Toalettvaner

Hva driver folk med på do?

Endelig kan vi gi deg svarene på hva folk foretar seg bak stengte dører.

HYPPIGE DOBESØK: Må du tisse også om natten, bør du prøve å unngå å drikke for mye etter klokka 18.
HYPPIGE DOBESØK: Må du tisse også om natten, bør du prøve å unngå å drikke for mye etter klokka 18. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Alle lurer på det, men ingen snakker om det. Ikke offentlig, i hvert fall.

Heftige diskusjoner på nett

Mange frykter kanskje reaksjonene dersom de røper at de liker å ta en pust i bakken på do. Eller at de er bekymret for at noen skal høre lyder mens de gjør sitt fornødne.

Alle nettdebattene og bloggene om folks toalettvaner og -uvaner tyder på at de fleste har en mening om hva et dobesøk skal brukes til.

Les også:

Møkkas mysterier

Slik fungerer tarmsystemet

Analysebyrået Norstat har gjennomført en undersøkelse av nordmenns toalettvaner på vegne av SCA Hygiene Products.

RIK PÅ DO: De rikeste leser oftest avisen på do, viser en ny undersøkelse.
RIK PÅ DO: De rikeste leser oftest avisen på do, viser en ny undersøkelse. Foto: Foto: Crestock

Hvilepause på do

Her er resultatene - kun på Klikk.no:

  • I overkant av hver tredje nordmann ser på toalettbesøket som en hvilepause i hverdagen.
  • Like mange innrømmer å ha sendt sms eller pratet på telefon mens de har vært på do.
  • 7 av 10 snur i døra hvis de oppdager at det ikke er mer papir der inne.
  • Mer enn hver tredje kvinne er bekymret for at noen skal høre dem når de er på et offentlig toalett. Dette bekymrer menn seg mindre om.
  • Menn er heller ikke like opptatt som kvinner av å låse døra.
  • Toalettet er for noen nordmenn en sosial arena der man kysser, snakker i telefonen, unner seg en hvilepause eller leser avisen.
  • De rikeste er de flittigste avisleserne på do.

Les i morgen: Norske kvinner vil ikke sjekkes opp på do

Omstendelige do-vaner

Bloggerne kaller ofte en spade for en spade, i denne bloggen beskriver bloggeren kameratens omstendelige toalettvaner punkt for punkt:

"(1) ... fjerner de ytterste lagene på dorullen, uten å berøre dem. Da brukes gjerne et gjenglemt klesplagg eller noe. (2) Å forsyne seg godt med dopapir, og gå over alle utsatte steder med papiret, som en slags rengjøring. (3) Å forsyne seg godt med dopapir, å lage kunst ved å fordele papiret på en behagelig måte rundt skåla, slik at toalettgjengeren ikke kommer i nærheten av den iskalde ramma."

JENTER PÅ DO: Hvorfor bruker noen jenter så lang tid på do? Et forum avslører hva som egentlig foregår der inne.
JENTER PÅ DO: Hvorfor bruker noen jenter så lang tid på do? Et forum avslører hva som egentlig foregår der inne. Foto: Foto: Crestock

Skyr du offentlige toaletter? Og hva frykter du at andre holder på med i båsen? Del din frykt og irritasjon i kommentarfeltet under.

Tett toalett i Thailand

Heller ikke Klikk-redaktør Roger Aarli-Grøndalen sjenerer seg for toalettvanene sine. I bloggen "Rogers ropert" forteller han om et noe uheldig, men lærerrikt toalettbesøk i Thailand...

Les bloggen her: Tettet toalett i Thailand

I et forum på Snart Gravid spør Mistral hva de andre jentene egentlig gjør på do. Selv mener hun at hun gjør jobben unna relativt fort, mens andre bruker mange minutter på et avlukke der man ikke en gang kan vaske hendene.

Jenter på do

Og svarene lar ikke vente på seg. Sakte men sikkert innrømmer den ene etter den andre hvorfor det tar så lang tid. Og det er ikke bare bakteriefrykten som har skylda.

Les foruminnlegget her

Tatt med buksene nede

Videoer fra toalettet er også blitt populært på nettet. Hvem har ikke sett de japanske snuttene med skjult kamera, der de uheldige blir lempet ut av det offentlige toalettet og havner i skibakken, i et møterom eller på andre absurde steder, selvfølgelig med buksene nede.

Denne reklamen fra et pissoar vil nok også få deg til å trekke på smilebåndet:

Skyr du offentlige toaletter? Og hva frykter du at andre holder på med i båsen? Del din frykt og irritasjon i kommentarfeltet under.

Les mer:

Klikk Helse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning