Birkebeinerrittet

Utsolgt på 66 sekunder

De 6.000 billettene til Birkebeinerrittet ble revet bort på 66 sekunder.

TRANGT OM PLASSEN: Birkebeinerrittet er svært populært. Her fra 2005, da 12802 deltakere var påmeldt. Foto: Foto: Scanpix

• Norges største terrengsykkelritt, etter antall deltagere

Det er ingen tvil om at Birkebeinerrittet er svært populært. I dag morges ble de 6.000 billettene revet bort på 66 sekunder.

Etter 15 minutter stod 7.700 personer på venteliste, opplyses det på rittets nettside. Fem minutter senere var tallet oppe i 8.000, skriver Aftenposten.no.

Nå oppfordrer rittsjef Tone Lien de som ikke har fått plass om melde seg på FredagsBirken.

Først til mølla

- Men man må være kjapp der og. De siste plassene kommer til å bli revet bort når de legges ut 6. november, sier Lien til Aftenposten.no.

På FredagsBirken i august var det plass til 5.000 deltakere. Også her er det først til mølla-prinsippet som gjelder.

Rittet ble arrangert første gang i år, og ble arrangtert dagen før det ordinære Birkebeinerrittet. Rittet har samme start, mål og løype som Birkebeinerrittet.

Til forskjell fra Birkebeinerrittet har det imidlertid ikke alders- og eliteklasser.

Les mer om FredagsBirken her.

- Noen blir sure

I går kveld var daglig leder Tone Lien spent før det heftige påmeldingsrittet.

- Påmeldingen er en annen type konkurranse, der det handler om å vare rask ved maskinen. Vi opplever at noen blir sure. Noen mener vi prioriterer de med raske nettlinjer. Andre mener vi prioriterer de som har korte navn, sa Lien til klikk.no.

Det er 16.500 plasser i Birkebeinerrittet totalt, men over halvparten av plassene er forhåndsgitt. I fjor ble rittet fullt i løpet av 90 sekunder. Da var 8.000 billetter lagt ut.

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.