Spis deg slank og frisk

Ny superdiett renser kroppen

Kickstart slankekuren og gå ned opp til 5 kilo på 2 uker med nye 5:2-DETOX.

Publisert Oppdatert

Vektkonsulentenes nye diett, 5:2-DETOX, er perfekt for deg som ønsker å kickstarte slankekuren.

I løpet av to uker kan du forvente å gå ned mellom 3 og 5 kilo. I tillegg til vekttapet blir kroppen renset, og du kan bli kvitt smerter og plager.

Kjøp boken ved å sende SMS med kodeord VK DETOX til 2205. Du blir da belastet kr 149 + porto kr 29 via ditt mobilabonnement. Vil du heller betale med kort, kan du kjøpe boken her i vår nettbutikk.

Uansett sender vi boken i posten neste virkedag.

5:2-DETOX er en helt ny diett, med faste oppskrifter og måltider til 14 dager. Dietten kombinerer det beste fra 5:2-prinsippene og antiinflammatorisk kost - det vil si mat som demper betennelser i kroppen.

Dietten er helt uten kjøtt, egg og melk.

I løpet av en uke spiser du antiinflammatorisk mat i fem dager, mens du i to (ikke sammenhengende) dager faster lett etter antiinflammatoriske prinsipper.

Målet med dietten er å fjerne giftstoffer og rense kroppen. Den setter i gang forbrenningen, letter fordøyelsen og avlaster tarmsystemet.

Samtidig kan du forvente å oppnå et effektivt vekttap på opptil fem kilo i løpet av de to ukene.

Super effekt

Dietten gjør også at søtsuget forsvinner. Du får høyere forbrenning, bedre fordøyelse og finere hud.

En av de som merket endringene på kroppen, er Jonas (38).

- Det er en veldig god følelse å gå ned så raskt, og at andre kan se det og kommenterer det, sier han. Han måtte droppe de to ukentlige fastedagene for å få hverdagen til å gå opp, men likevel gikk han ned 3,4 kilo på de to ukene kuren varte. 

- Sukkertrangen forsvant etter en uke. Jeg var sulten de første dagene, men så vennet jeg meg til  det, og ble bevisst min dårlige vane med å spise altfor store porsjoner.

Kronisk betennelse

Sliter du med overvekt, søtsug, allergi, kronisk tretthet, smerter i kroppen, utslett, dårlig fordøyelse, urolig mage og/eller hodepine?

Da er du kanskje en av mange som er rammet av en betennelsestilstand i kroppen – kronisk inflammasjon.

De fleste lever med denne tilstanden uten å vite om det, og tar kanskje smertestillende piller eller allergimedisin daglig. Men gjør du ikke noe aktivt for å bekjempe tilstanden, kan den over tid øke risikoen for å få alvorlige sykdommer som hjerte-kar-sykdom, diabetes type 2, benskjørhet og demens (inkludert Alzheimers).Inflammasjon påvirker ikke bare de indre organer. Går du rundt med en kronisk betennelsestilstand i kroppen, påvirker den også kroppens aldringsprosess. Dermed vil hudens elastisitet og struktur svekkes, så du helt synlig eldes raskere.

Jonas (38) gikk ned 3,4 kilo med 5:2-DETOX.
Jonas (38) gikk ned 3,4 kilo med 5:2-DETOX.

Heldigvis kan du gjøre mye for å bekjempe tilstanden, og dermed redusere risikoen for følgene av kronisk inflammasjon.

Antiinflammatorisk kost og regelmessig mosjon kan gi deg et liv med mindre smerter og plager, samt mye mer energi.

 

Spis deg frisk

5:2-DETOX er en 14-dagers diett som renser kroppen din, og som vil gi et vekttap på opptil fem kilo.

JA- og NEI-mat

På antiinflammatorisk kost er det en del matvarer man skal holde seg unna:

 • Kjøtt, egg og melk er helt utelatt fra dietten, da disse varene er vanskelige å fordøye.
 • Sukker og kunstig søtningsmiddel skal du heller ikke ha.
 • Det beste er også å holde seg unna kaffe og sort te, og alkohol, under hele diettperioden.
 • Fisk og skalldyr, og gluten, er utelatt på fastedagene, for å avlaste tarmene.

Samtidig bør man spise mer av såkalt supermat, dvs mat med høyt innhold av fytokjemikalier (virker som antioksidanter):

 • Bær, epler, pærer, ananas
 • Nøtter
 • Chili, karri, gurkemeie
 • Brokkoli, spinat, gulrøtter, grønne bønner
 • Linser
 • Selleri, grønnkål, choy, rosenkål
 • Soya
 • Oliven
 • Løk

Går du rundt med en usynlig inflammasjon i kroppen, vil du kunne redusere symptomer som hodepine, allergisymptomer, hudproblemer, leddsmerter og stive ledd merkbart. Ikke minst vil du kunne oppnå et effektivt og varig vekttap, og redusere risikoen for alvorlig sykdom.

Toukersdietten nullstiller kroppen og gir en effektiv avgiftning og utrensning.

Tarmsystemets viktigste funksjon er å ta opp og skille ut næringsstoffer til kroppen. Et tarmsystem fylt med gift- og avfallsstoffer er naturligvis ikke sunt for kroppen.

To fastedager i uken, kombinert med antiinflammatorisk kost, gjør at tarmene blir sunne og bedre rustet til å ta opp de viktige næringsstoffene.

5:2-DETOX er tilrettelagt for to uker, og passer for deg som ønsker å kickstarte kroppen med en utrensning og et vekttap. Som utgangspunkt er dietten ment for medisinfrie voksne personer. Personer med diabetes type 1, spiseforstyrrelser eller gravide og ammende bør aldri faste. Er du i tvil, bør du alltid spørre legen din før du begynner å faste.

Hva er 5:2?

5:2-diett går ut på at man i løpet av en uke har to dager med lett faste, altså sterkt redusert kaloriinntak (ca. 500–600 kcal). De andre fem dagene i uken spiser man som vanlig. Resultatet er at man kan gå ned ½ kilo i uken, avhengig av hva man spiser de «vanlige» dagene.

Forskning tyder på at kortvarige fasteperioder på lang sikt kan virke positivt på aldring og sykdom. Blant annet kan det gi mindre risiko for sykdommer som Alzheimers, hjerte-karsykdom og diabetes.

Noe av forklaringen er at faste gir lavere nivå av veksthormonet IGF-1 (Insulin-like Growth Factor 1) i blodbanen. Som ung trenger man et visst nivå av veksthormoner, men senere i livet kan høye nivåer av IGF-1 føre til en raskere aldring og større risiko for å utvikle visse kreftformer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning