Disse er mest utro

Kvinner med kraftige haker er mer tilbøyelige til utroskap, hevder forskere.

MARKERT HAKEPARTI: Skuespiller Meg Ryan har en kraftig hake. Hun ble også beskyldt for å ha vært utro med Russel Crowe og ødelagt ekteskapet med Dennis Quaid.
MARKERT HAKEPARTI: Skuespiller Meg Ryan har en kraftig hake. Hun ble også beskyldt for å ha vært utro med Russel Crowe og ødelagt ekteskapet med Dennis Quaid. Foto: Foto: Bulls
Publisert Oppdatert

Psykologer har funnet ut at voksne kvinner som har markerte haker er mer seksuelt aktive enn kvinner med mykere trekk. De skal også være mindre attraktive for menn som er ute etter en partner å dele livet med.

Del på Facebook Share

Testosteron

Brede haker på kvinner er ofte forårsaket av et høyt nivå av det mannlige kjønnshormonet testosteron, som også kvinner har i varierende mengder.

Testosteron øker den seksuelle selvsikkerheten til kvinnene, og dermed er sannsynligheten større for at de vil bedra partneren, melder Telegraph.

Les også: Kvinner vet ikke hva de tenner på

Det er amerikanske og kanadiske forskere som har stilt unge kvinner spørsmål om deres seksuelle historier og fantasier.

Noen vil benytte enhver anledning til utroskap og tar de sjansene som byr seg.

Deltakerne ble så rangert av en gruppe menn etter hvor attraktive de anså kvinnene som livspartnere.

Konklusjonen ble at menn vil holde seg unna kvinner med maskuline trekk når de ser etter en livspartner, fordi de frykter å bli bedratt.

Kvinner mer utro

Psykologer tror at dette er knyttet til mennenes evolusjonære ønske om å ha en partner som vil føde barn for bare én mann.

Studien er publisert fagtidsskriftet "Personality And Individual Differences" og er den første som hevder at mer maskuline ansiktstrekk hos kvinner kan si noe om deres kvalitet som langtidspartnere.

Les også: Umulig å avsløre en god løgner

Psykolog og familieterapeut Frode Thuen har tidligere uttalt til Klikk.no at kvinner nå er i ferd med å ta mennene igjen med tanke på utroskap.

- Noen vil benytte enhver anledning til utroskap og tar de sjansene som byr seg. Andre har en klar prinsipiell holdning om at det er galt, da er terskelen for utroskap mye høyere, sa Thuen til klikk.no.

Les også: Utroskap skjer oftere enn du tror

Tidligere forskning har hevdet at risikoen for at kvinner bedrar partneren øker tidlig i tredveårene , fordi de ser det som en mulighet til å øke sjansen for å få barn.

Les også:

Derfor er menn utro

- Ikke fortell barna om utroskap

Gynekologen gir råd om vond lukt der nede

Les mer om forhold og sex på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning