Trodde du agurk var kjedelig?
Nå er det agurktid. Se hva du kan bruke den freshe agurken til.

(SIDE2): Agurk er vår fjerde største grønnsak og nå er det tid for norske agurker.
Nest etter gulrot, tomat og løk spiser vi mest agurk. Og omsetningen er på hele 25.000 tonn i året, noe som vil si 5 kilo i løpet av et år, skriver frukt.no.
Mager og god
Agurken er mager og gir kun 10 kcal per. 100 gram og kan den brukes på flere måter, ikke bare på brødskiva eller i salaten.
Lag for eksempel tzatziki, agurksuppe, agurkruller eller bruk agurk i smoothien din.
Her får du tre fristende oppskrifter med agurk, fra frukt.no:
Kald kremet agurksuppe
Denne smaker ekstra godt med litt finstrimlet røkelaks i og gjør seg godt servert i høye glass.

Ingredienser:
2 skive brød - 1 cm tykke
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
2 stk slangeagurk
1 stk vårløk
2 dl matfløte
2 dl matyoghurt
10 blad ruccula
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage brødsticks. Skjær brødskivene i 8 like store rektangler på ca. 8x1 cm. Drypp med olje og dryss på salt. Stek på 200°C i 8-10 minutter til de er gylne.
Skrell slangeagurkene og del i to på langs. Skrap ut frøene med en liten skje, og del opp agurken i grove biter.
Grovhakk vårløk og vask rucculaen.
Mos agurk, vårløk og ruccula sammen i foodprosessor eller blender. Spe med fløte og matyoghurt til du har fått en fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Drypp over litt olivenolje og server den kremete agurksuppen kald med brødsticks til.
Tzatziki
Som saus eller dipp.

Ingredienser:
2 stk slangeagurk
3 hvitløsbåter
3 dl matyoghurt
Salt og pepper
Slik gjør du:
Riv agurkene på grovt rivjern.
Press eller hakk hvitløken over i yoghurten.
Bland agurk, yoghurt. Smak til med salt og pepper.
La gjerne tzazikien stå å godkjøre seg i kjøleskap en times tid. Smakene kommer da mye bedre fram.
Tips: Om du bruker vanlig naturell yoghurt, må du la yoghurten renne av gjennom et kaffefilter ca. 30 minutter. Bruker du matyoghurt, trenger du ikke det.
Agurkruller med tomat- og linsesalat
En fin rett til tapasbordet. (8 agurkruller)

Ingredienser:
1 stk slangeagurk
100 g røde linser
2 stk tomat
2 stk vårløk
½ stk paprika - gjerne rød
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1 båt finhakket hvitløk
1 ss hakket frisk kruspersille
Slik gjør du:
Skyll agurken.
Bruk en ostehøvel til å lage lange langsgående skiver av agurken. Rull skivene til sylindere. Er skivene veldig tynne, kan du rulle to sammen. Fest endene med tannpirkere.
Skjær den resterende skalken av agurken og de andre grønnsakene i små terninger.
Skyll linsene og bland dem med grønnsakene.
Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, hvitløk og kruspersille og hell over.
Ha grønnsaks- og linseblandingen over i agurksylinderene.
Server rullene med en kakespade eller legg hver agurkrull på et lite salablad på et fat. Da blir de lettere å forsyne seg.