kjenner ingenting.

Andre vil gjerne at brystene blir kjælt med, men først etter at de har tent. For atter andre igjen skjer tenning nettopp ved kjæling av brystene.

- Noen forteller at slik kjæling gir direkte kontakt til kjønnet. Så at det nærmest er nevrologisk "bredbånd" mellom bryster og kjønn for mange, er jeg overbevist om er riktig, konkluderer Isachsen.

Med tabuer i bagasjen

Av det man kan lese i diskusjonsfora på Internett og i betraktninger fra fagfolk, virker det som om dette likevel er litt tabu. Særlig når man snakker om brystvortestimulering i form av amming. For hvordan kan man se på brystene som seksuelle organer i det hele tatt, når de er matfat for babyer, er et spørsmål som går igjen.

- Hvis man ser ideologisk på det så har vi jo dessverre levd i en tid ganske lenge hvor seksualitet, det man lærte på skolen, het forplantningslære. Og man har på en måte ikke skjønt at seksualitet underholder riktignok livet, men det underholder oss også mens vi lever. Og ikke bare det, men god seksualitet forlenger jo livet på mange vis. Det gjør sikkert en latter også, men vi har ikke så mye vitenskap på det, men vi har derimot ganske mye god vitenskap etter hvert på at god seksualitet er livsforlengende og sykdomsforebyggende, sier Pirelli Benestad.

Flere strenger

- Og det er jo flere områder på kroppen som har både en nyttefunksjon og er kilder til nytelse?

- Ja, og det er noe med at jo flere man har, dess flere strenger har man å spille på. Klitoris, som er et stort organ, er for eksempel litt morsomt, fordi det i tillegg til nytelse har vist seg å virke smertestillende under fødselen for eksempel. Kroppene våre er altså så storartede, sier lege og sexolog P. Benestad.

Vorter klinger ikke så godt

Lenge leve brystvortene, eller kanskje rett og slett lystknoppene? Det er uansett på høy tid å omdøpe brystvortene, skal vi tro sexologene.

- Ja, lenge leve hele kroppen, spør du meg. Det er noe med å kvalifisere alle disse tingene, og vi har vært litt i tvil også om hvorvidt vi skulle døpe disse brystvortene helt om. For vorter klinger ikke så godt. Knopper låter bedre, ja, eller lystknopper. Det burde vi legge litt vekt på, å finne gode ord for gode steder, sier Esben Esther Pirelli Benestad.

- Jeg kaller dem konsekvent brystknopper. Et slikt begrep gir ganske andre assosiasjoner enn vorter. Jeg ber svært ofte mine klienter gå på jakt etter erogene soner og da kommer ofte brystknoppene opp som alternativ. Det finnes også ganske mange menn som nevner brystkoppene som lystsenter for egen del, sier Isachsen.

Og det trenger ikke å ende i orgasme heller, så lenge det er godt å ta på dem?

- Ja, det er noe med det også, at det finnes så mye mer nytelse enn orgasmen. Vi skal ikke diskvalifisere orgasmen, men vi skal kvalifisere resten av nytelsen også, oppsummerer Benestad.

Lenge leve lystknoppene!

1. Gi dem pleie

Visste du at huden er tynnere på brystene enn på resten av kroppen? Gjør litt stas på brystene dine ved å investere i en brystvortekrem, som Purelan salve. Salven fås kjøpt på apoteket og lindrer visstnok også sprukne lepper.

2. Gå på oppdagelsesferd

Brystvorter kan bli stimulert bade oralt, digitalt, manuelt eller ved å bruke et objekt, skriver Wikipedia. Oralstimuli betyr at en partner stimulerer brystvortene ved å slikke, suge, bite eller blåse på dem. Andre måter å stimulere dem på er ved å gni dem med hendene eller ved å bruke et mykt objekt. Prøv deg fram!

3. Sjekk ut hjelpemidlene

Det finnes i dag også mange sexleketøy og duppeditter som egner seg spesielt godt for å stimulere brystvortene. Her kan nevnes fingervibratorer, vibrerende egg, vibrerende brystvorteklyper, brystvekter, brystvortesugere- eller pumper og vibratorer med myk tupp. Cecilie Kjenslis favoritt er bestselgeren Squeel.

4. Fiff dem opp

Med en piercing? Det finnes faktisk mengder av fjærlette brystvortesmykker som ikke lager hull i huden. Her er det mye fint og rart å velge mellom. Hva med noen Hollywood-kvaster i ekte Dita von Teese-stil? Eller noen kronblader rundt knoppene?

5. Vis dem fram

Har du sett Sex og singelliv husker du kanskje Samanthas falske, struttende brystvorter? Det er ikke alltid det passer seg å sjokkere slik, men hva med å overraske kjæresten eller deg selv med å bytte ut den vatterte brystholderen med en tynn liten sak som lar knoppene synes? Det er også enkelt å fremheve brystene dine med en overdel som sitter etter, et strøk solpudder i utringningen og et glitrende lite blikkfang i form av et smykke som vipper lystig opp og ned mellom brystene dine.

Kilder: Wikipedia, thefrisky.com, Afroditesexshop.dk, nipple-huggers.com og CecilieKjensli.no

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Menn faker også orgasme

Fem myter om kvinnekroppen

Slik kjennes en orgasme

Her er mannens erogene soner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning