Busk vs. barbert

Foto: lev dolgachov
Publisert Oppdatert

Nå om dagen er det lett å få inntrykk av at alle går rundt og er glattbarberte under trusene, menn som kvinner, og at om du ikke er det, så er du nesten litt ekkel, til tross for at det faktisk er sånn du er skapt. Sannheten er at langt fra alle er så ivrige med høvelen som det kanskje kan virke.

Det er fordeler og ulemper ved å være glattbarbert eller frisert. Mange mener de blir mer følsomme når håret ikke er der, og at oralsex, fingring og ellers alle typer berøring og stimulering kjennes bedre og blir mer intense. Noen liker utseendet til et barbert kjønn, andre har partnere som foretrekker å ikke få hår i munnen når de skal gi oralsex.

På den andre siden, det er en grunn til at hårene er der. De skal beskytte kjønnsorganene, og de er også bærere av dufter som skal gjøre en partner opphisset. Dessuten øker glattbarbering risikoen for soppinfeksjon, særlig i kombinasjon med trange klær som ikke puster. I og med at huden rundt kjønnsorganet er følsom, er det lett å ende opp med irritert hud, kviser og røde nupper etter barbering. Dette området krever forsiktig behandling: Nye, skarpe barberblader, milde, gode produkter og en stødig hånd.

Desverre varer ikke den glatte, myke følelsen av et nybarbert kjønn særlig lenge. Skarpe, stikkende to-dagers - stubber er ikke særlig mykt og godt, og det kjennes litt som å ha et piggsvin i trusa. Med andre ord, intimbarbering krever vedlikehold.

Det finnes alternativer til høvelen også. Om du ikke har noe imot å spare ut dusken fra tid til annen, kan du gå for brasiliansk voksing i salong. Det er ikke spesielt behagelig der og da, men det holder håret unna lenge. Tilhengere av denne metoden forteller også at håret som vokser ut igjen ikke på langt nær er like skarpe og harde som de som har blitt kuttet av med et barberblad, og det må jo kunne kalles en fordel. Skal du vokse bikinilinja før en tur på stranda, kan du fint gjøre det hjemme på badet. Har du tanker om å vokse mer intime soner, er det noe du bør overlate til profesjonelle.

Til syvende og sist er og blir det en smakssak hva du velger å gjøre med den hårveksten du har. Om du vil rake vekk hele stasen, forme dusken til initialene til kjæresten din, la det være igjen en delikat trekant, stusse litt eller rett og slett kjøre en naturell variant er helt opp til deg. Smaken er som baken, så finn frem til noe som passer for deg. Og det er ikke farlig å eksperimentere på veien. Som mamman min sier hver gang jeg har vært hos frisøren: "Jaja, det vokser jo ut igjen."

Les også:

5 myter om kvinnekroppen

Kvinnens skjulte underliv

Alt om penis

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen