Dette er faktisk en svært forsiktig og sensuell prosess

- Du lager ikke bare en knyttneve og kjører den inn!

FISTING: Latekshansker er anbefalt ved fisting, da det gir bedre gli og lettere inntrengning, minimerer risikoen for infeksjoner fra bakterier på hånden, i tillegg til at de reduserer faren for rifter i slimhinnene fra fingerneglene (neglene bør være kortklipte). Seksuelle leketøy formet som en hånd (bildet) får også kjøpt.
FISTING: Latekshansker er anbefalt ved fisting, da det gir bedre gli og lettere inntrengning, minimerer risikoen for infeksjoner fra bakterier på hånden, i tillegg til at de reduserer faren for rifter i slimhinnene fra fingerneglene (neglene bør være kortklipte). Seksuelle leketøy formet som en hånd (bildet) får også kjøpt. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

Fisting

Fisting er innsetting av hånd eller hånd og deler av armen i endetarmen eller vagina. Fisting er en ekstrem form for anal/vaginal-lek, og må utføres med forsiktighet. Fisting benyttes gjerne som element i SM-lek. Analfisting kan strekke muskulaturen i endetarmen, og føre til endetarmsfremfall.

Kilde: wikipedia.no

Her er den største myten om såkalt fisting: Du lager ikke bare en knyttneve og kjører den inn!, skriver bdsmguiden.no om praksisen:

Det er synd at fisting er kalt akkurat det... «Fist» gir assosiasjoner om røff sex, en knyttneve som tvinger seg vei med vold inn i en vagina eller anus.

I realiteten er fisting en svært forsiktig og sensuell prosess. Lær mer om BDSM for nybegynnere.

 

Forhåndsregler ved fisting

- Som sexolog er jeg mest opptatt av at det ikke må forsøkes uten at det er ønsket - det må være helt frivillig, og at de som skal forsøke det har satt seg inn i forhåndsregler og er klar over hvilken risiko de utsetter seg for før de forsøker dette, sier Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) og daglig leder av Sex og samfunn, som fungerer som et nasjonalt ressurssenter.

I tillegg til kommunikasjon, fremheves viktigheten av å ikke bruke alkohol eller annen type rus, da dette kan være en faktor til at man strekker sine egne grenser lenger enn uten rus.

- Mange gir tilbakemeldinger på at de angrer sex de har hatt mens de har brukt alkohol eller annen type rus, fordi dette har fått dem til å miste hemninger og gi avkall på egne grenser, Ulla I. Aasland, sexologisk rådgiver ved sexologene.no.

 

Rifter og skader ved fisting

- Fisting kan foregå både vaginalt og analt, og uavhengig av hva man velger, kan fisting være en kilde til rifter og skader i slimhinnene, om fistingen ikke gjennomføres på en sikker måte, sier Aasland.

- Rifter og skader i slimhinnene kan igjen være en mulig faktor for en enklere inngang for smitte og infeksjoner, sier hun.

Har man ubeskyttet sex, etter gjennomføring av fisting, kan dette være en større faktor for overføring av SOI (seksuelt overførbare infeksjoner), fordi man kan ha fått rifter i slimhinnene.

 

Vaginal fisting

Når man blir seksuelt tent blir skjeden våt og utvidet, og skjedens kapasitet til å utvide seg er stor. Tenk bare å at det skal bli plass til at en eventuelt baby skal passere gjennom den!

- Hvor lang tid det tar å få plass til hele hånden i skjeden kommer an på hvor seksuelt tent man er. Det er viktig å bruke god tid og ikke presse for raskt inn. Da kan man blir sår og øm, advarer Gamnes.

- Skjeden er cirka 8 til 10 cm. Når man blir seksuelt tent utvides den som sagt, men det er selvsagt begrenset hvor langt inn hånden kan komme, og kanskje er det ikke så viktig at den kommer så langt inn, men at den holdes der det føles best for den som mottar hånden?, sier Gamnes.

 

Anal fisting

Det er mindre risiko ved fisting i skjeden enn i endetarmen siden vagina er en kroppsåpning som naturlig er skapt for større belastning. Anal fisting krever større omtanke for sikkerheten, siden rifter eller revner i rektum kan medføre alvorlige problemer.

- En forutsetning er i begge tilfeller at man er fysisk og psykisk klar, at man man har lyst, har god hygiene, bruker glidemiddel og lang tid, sier Aasland.

- Det er viktig at man snakker med partneren sin når man deler seksualitet, og kanskje enda viktigere når man gjør noe man ikke har gjort tidligere, sier Gamnes.

 

Noen generelle tips:

Før dere starter, husk at selv den fuktigste vagina kan trenge ekstra lubrikasjon under fisting; jo mer, jo bedre. Anus produserer ikke noe naturlig glidemiddel, så et syntetisk glidemiddel er helt essensielt.

Latekshansker er anbefalt, særlig ved anal fisting, da det gir bedre gli og lettere inntrengning, minimerer risikoen for infeksjoner i rektum fra bakterier på hånden, i tillegg til at de reduserer faren for rifter i slimhinnene fra fingerneglene (neglene bør være kortklipte).

Bare husk at oljebasert glidemiddel og lateks ikke hører sammen, da det får lateksen til å smuldre opp.

Gjør han/henne klar.

Forsikre deg om at mottakeren er avslappet, opphisset, og komfortabel - altså som ellers i seksuallivet, tenk oppbygning i form av å stryke, kose og kjærtegne i stedet for å «angripe» vagina eller anus. Konsentrere deg gradvis mer om «målområdet», og la berøringen bli mer intens.

Når en kvinne blir opphisset, slapper hun av i vaginalmusklene og vagina blir mer elastisk. Ved anal fisting er det særlig viktig at man slapper av i denne muskulaturen for å unngå at det oppleves direkte smertefullt når et et stort objekt presses inn.

Start forsiktig.

Start med en eller to fingre og jobb deg opp til tre eller fire. Ta det rolig! Vær lydhør og sensitiv for partnerens følelser, og husk at som ved fingring setter de fleste pris på at også de ytre områder blir massert og kjærtegnet.

Dersom det er anal fisting det dreier seg om og mottakerens anus når sin grense, betyr det at lukkemuskelen vil lukke seg brått. Trekk deg da ikke ut! Bli der du er til denne sammentrekningen går over, for deretter å trekke deg ut. Dette er svært viktig, da du kan forstrekke muskulatur dersom du drar deg ut før.

Nesten der.

Når du har fem fingre inne, er du nesten der. Varsomt, ømt og forsiktig lirker du inn hånden din, bit for bit, mens den er formet omtrent som et ande-nebb, med fingrene samlet og pekende forover. Prøv å fortsette å gi din partner annen erotisk stimulering mens du gjør dette.

Denne innføringen må gjøres svært sakte, kun litt om gangen, med små pauser slik at vevet kan venne seg til å bli strukket, før man fortsetter. Dersom man møter sterk motstand fra vevet, må man ikke presse seg fremover, men stoppe og vente til mottakeren slapper mer av. Sjekk ofte med din partner for å se hvordan han eller hun har det. Om ting fungerer som ønsket, vil du omsider ha hånden inne til knokene.

Videre inn.

Knokene er det videste partiet av hånden og den vanskeligste delen å få gjennom vaginal- eller analåpningen. Vær spesielt varsom på dette tidspunktet; Prøv deg forsiktig frem til du finner ut hvilken vinkel som gir minst motstand. Noen vrir litt på hånden ved dette punktet, mens andre går rett inn.

Om du ikke klarer å komme videre, uansett hva du prøver, er det ingen skam å snu. Du kan alltid prøve igjen en annen gang. Kommer du forbi knokene, kan du varsomt føre inn resten av hånden. Etter at hånden er inne i vagina, forbi benet, bare krøll inn tommelen, slapp av i hånden, og den vil naturlig forme en knyttneve (fist).

Inne.

Igjen; Hold en svært åpen kommunikasjon med mottakeren, partneren din, for å finne ut hva som føles godt for ham/henne. Mange simpelthen elsker følelsen av å være fullstendig stille og fylt, andre liker best en forsiktig inn-og-ut-bevegelse. Uansett; Ikke beveg hånden din for raskt, så unngår du å skade slimhinnene i skjede eller anus. Det samme gjelder når du skal fjerne hånden. Da mottakeren har fått nok, form hånden din til et andenebb igjen, og gli sakte, forsiktig og naturlig ut av skjeden/anus.

Kilder: sexinfo101.com og bdsmguiden.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning