Analsex:

Gode tips til deg som vil gå bakveien

Har du lyst har du lov, men om du ikke vil, så styr unna.

FOR VIDEREKOMNE: Er du klar for spesialsex? Her får du oppskriften.
FOR VIDEREKOMNE: Er du klar for spesialsex? Her får du oppskriften. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Spesialsex er ikke noe man har for å være kul mot en lysten kjæreste, men fordi man ønsker det selv. Hvis du kun gjør det fordi partneren vil, blir det garantert smertefullt og mislykket.

Og husk: Bruk glidemiddel så det holder.

Rumpa produserer ikke noe fuktighet selv, og smører du deg ikke godt vil det lugge forferdelig. Du kan aldri bruke for mye glidemiddel.

Svulmer opp

Rumpehullet ditt er fullt av nervetråder og fine hårstrå som gjør det svært følsomt.

Det myke rosa vevet rundt åpningen svulmer i likhet med skjeden opp når man er kåt, og siden tarmen deler vegg med skjeden så virker berøringer i baken indirekte på skjeden som igjen er dårligere utstyrt med nervetråder.

Historisk sett har analsex blitt brukt til å holde jomfruhinnen intakt og for å hindre graviditet, men teknikken er ikke helt til å stole på fordi sæd kan dryppe fra anus til skjeden (Kilde: "Sexboka/Gyldendal").

Biologi

BESKYTTELSE: Det kan være lurt å bruke kondom under analsex, av flere grunner.
BESKYTTELSE: Det kan være lurt å bruke kondom under analsex, av flere grunner. Foto: Foto: Crestock

Selve hullet kontrolleres av to sterke lukkemuskler. Den ytterste kan du stramme og kontrollere selv, mens den innerste er styrt av den ubevisste delen av nervesystemet, som blant annet også har kontroll på hjerterytme og stress. Du kan derfor ikke late som om du har lyst - for har du ikke det, vil hullet automatisk snøre seg sammen.

Om du engster deg for ufrivillige møter med kroppens slaggstoffer, kan du sannsynligvis ta det helt med ro.

Tarmen er nemlig finurlig bygd opp med flere sikkerhetsklaffer: Den nederste delen, hvor fingre eller lignende trenger inn, blir ikke fylt med «det du vet» før i den siste fasen når du virkelig kjenner at du må på do, og da er du neppe særlig klar for action heller.

Men det er klart - litt smuss kan alltids ligge igjen, og da får du bare vaske deg etterpå.

Vær tydelig

Hvis det er du som mottar spesialsexen må du ha selvtillit nok til å være tydelig overfor den andre. Det er kun du som vet hvordan det føles, og du må derfor gi beskjeder av typen: "Litt saktere, litt mindre, litt fortere, litt mer, vær forsiktig".

Vibrator

En vibrator på klitoris samtidig som rumpehullet masseres eller penetreres, gjør at du slapper bedre av.

RO NED: Gå ikke direkte på rumpa, men sørg for å være skikkelig kåt og mottagelig før dere begynner med eksperimenteringen..
RO NED: Gå ikke direkte på rumpa, men sørg for å være skikkelig kåt og mottagelig før dere begynner med eksperimenteringen.. Foto: Foto: Crestock

Stimuli av klitoris er uansett en god idé, fordi det forsterker nytelsen.

Her kan du lese mer om hvilken vibrator du bør velge

Smart med kondom

Et kondom kan være smart å bruke av flere grunner: Det er renslig og så slipper du den ubehagelige klysterfølelsen hvis sæden kommer inni baken.

Om du absolutt ikke liker analvarianten, fjerner dere bare kondomet og fortsetter med vaginal sex.

Man kan godt gå fra skjeden til rumpa, men ikke motsatt.

Hovedregelen er å aldri føre noe som har vært bak inn i skjeden. Analåpningen har en helt annen bakterieflora, som ikke hører hjemme i skjeden.

Les også: Kvinnehender fulle av bakterier

Lås døra

For å lettere kunne slappe av, noe som er helt nødvendig for å kunne nyte spesialsex, bør du låse døra så dere garantert ikke blir forstyrret.

Oppvarming

Gå ikke direkte på rumpa, men sørg for at du er skikkelig kåt og mottagelig. Begynn med deilig munnsex, samtidig som partneren din sakte masserer seg bakover i sprekken.

Hvis fingrene masserer rolig og behagelig vil rumpehullet slappe av og gi etter. Putt sakte inn første ledd av en finger og vent til det gir etter. Det kan ta alt fra fem til mange sekunder.

Noen synes at en finger blir for puslete, og vil heller ha to. Kryss fingrene som et ljugekors, og gjør som nevnt ovenfor, før du presser dem litt mykt ned, og hold de der for å utvide hullet.

Putt gjerne inn en liten butplug inn så hullet gradvis venner seg til utvidningen.

Les også: Derfor vil han ikke ha sex

Samspill

Følg med på ansikts- og kroppsuttrykket. Kjennes det bra ut for mottageren, vil kroppen føye seg etter og be om mer. Det som for den som gir analsex kan virke svært rolig, kan for den som mottar analsexen virke alt for heftig.

Et smart triks er derfor at den som mottar presser seg mot partneren i det tempoet hun vil selv, fremfor at partneren går for fort fram.

Unisex

Det er ikke bare damer som kan ha glede av spesialsex. Mange menn liker det også hvis det blir gjort riktig i en fortrolig sammenheng.

Høres dette fremdeles ekkelt ut? Ja, da bør du heller ikke gjøre det.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Dette funker bedre enn porno

Bergensere kjøper flest anal-leker

8 tegn på at du har et helseproblem

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning