Hvordan bli dominant i senga

Kunsten å bli dominant i senga

Mange misforstår totalt.

ØNSKER: For å bli en god dominant, må du ha nærhet til partneren din og vite hva partneren drømmer om.
ØNSKER: For å bli en god dominant, må du ha nærhet til partneren din og vite hva partneren drømmer om. Foto: FOTO: GettyImages
Sist oppdatert

Å være bestemmende og voldelig er ikke å være dominant.

Er du dominant?

Kanskje er du en aktiv type i sengen, en som stadig skifter stillinger, styrer og ordner veldig? Men er du ikke i kontakt med din partner, er du ikke dominant.

– Det å være dominant handler om å være connected og være nær den du skal inspirere gjennom din energi, sier Paal Rasmussen, psykolog.

Han påpeker at en usikker, ung gutt for eksempel, lett vil kunne misforstå dominans med å være bestemmende eller voldelig. Begge deler er helt misforstått, ifølge psykologen.

Hva det vil si å være dominant

– Det å være dominant vil si at partneren kan slappe av fordi vedkommende vet at hun eller han er i trygge hender og kommer til å få en opplevelse som er helt topp, sier Rasmussen.

Det eneste partneren trenger å ta ansvar for, er å være ærlig med sin egen kåthet så den kommer fritt til uttrykk. Men også dette, fordrer trygghet og tillit til den som er dominant.

– Det å bli dominant på denne måten er ikke gjort bare ved at du bestemmer deg for det. Ta for eksempel tv-serier eller filmer om unge gutter med superkrefter (f.eks. Arrow, red.anm.), de må lære seg å temme den styrken sånn at den blir et redskap og ikke noe de er fanget av, sier Rasmussen.

Les også(+): Gladnyhet til menn med liten penis

Selverklærte dominante menn

Verden er heller ikke full av dominante menn selv om for eksempel FetLife, et sosialt nettverk for BDSM og fetisjsamfunnet, gir inntrykk av det. Mange selverklærte dominante menn har psykopatiske trekk, ifølge psykologen.

– Ett tema er unge menn som ønsker å vri styrken sin til dominans, et annet tema er at det er mange 30-35 år gamle selverklærte dominante menn, der det første de gjør er å henge partneren opp ned fra en krok i taket, sier Rasmussen.

Dette er en fallgruve han advarer mot. Psykologen understreker at dominans ikke handler om sadisme eller om å ta kontroll over livet til folk og kødde med dem.

Les også(+): - Jeg kan nesten garantere at kvinnen får orgasme av det

Forsiktig type, men ønsker å bli dominant?

Med det sagt, mens noen av oss har en innebygd dragning mot å dominere eller bli dominert, er det andre som ikke vet om det er noe å hente der for dem.

– Hvis du er den mer forsiktige typen seksuelt sett, men ønsker å bli mer dominant må du nok desensitivere deg litt. Det gjør du ved å eksponere deg for ulike ting og ikke bare det som er mainstream, sier sexolog og familieterapeut Thomas J. Winther, kjent som en av rådgiverne i NRK-programmet Trekant.

Han forteller at selv om vi får den seksuelle grunnpakken vår i alderen 2-6 år, da blir seksualiteten vår lagt i oss, så kan du utvide grunnpakken gjennom å prøve nye ting, uten at du går vekk fra det som er ditt eget.

Sunt for de fleste å tøye grenser

Det er fint å tøye grensene sine litt, men du skal ikke trampe over dem og gjøre noe som strider mot din natur og alt det du står for. Det kan gi deg helt avsmak, sier J. Winther.

Det å «pushe» seg lite grann derimot, kan være sunt for de fleste. Uten å prøve nye ting vet du jo ikke, så det anbefales å møte partneres initiativ med et åpent sinn.

– Hvis partneren din liker en stilling og det ikke er din favoritt, så kan du jo prøve den likevel, for kanskje du oppdager noe som du synes er okay også, råder J. Winther.

Les også: Sjekk hvilken stilling som passer deg best

Råd til deg som vil bli mer dominant:

Psykolog Paal Rasmussen har noen råd til deg som vil bevege deg mot å bli mer dominant.

1. Ikke vær en hundevalp

Spesielt til menn: Ikke se på kvinnen som din mester, men se på henne som din partner. De fleste menn er oppvokst med en tanke om at de skal behage kvinnen, ja selvfølgelig skal du behage henne, men la oss si at du koser med klitorisen hennes og så spør du hele tiden: Er dette godt, skal jeg gjøre det sånn, er det kanskje bedre hvis jeg gjør det slik? Da går det ikke lenge før hele tenningen er borte.

For å trene på å ikke være en hund, så kan du altså ikke la partneren din være den som bestemmer hva du skal gjøre. Du må faktisk tørre å bestemme hva som skal gjøres, og kunsten er å bestemme det partneren din ønsker.

Og da blir jo alle kjempehappy! Hvis du har spurt hva vil du gjøre, da har du allerede brutt magien.

2. Kjenn din partner

Hvis du ikke vet hva partneren din drømmer om «beyond her wildest dreams», vil du selvfølgelig aldri kunne dominere henne på en måte som gjør at hun elsker deg herfra til månen. Du vil by henne å gjøre ting som strider mot hennes natur eller noe som rett og slett bare kjeder henne. Om du har sett noe på en pornofilm, så er det noen som får orgasme av det mens mange vil synes at det bare er ekkelt.

Så det finnes ingen standard handlinger du kan gjøre for å virke dominant.

3. «Fake it till you make it»

Det finnes ingen som er født en god sjåfør, og du må tørre å kaste deg ut i trafikken selv om det ikke vil gå så veldig bra. Men til din store overraskelse så har du lært å kjøre uten å krasje. Alle mestringsoppgaver av denne typen starter med at du blir overveldet av oppgavens kompleksitet og farene ved å trå feil.

Men du starter ikke med en nattkjøring på glatte veier, du starter med en kjøretur rundt i nabolaget.

4. Øvelse gjør mester

«Practise makes perfect!» Det er ikke noe som heter å være en kul dominant person, om du går rundt og sier unnskyld til folk hele tiden.

Så du må jo bli bevisst på at hvis du klarer å lese andre mennesker og være flink til å gjøre dem komfortable i din nærhet, så vil du oppleve at suksessen i sengen øker betraktelig. Det å være en god vert, eller vertinne, er å være en god dominant.

NB: Saken er gjennomgått og sjekket med kildene i juli, 2021.

Vil du ha de beste sakene våre på epost? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her.

Vil du heller følge oss på Facebook? Lik oss, da vel!

Denne saken ble første gang publisert 01/07 2016, og sist oppdatert 20/08 2021.

Les også