TomTom Multi-Sport Cardio

Puls på håndleddet funker nesten helt fint, men det er andre mangler her.

Publisert Oppdatert

Slippe pulsbelte? Joda, det er fristende. Mange synes det er ubehagelig med svette, gnagende pulsebelter. Det er derfor spennende å se om klokkene som nå kommer med pulsmåling på håndleddet, holder mål.

TomTom måler pulsen greit, men har en tendens til å falle ut. Det gjelder særlig når pulsen ligger i lave intensitetssoner. Det kan hende at siden pulssignalet blir sterkere ved høy puls, gir det da større utslag mot sensorene i klokkereima, men vi vet ikke om det er dette som er årsaken.

Det er uansett andre ting enn pulsmålingen som er våre største ankepunkter mot denne klokka. Touch-knappen for "lap time" er vanskelig å bruke i fart og i kaldt vær. Og selv om klokka har mange visningsfunksjoner, er det ikke mulig å endre visningene.

Det er også få detaljer i sammendraget og per rundetid. Dessuten er alle sammendrag per treningsprofil, slik at du ikke får en helhetlig oppsummering dersom du i løpet av uka har drevet med ulike treningsformer.

Utforming og brukervennlighet

Greit design. Klokka sitter godt på håndleddet. Godt å slippe pulsbeltet. Stor skjerm med tydelige tall. Man kan velge informasjon i to av rutene (de to øverste). Men det er ikke mulig å fjerne eller legge til antall sider med informasjon.

Teknisk kvalitet

Pulsmålingen på håndleddet er det store spenningsmomentet her. Etter ukevis med testing kan vi konkludere at dette funker best når man har blitt varm og kommet opp i intensitet. Målingen i lave soner faller lettere ut. GPS-signalene lastes litt tregt, men raskere enn på Polar-klokka. Aktivering av QuickGPS kan hjelpe på dette. Pluss for måling av "strides per minutt", uavhengig av GPS-en.

Planlegging og analyse

Pluss at en økt kan planlegges på selve klokka, og god samkjøring med treningsapper som Strava. På selve klokken er analysen begrenset, som at du har "løpt fem drag". Du får antall runder, snittpuls og kalorier, men vi savner flere detaljer om intensitet og hastighet. Appen Mysports på PC og mobil gir i tillegg oversikt over pulsutvikling, hastighet og høydemeter, med visuelle grafer, samt totaloppsummering av gjennomført trening per måned og år. Treningsøktene er lagret i atskilte dagbøker, én for hver aktivitetsform (løping, sykling, svømming, osv.). TomTom lager et sammendrag per profil, så hvis du har syklet og løpt i samme uke, vil øktene dukke opp ulike steder i dagboka. Vi savner en samkjørt oppsummering/analyse.

Spesifikasjoner

Produsent TomTom Norge
Pris 2599
Farge Rød og hvit
Batterilevetid 8 timer med aktiv GPS og Pulsmåling
GPS Integrert
Bluetooth Bluetooth Smart
PC/mobil-program Mysports + flere
Vanntett Til 50 meter vanndybde
Spesialfunksjoner Bevegelsessensor, kompass
Tilbehør Pulsbelte

Konklusjon

Spennende, men litt skuffende alternativ

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning