4 av 10 er glattbarbert

Menn foretrekker damer uten kjønnshår.

FJERNER ALT: Flere og flere jenter vil ha et glattbarbert underliv for å kjenne seg freshe. Men det er ikke sikkert det er bra for helsa.
FJERNER ALT: Flere og flere jenter vil ha et glattbarbert underliv for å kjenne seg freshe. Men det er ikke sikkert det er bra for helsa. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Resultater fra undersøkelsen:

KVINNER:

40 prosent svarer at de er glattbarbert

31 prosent lar det være litt hår igjen

22 prosent fikser på bikinilinjen

7 prosent barberer seg ikke i det hele tatt

MENN:

25 prosent svarer at de er glattbarbert

32 prosent lar det være litt igjen

30 prosent rensker litt opp

13 prosent barberer seg ikke i det hele tatt

Til sammen 13 910 kvinner og 18 495 menn har stemt i undersøkelsen til Aftonbladet.se.

Det har stadig blitt vanligere å fjerne kjønnshår. Metoden varierer fra voks til barbering. Noen bare rensker litt opp, mens andre fjerner absolutt alt, for eksempel ved brasiliansk voksing.

Foretrekker intimbarbert

En undersøkelse som svenske Aftonbladet.se har gjennomført, viser at 67 prosent av kvinnene og 91 prosent av mennene foretrekker en partner som er intimbarbert.

Hele 40 prosent av kvinnene forteller at de er helt glattbarbert i underlivet. Kun 7 prosent barberer seg ikke i det hele tatt.

Høvel er den vanligste hårfjerningsmetoden, og mange opplever at resultatet ikke er særlig pent, med røde og irriterte prikker og små sår i huden.

Flere hudleger har tidligere gått ut og advart mot fjerning av kjønnshår, blant annet fordi det skal være lettere å få både sopp og og kondylomer (HPV). Samtidig skal kjønnshåret bidra til å spre feromoner, duftstoff som gjør oss seksuelt tiltrekkende for andre.

Skylder på oralsex

Seksualopplyser Olle Waller tror at oralsex må ta størstedelen av skylden for at så mange fjerner kjønnshåret.

- Folk bruker å henvise til ideal innenfor pornoen, og den har muligens en påvirkning, men er ikke hele årsaken. Vi mennesker barberer, vasker og deodoranter våre kropper for å være "freshe". Og jeg tror oralsex er en viktig årsak. Når det ble en vanlig seksuell teknikk mellom mennesker fikk barbering et ekstra oppsving. Personlig synes jeg at det er litt rart, for det er fullt mulig å gi hverandre oralsex også i ubarbert tilstand, sier Olle Waller til Aftonbladet.se.

Les mer om sex og samliv på Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning