Wenger Clava Lighter Black Rubber

En driftssikker og fullstendig vanntett stormlighter som egner seg godt under våte forhold.

Wenger Clava stormlighter
Wenger Clava stormlighter Foto: FOTO: Arne T. Hamarsland
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Slik leser du tabellen

Driftssikkerhet: Tenner lighteren hver gang? Hva tåler den av vind, hvordan fungerer den i kulde, og ikke minst: Tåler den fuktighet og en «dukkert»? Garanti? Vektlagt med 40 %.

Brukervennlighet: Er lighteren lett å bruke teknisk? Kan flammen reguleres, og er dette lett å gjøre med bare fingrene? Er det lett å bruke den på trange steder, som f.eks. å tenne et montert stormkjøkken? Kan den brukes med tykke hansker? Er lighteren lett å fylle, og er det lett å se hvor mye drivstoff som er igjen? Er den grei å ha i lomma? Vektlagt med 50 %.

Sikkerhet: Hvor sikker er lighteren mot feiltenning i f.eks. lomma? Er det lett å brenne fingrene? Følger det med en god bruksanvisning? Vektlagt med 10 %.

Markedsføres av: Sports- og nettbutikker.

Søk på «Wenger Stormlighter »

Vekt komplett uten brennstoff: ca. 69 gram

Produsert: Kina

Veil. pris: kr 479,- (sett på nettet til kroner 425,-)

Bruksanvisning: Kort bruksanvisning på engelsk

Garanti: 3 år

Sylinderformet, ca. 95 mm lang.

Hele lighteren er gummiert, noe som gir godt grep. For å bruke lighteren skrus topplokket av, for å justere flammen eller fylle på gass skrus bunnlokket av. Lokkene er ulikt formet, og passer kun der de skal sitte.

Gummifôringer tetter mot vann og fukt. Det er lagt inn speil i bunnen av begge lokkene, men de er knøttsmå, og nytten er begrenset. Lokkene er løse, og særlig bunnlokket, som ikke har snor og festeklips, er lett å miste.

Lighteren tenner stort sett 100 %. På full tank og full guffe begynner den å fuske etter 6-7 sekunders brenntid og slår over på «billiglighter-flamme».

Det trekker også ned at den brenner i 6-8 sekunder etter at den er slått av. Den eneste i testen som fungerer prikkfritt etter å ha vært dyppet i vann.

Tåler vind utmerket.

Flammen kan enkelt reguleres med fingrene fra nesten null til en stikkflamme på ca. 2 cm. Vanskelig å bruke lighteren uten å brenne seg der det er trangt, som f.eks. nede i et montert stormkjøkken.

Mulig å tenne lighteren med tykke hansker, men kort avstand (5 mm) fra tenner til flammen gjør at det er fort gjort å svi fingrene.

Tenner er i glatt metall, og gir ikke spesielt godt grep.

Litt plundrete påfylling av gass. Vanskelig å se hvor mye butan det er på tanken.

Grei å ha i lomma eller ryggsekklokket. 100 % sikker mot feiltenning så lenge topplokket sitter på. Fås også i kombinasjonen røde endestykker og sort midtparti.

En driftssikker og fullstendig vanntett stormlighter som egner seg godt under våte forhold.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning