Orgasme

Finn din indre penis

Menn som tør, blir gjerne belønnet med sterkere orgasmer.

Pluss ikon
PROSTATAMASSASJE: Mange menn får en sterkere orgasme når prostata blir stimulert.
PROSTATAMASSASJE: Mange menn får en sterkere orgasme når prostata blir stimulert. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanstockphoto
Sist oppdatert

Ved å massere mannens prostata, også kalt mannens g-punkt, lenge nok innenfra vil han kunne få en orgasme som beskrives som kvinnens skjedeorgasme, en visstnok sterkere, dypere og mer gjennomgripende orgasme enn han vanligvis får.

- Prostata er på størrelse med en 20-kroners mynt og kan kjennes omtrent fire centimeter inn i endetarmen når du trykker i retning ballene. Mange menn har stor glede av selv å massere kjertelen, eller få partneren til å gjøre det. Du kan også kjæle med prostata fra utsiden ved å stimulere mellomkjøttet, har sexolog Gro Isachsen, leder og faglig ansvarlig for Klinikk Sexologen og sexolog.no, tidligere fortalt Klikk helse.

Bølgende orgasme

– Når du stimulerer penishodet eller klitoris så får du gjerne en intens kraftig orgasme som varer ganske kort, men en prostataorgasme er gjerne dypere og varer mye lenger. Som rolige bølger som slår mot stranden, har noen menn uttalt om etterdønningene av denne orgasmen, sier sexolog Thomas J. Winther ved Curasenteret, senter for terapi, veiledning og sexologisk rådgivning i Sarpsborg.

Mange får en sterkere orgasme når prostata blir stimulert, men massasjen trenger ikke å vare spesielt lenge og vanligvis er det nødvendig med stimulering av penis samtidig. Prostatamassasje fungerer altså best kombinert med at du onanerer ham eller gir ham oralsex, tipser psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi Peder Kjøs som svarer på leserbrev på VG+ og i podcasten God Bedring.

Det er også mulig å kombinere prostatastimulering med vanlig samleie, men dette er litt mer komplisert ettersom det trengs et ganske kraftig trykk mot fremre del av endetarmen, noen centimeter opp, omtrent som ved såkalt g-punktmassasje på kvinner.

– Det er vanskelig å få til med fingeren hvis han ligger oppå henne, men en mulighet er jo da å bruke en liten buttplugg, sier psykologen, som for øvrig er innom temaet i boken «Narrative eller biologiske nødvendigheter» (Flamme, 2019).

Eller prøv denne sex-stillingen, anbefaler eksperter.

– Og en viktig ting: Spør før du graver. Ikke alle menn setter pris på fingre eller andre gjenstander i stumpen. Akkurat som damer, altså. Noen synes det er grisete, noen synes det er deilig, og noen synes det er deilig at det er grisete, sier Kjøs.

Les også(+): Bakfra-sex stimulerer klitoris

Trygt område

Familieterapeut og sexolog (NACS) Stine Kühle-Hansen har gitt mange single og par råd om erogene soner, også analsonen. Hun forteller at mange vegrer seg for å utforske denne sonen av frykten for «uhell».

– Det er mange som ikke vet at ytterste del av tarmen alltid er fri for avføring. Har du en balansert og frisk fordøyelse trenger du altså ikke å være redd for at fingeren skal møte en «kabel» der inne. Når man skal oppdage prostata, som en «uoppdaget øy», er det derfor viktig å fjerne usikkerheten rundt renslighet, sier hun.

Kühle-Hansen anbefaler å utforske de ytre delene av nye områder først. Alle kjønn har for eksempel ekstremt mange nerver ytterst rundt anus som er supersensitive for kjærtegn.

Et lett pust på anus kan være nok til å bli kåt i starten. På denne sonen, som alle andre soner på kroppen, gjelder også budet om å bygge kåtheten gradvis opp. Vær forberedt på at det kan ta tid. Er du uproff og stikker en tørr finger rett inn i din kjæres anus blir det så ubehagelig at du kanskje aldri får lov til å gjøre det igjen, sier hun.

Er du derimot god på forsiktig berøring utvendig først og har våt fingertupp som presser lett utenpå, da vil ringmuskelen i anus åpne seg som en blomst. Den gode virkningen kan du ikke ta feil av. Gratulerer, du har etablert et trygt område, sier hun videre.

Både «porten» (ringmuskelen) og «rosetten» (prostata) i taket på analåpningen kan gi nye sanseopplevelser, hvis du husker rikelig smøring, ifølge Kühle-Hansen.

Les også: Kunsten å bli dominant i senga

Et erotisk indre

Skal vi tro sexolog Gro Isachsen, så går anus for å være blant de mest erogene områdene på mannekroppen, et område som er like tett med nervetråder som på penis.

Ved å stimulere analåpningen riktig kan man skape en prosess som sender bølger av deilige følelser og ekstase til store områder i kroppen.

Den kanskje mest intime og følsomme sonen i en mannskropp er de dypere delene av endetarmen.

Prostatakjertelen har også sine egne seksuelle følelser, og prostatastimulans kan også sammen med stimulans av dypere endetarmsregioner gi en orgasme med en mye dypere kroppslig og mental ekstase enn vanlig penisorgasme.

– Menn som har eksperimentert med å bruke endetarmen som erogent område, forteller at de opplever at et erotisk indre åpner seg. Andre beskriver at nytelsen ved analsex kjennes som om de skulle hatt en innvendig penis med like mange følsomme punkter innover i kroppen som det penis har, og at det fører med seg atskillige muligheter til intense opplevelser, ifølge Isachsen.

Sexolog J. Winther kan fortelle at det er mange som rapporterer om like stort utbytte av analsex som vanlig sex, men fordi det er så tabu er det ikke alle som kommer dit at de utforsker dette.

– Vi vier så mye tid til bryster og underliv og akkurat det med anus og analåpningen, det blir ofte neglisjert. Mange synes det er veldig skittent, og det er tabubelagt for menn fordi man er redd for å bli sett på som homofil. Men det som er litt paradoksalt er at de som tenner på analsex er ofte de som synes det er litt skittent og forbudt fordi det er nettopp det som gir en ekstra tenning, det at det er litt ulovlig og litt «dirty», sier han.

Tenner på det forbudte

Et annet paradoks, ifølge sexolog Thomas J. Winther, er at kvinner synes å være veldig positive til å utforske dette området hos menn, noen ser til og med på det som «et krydder i et ellers litt halvkjedelig sexliv», men menn blir likevel sinte når temaet blir bragt på banen og ser på det som en «homogreie».

– Sex skal være sunn, sikker og samtykkende, men vi er så dårlige til å kommunisere. Det at gutter skal kunne si til kjæresten sin at de liker at hun bruker fingrene, det er en veldig høy terskel for mange. Så da tenker man kanskje at det får man bare leve uten, i stedet for at man utforsker hverandre. Samtykkende vil si at man enten skriftlig, muntlig eller bare med kroppsspråk gir uttrykk for at dette liker man, sier han.

– Det er jo et bibelsitat som sier at du skal gjøre mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg, men du kan jo vri litt på den: Du skal gjøre mot andre det du vil at andre skal gjøre med dem, tilføyer han.

Har man lyst, har man lov - og det trenger ikke å bli verken kaldt eller teknisk å gå på prostata-jakt, forsikrer psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi Peder Kjøs.

– Et sånt prosjekt kan faktisk være en bra måte å holde varmen på og trenger ikke å bli kjølig. Det er jo ganske sexy å si til kjæresten at du har lest om, hørt om eller tenkt ut noe du kan ha lyst til å teste ut, er det ikke det da? God teknikk må bare ikke bli for komplisert, det er når det blir veldig fikst og fiffig at det blir kjølig. God teknikk handler om å ha litt erfaring med hva som er godt for en selv og den andre, og da er nettopp den nøyaktige lesingen av den andres responser viktig, sier Kjøs.

Les også(+): Baklengs til himmels

På prostata-jakt:

Stimulering av prostatakjertelen kan visstnok gi ham en orgasme som minner om kvinnens vaginale. Mange menn opplever å få en mer intens orgasme av å stimulere prostata enn av å stimulere penis. Mange kjenner også orgasmen i større deler av kroppen enn ellers.

1. Vær beredt

Et glidemiddel, latekshansker og kortklipte negler, og du er beredt. Hvorvidt tømming av tarmen er nødvendig og eller hensiktsmessig, er det delte meninger om, men at han har gått på toalettet ikke så lenge før er fint. Viktigst fordi det vil få ham til føle seg mer avslappet siden man sånn sett senker risikoen for at det skal skje et uhell. Det er likevel fint ar man har snakket om at uhell, de kan skje, det er en del av «gamet».

2. Ta tiden til hjelp

Start gjerne med litt roterende bevegelser rundt endetarmsåpningen med en lillefinger, til det liksom gir etter. Etter å ha hatt lillefingeren rolig innenfor åpningen en stund, kan man godt gå over til å bruke pekefingeren. Sjekk også ut trikset som får anus til å åpne seg som ved et trylleslag!

Ekspertene

Peder Kjøs er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han svarer på leserbrev på VG+ og i podcasten God Bedring. Han har skrevet flere bøker, deriblant «Berøring» (Pax, 2018), «Angst» (Kagge, 2019) og «Alene» (Vigmostad Bjørke, 2020).

Thomas J. Winther er sexolog ved Curasenteret, senter for terapi, veiledning og sexologisk rådgivning i Sarpsborg. Han jobber daglig med menneskers seksualitet og har vært rådgiver i NRK-programmet Trekant.

Gro Isachsen er leder og faglig ansvarlig for Klinikk Sexologen og sexolog.no. Hun har utviklet en egen bekkenbunnstrener for kvinner, VagiFlex, og har skrevet bøkene «Sex - ja takk!» (Cappelen forlag, 2000), «Mer sex, takk!» (Cappelen forlag, 2002), «Spør Gro om sex» (Cappelen forlag, 2004) og «Mer lyst!» (Cappelen Damm forlag, 2010).

Stine Kühle-Hansen er familieterapeut og sexolog (NACS). Hun har laget utstillinger, undervisningsfilmer og undervisning om seksualitet siden 2006 med mål å spre kunnskap om seksualitet og avlive myter.

3. Den som leter, finner

Med peke- eller langfingeren kan man finne det mannlige g-punktet ca. 5-8 cm inn på den "veggen" som vender inn mot magen. Det kjennes litt hardt ut i forhold til det omliggende vevet, omtrent som en liten valnøtt. Vanligvis vil han også kjenne det ganske godt når man treffer det riktig!

4. Pirr ham opp

Kjertelen stimuleres litt på samme måte som kom-her-teknikken som brukes ved stimulering av kvinnens såkalte g-punkt. Noen reagerer også positivt på rask og rytmisk tapping mot kjertelen, mens andre liker at man gnir i åttetall, andre i sirkler og så videre. Noen liker også inn- og ut stimulering der fingrene treffer prostata for hver gang.

5. Kjør kombi

Det er heller ikke noe i veien for å kombinere prostatastimulering med annen stimulering. Når han ligger på ryggen, kan man for eksempel krølle en finger opp mot magen slik at man treffer prostatakjertelen, samtidig som man suger, slikke eller runker ham. Man kan også vente med å stimulere dette punktet til han nærmer seg orgasme.

Kilde: Avansertseksualitet.no, eksklusivt for Klikk.no

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Alt om penis

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2012, og sist oppdatert 14/09 2021.

Les også