Multiorgasme

Kan du supermanntrikset?

Menn slåss mot biologien for å imponere damene.

TRIKS: En multiorgasmisk mann kan få en orgasme uten utløsning og refraktærperiode, for så å kunne fortsette umiddelbart.
TRIKS: En multiorgasmisk mann kan få en orgasme uten utløsning og refraktærperiode, for så å kunne fortsette umiddelbart. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Klar, ferdig, klar igjen? Selv en ung, sprek mann må regne med at det tar minst et kvarter-tretti minutter før han er klar til dyst igjen etter å ha fått utløsning.

Denne hvilepausen er helt naturlig og har et navn: refraktærperioden, eller også «den upåvirkelige perioden».

Blås i biologien!

Supermann hevder derfor å ha et mye bedre forslag når biologien går i mot ham: Blås i hele biologien!

«Du kan eliminere refraktærperioden helt og holdent! Teknikken krever litt øvelse, men er utrolig. Du må lære å knipe igjen like før utløsning, slik at du får orgasme uten utløsning, og så kan du fortsette. Du mister ikke ereksjonen. Det er fabelaktig!», skriver en begeistret mann i en spørrespalte på Yahoo.com.

Noen menn er nemlig i stand til å hindre utløsningen, men likevel få en orgasme med sammentrekninger og alt.

Den tørre orgasmen ser ikke ut til å bli etterfulgt av en refraktærperiode (tapt ereksjon), og det tillater også menn å få serie - eller multiorgasmer som kvinner, ifølge psyatriprofessor Herant Katchadorian, som siteres i den kjente boken The multiorgasmic man: Sexual Secrets Every Man Should Know (HarperOne 1996, Mantak Chia og Douglas Abrams).

VERDT STREVET:  Multiorgasmer, serieorgasmer, fulllkroppsorgasmer - mannens orgasme er ikke kun en utløsning.
VERDT STREVET: Multiorgasmer, serieorgasmer, fulllkroppsorgasmer - mannens orgasme er ikke kun en utløsning. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox

Multiorgasmens kunst

En som vet mye om dette er sosialcoach og kursholder Dag Eian, også kalt den multiorgasmiske mannen.

- Øvelsen «å knipe igjen like før utløsning» er måten jeg lærer menn å få tørre orgasmer på. Dette er det første av syv nivåer på den multiorgasmiske stigen, forteller Eian, som i dag har klatret enda videre og kan skilte med både fullkropps-, viljestyrte og kontinuerlige orgasmer.

Eian er kursholder ved Avansertseksualitet.no.

Men på det første nivået dreier det seg altså om å hindre utløsningen og kun få selve orgasmen, siden orgasme og utløsning er to forskjellige prosesser i kroppen.

- De forekommer samtidig ja, men det er veldig lett å skille dem fra hverandre, sier Eian, og forteller at det blant annet dreier seg om å lære seg hvor på opphisselseskurven man er, slik at kan man vite når man skal gjøre korrigerende tiltak for å få ned opphisselsen.

- Teknikken stammer fra Taoismen, hvor de lærte bort å skille orgasme og utløsning og holde seg i balanse like før. Taoistene mente at en utløsning inneholdt livets kraft, og at man derfor burde ejakulere så sjeldent som mulig, og senere i livet: Aldri, sier Eian.

Skepsis blant fagpersoner

Norske leger og spesialister er imidlertid skeptiske til «supermanntrikset».

- Man kan heller øve opp bekkenmuskulaturen slik at man kan holde ut lenger før man «slipper» utløsning og orgasme. Det kan gi større nytelse hos begge, råder lege, psykiater og spesialist i klinisk sexologi Haakon Aars som har skrevet boken Menns seksualitet.

- Eller man kan holde tilbake utløsning og orgasme ved å ta en pause i stimuleringen av penis og i stedet kose med partnerens kropp og stimulere partners erogene soner. På den måten kan man strekke ut tiden, og dermed også gjøre nytelsen av sexen lengre, sier legen som er tilknyttet Institutt for klinisk sexologi og terapi i Oslo (IKST).

- Jeg er litt mostander av at sex blir så prestasjonsorientert, at man må få flere orgasmer etter hverandre og sånn, det blir liksom å tvinge kroppen til noe den egentlig ikke er laget for, sier psykolog og spesialist i klinisk sexologi Dagfinn Sørensen ved Sexologspesialisten i Tromsø.

- Mitt råd er å fokusere på lengre og mer nytelsesfokusert sex før han kommer, enn å ha fokus på et kanskje forgjeves forsøk på å trene opp evnen til å kunne fortsette med sex når kroppen egentlig har slått seg av. Reproduksjonsmessig er det jo også funksjonelt at når hannen har paret seg ferdig, så er han ferdig liksom, sier han.

Er triksingen farlig?

Norske spesialister i sexologi er altså skeptiske, men er det farlig?

NATURLIG: Reproduksjonsmessig er det jo også funksjonelt at når hannen har paret seg ferdig, så er han ferdig liksom, ifølge psykolog Dagfinn Sørensen.
NATURLIG: Reproduksjonsmessig er det jo også funksjonelt at når hannen har paret seg ferdig, så er han ferdig liksom, ifølge psykolog Dagfinn Sørensen. Foto: ILLUSTRASJONSGFOTO: Thinkstock

Det som for eksempel kan skje når man øver seg i å få tørre orgasmer, blir vi fortalt, er at man får en såkalt omvendt ejakulasjon i stedet. Det vil si at mannen får orgasme og har en beskjeden sædavgang, men mesteparten av sæden tømmes ut i urinblæren i stedet for å passere ut gjennom urinrøret. Dette kalles retrograd ejakulasjon.

Dette er teknikken:

Først må du utvikle sterke PC-muskler ved å ta knipeøvelser i noen uker. Stimuler deg selv til du holder på å få orgasme, og stopp mens du kniper og strammer PC-musklene. Slapp gradvis av i musklene i bekkenet og rumpa og bygg deretter opphisselsen gradvis opp til du nesten når orgasme igjen. Gjør det samme flere ganger. Knip deretter PC-musklene så hardt du kan når du nesten kommer, og hold mens kroppen går over i orgasme. Teoretisk skal du da føle nytelse, men ikke ejakulere, og da kan du fortsette med en gang.

Du kan også lese mer om dette i bloggen til Dag Eian, Orgasmejakten.

- Jeg blir spurt av og til om det kan oppfattes som farlig, men jeg vil nok ikke tro det. Det er lite sannsynlig at det kan gi varige problemer. Det er jo helt ufysiologisk, men kroppen har en evne til å tilpasse seg, sier spesialist i generell kirurgi og urologi Raymond Mortensen ved Urologi Nord i Bodø.

- Retrograd ejakulasjon er faktisk en historisk form for prevensjon, ved at man klemmer over urinrøret ved utløsning og orgasme slik at sæden blir presset tilbake i blæren, påpeker han.

Oppdagelsesferd i egen seksualitet

Sosialcoach Dag Eian synes det blir feil å koble multiorgasmer til prestasjonsorientert sex.

- Det blir å projisere en uheldig motivasjon for de som ønsker å øke egen nytelse, og i samme slengen, partnerens nytelse.

- Når man har multi- og fullkroppsorgasmer (tørre), så blir man bare enda mer opphisset og får enda mer «drive», og dette bare øker for hver orgasme, fortsetter Eian, som selv begynte å utforske dette fordi han ikke nøt sex av frykt for å komme for tidlig, og tilsvarende: Å ikke innfri.

Opphisselseskurven

Det som er viktig for å kunne forsinke ejakulasjonen er å lære å kjenne sin egen kropp, og å vite hvor på opphisselseskurven man er.

Tar man utgangspunkt i en 1-10-kurve, så er:

0 = besøk av svigemor, absolutt ingen opphisselse

4-5 = ereksjon - man kan faktisk bli ganske opphisset før man får ereksjon

9,9 = point of no return. Hvis man fortsetter stimuli her, så vil man få utløsningsorgasme uansett hvor god bekkenbunn er trent.

10 = utløsningsorgasme.

Kilde: Dag Eian

- Går man inn i dette her med en sunn motivasjon om å jobbe med egen seksualitet, med mål for øyet å få enda bedre sex, klarer jeg ikke å se noen gode argumenter for hvorfor man ikke skal gjøre dette, sier han.

- Nivå 1 er det første steget på veien, og det er også her man begynner å lære å kjenne sin egen kropp bedre, kjenne opphisselsen sin bedre, og ikke minst, kjenne orgasmene sine bedre. Alle disse tingene er jo noe menn så godt som aldri tenker over, og enda sjeldnere faktisk gjør noe med. Dog, når man begynner denne utforskningen, så oppdager man utrolig mye om seg selv, avslutter han.

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Det finnes to typer pupper

Se opp for pumpesexen

Er oralsex egentlig sex?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning