6 analråd til menn

Den danske sexologen Katrine Berling gir sine beste råd til eventyrlystne menn.

Publisert Oppdatert

1. Rens tarmen

Det er alltid smart å starte med en analrens slik at man er sikker på at men ikke får seg en ubehagelig overraskelse. De fleste sexbutikker selger utstyr for analskylling. Det finnes også en liten pumpe for ørerens på apoteket, som kan brukes.

2. Slapp av

Det viktigste når man skal ha noe opp i anus, er å lære seg å slappe helt av. Hvis han ikke slapper av, eller spenner seg for mye, vil det gjøre vondt. Dette er nok noe av det vanskeligste for menn fordi de skal overgi seg, slippe kontrollen og være i mottakerrollen. Men det er øvelsen verd, mener Berling.

3. Rikelig med glidemiddel

Glidemiddel er et must. Man skal ikke være gjerrig med det, for det får det hele til å gli litt letterre, og gjør det mye mer behagelig for mottakeren. Samtidig er det viktig at man ikke har for lange negler, slik at man ikke kommer i skade for å klore. Det kan være en idé å kjøpe latexhandsker. Da er man sikker på at man ikke skader partneren.

4. Start forsiktig

Det er alltid en god idé å begynne med å stikke en finger opp først. På den måten kan man best lokalisere prostata, som sitter en fingerlengde opp i mannens anus. Du kan ikke være i tvil om du har funnet den; den er en liten klump på størrelse med en valnøtt. Masser prostata forsiktig.

5. Snakk sammen

Det er bra om mannan forteller hva som kjennes godt. Særlig hvis giveren ikke vant til å utføre analsex. Han kan komme med konkrete forslag eller bare gi lyd fra seg for å bekrefte at man er på riktig vei. Det gjør at begge parter slapper mer av.

6. Leketøy

Når man er sikker på hva mannen liker og hvordan man stimulerer ham godt, kan man begynne å eksperimentere med dildoer eller vibratorer. Det finnes dildoer som er spesialtilpasset analsex for menn - både med og uten vibrator. Noen av dem kan brukes under samtidig som vanlig samleie, imens mannen er innei kvinnen samtidig med at han har en vibrator i anus. Og sist, men ikke minst, kan man bruke en strap-on.

(Kilde: www.ekstrabladet.dk)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning