Sånn får du den nybarberte følelsen til å vare lenger

Lei av å shave leggene hver dag? Her er noen digge tips!

Foto: iStock
Publisert

Shaving av beina og bikiniområdet er aktuelt nå som sommeren er rett rundt hjørnet, og vi er seff interessert i hvordan vi kan få de glatte leggene til å vare lengst mulig. Kjipt å bruke hele sommeren på badet, liksom. 

Cosmopolitan har laget en liste over smarte ting du kan gjøre for å få den nybarberte følelsen til å vare lenger, og her er noen av punktene: 

1. Eksfoliér dagen før barbering

Ved å gjøre dette, fjerner du døde hudceller og inngrodde hår. Det gjør det også lettere å fjerne hår nærme huden. 

Fått med deg denne? Her er en strippers tips for å unngå rød og nuppete hud når du barberer deg der nede

2. Barbér deg helt til slutt når du dusjer

Ved å vaske vekk skitt og olje fra huden din først, vil hårene være helt blottlagt og du kan få tatt dem nærmere røttene. I tillegg gjør fuktigheten at huden og hårene blir mykere og letter å barbere. 

3. Husk å alltid bruke en fuktighetsgivende barberingsgelé eller -krem

Dette er IKKE steget du vil droppe, og dusjsåpe er definitivt *ikke* barberingskrem. Målet med barberingsgelé eller -krem er å gjøre håret og huden mykere sånn at barberhøvelen glir lettere. Det sier dermatolog Neal Schultz til Cosmpolitan. 

Les også: Dette er rådene for intimbarbering

4. Husk å bytte barberblader

Helt enkelt fordi et slitt barberblad ikke vil klare å kutte hårene like nærme huden, noe som gjør at du vil måtte barbere deg igjen etter kortere tid. Schultz sier at du vet at det er på tide å bytte når baldet føles ut som om det må dras i stedet for at det glir. 

5. Bruk kroppsolje 

For eksempel kokosnøtt-, argan- eller til og med olivenolje. Dette gir huden næring, fuktighet og gjør også hår mykere slik at det er lettere å barbere seg. 

Les også: 7 gode tips til hvordan å unngå inngrodde hår

Og denne: Intimbarbering gir økt risiko for kjønnssykdom

Denne saken ble første gang publisert 30/05 2017.

Les også