Ned 2–10 kilo

Enten målet ditt er å gå ned 2, 4 eller 10 kilo: Det må planlegges. Og planen må gjennomføres.

SUKSESS: Med en god plan, vil du kunne nå målet ditt.
SUKSESS: Med en god plan, vil du kunne nå målet ditt. Foto: Illustrasjonsfoto: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Enten målet ditt er å gå ned 2, 4 eller 10 kilo: Det må planlegges. Og planen må gjennomføres. Her er tipsene som hjelper deg på veien:

Ingen "quick-fix"

Styr unna enkle løsninger, som å hoppe over måltider eller ensformige kurer. For det er fettvev du vil bli kvitt, ikke muskelvev. Kroppen din trenger god næring.

Tenk langsiktig

Ta sikte på å gå ned maks 1 kilo i uken. Da vet du når du kan nå målet ditt. Planlegg allerede nå tiden etter vekttapet, når din nye og varige vekt skal holdes.

Velg smart

FYSEN PÅ NOE GODT? Det finnes alltid et sunt alternativ.
FYSEN PÅ NOE GODT? Det finnes alltid et sunt alternativ. Foto: Illustrasjon: Thinkstock

Selv om du følger et kostprogram kan det være vanskelig å styre unna fristelser. En enkel regel er å alltid velge den sunneste utgaven av en matvare. Er du i tvil, så la den eller det ligge.

Beveg deg

Mosjon er bra. Mer mosjon er enda bedre! Mini-mosjon bidrar vesentlig til å booste vektnedgangen. Ta trappen, gå fortere enn du pleier, gå av bussen et stoppested før du skal, parker bilen et stykke unna. Og bruk handleposene som styrketrening: Bruk 2-3 minutter på å løfte og senke posene. Løft posen/posene opp til vannrett og hold i 20-30 sek. Gjenta 5-10 ganger. God trening!

Få nok søvn

Sov minst 7-8 timer hver natt. Du kan ikke sove deg slank, men du kan lett legge på deg noen kilo hvis du sover dårlig. Da er det nemlig fort gjort å kompensere for tretthetsfølelsen og lite energi ved å spise masse karbohydrater.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning