Trygg Polaris 4000 L

Dagslys på svarte natta.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Mest lysstyrke i testen

+ Lett å betjene bryteren med tykke hansker

- Tung festebrakett

- Vanskelig/umulig å montere braketten stabilt

Trygg Polaris gir utrolig mye lys. Hvis man ønsker det sterkeste lyset av alle lyktene, så er dette vinneren. Men deretter finner testerne mest problemer.

Det er vanskelig å feste lykten skikkelig. Den tyngste lykta hadde trengt den beste festebraketten, men leveres med den desidert dårligste. Et av flere problemer med den er at gummien under braketten ikke når skikkelig ned på styret. Dermed blir friksjonen altfor liten. Selv med den hardeste strikken til festet satt lykten dårlige på styrene vi prøvde den på. Heller ikke sportsteip på styret for å øke friksjonen hjalp nevneverdig. Det er også mye slark i selve koblingen mellom festebrakett og lykt.  

Siden lykten var vanskelig å få stabil ble det mye dansing på lysstrålen når man sykla på ujevnt underlag. Ved et tilfelle vrei festet seg rundt styret og lykta lyste omtrent rett ned. Ved en improvisert veltetest vred lykta seg nærmest i alle retninger på en gang, men falt ikke av.  

Lykten har så sterkt lys at for å unngå å blende altfor mye, må lyset stilles veldig mye ned. Det  gjør at lykta ikke passer best til pendlerbruk. Testerne kjenner til at Trygg Polaris har andre og lettere modeller. Flre av disse framstår som bedre alternativer som “se og bli sett-lykt” til bruk i trafikkerte områder.

Totalinntrykk

Det er egentlig vanskelig å se et fornuftig bruksområde for denne lykta - med mindre man ønsker å kjøpe mest mulig lys til lavest mulig pris og deretter mekke en ordentlig festebrakett til styret og et skikkelig feste for den store og tunge batteripakken sjøl.

Holdbarhet

Tålte tekniske tester.

Opplevelse av lys

Gir utrolig mye lys. Siden lykten var vanskelig å få stabil ble det mye dansing på lysstrålen når man sykla på ujevnt underlag. Må stilles veldig ned for ikke å blende andre. Svært begrenset brukbarhet der det er annen trafikk, men gir vannvittig mye lys hvis det er det man ønsker.

Brukervennlighet

Vanskelig å feste lykten skikkelig. Leveres med den desidert dårligste festebraketten i testen. For liten friksjon mellom gummi og styret. Mye slark i selve koblingen mellom festebrakett og lykt. Ved et tilfelle vrei festet seg rundt styret og lykta lyste omtrent rett ned. Ved en improvisert veltetest vred lykta seg nærmest i alle retninger på en gang, men falt ikke av.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 999
Batterier Ladbart separat batteri, egen lader, ladetid cirka 4-6 timer
Oppgitt batterilevetid med full styrke Cirka 3,5 timer
Funksjoner Fast lys i tre styrker samt blinkende lys
Forhandlere: Bikeshop

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning