Test av vinterstøvel

La Crosse Pine Top Black Leather

Fungerer meget bra til daglig bruk og i snøslaps på kalde og hustrige dager.

TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre.
TESTET: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 par vinterstøvler som skal holde føttene varme og tørre. Foto: FOTO: Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Isolasjonsevne: Vi har vurdert de isolerende egenskapene til støvlene, både overdelen og hvor godt sålene isolerer ned mot bakken. Vektlagt med 40 %.

Støtte og såle: Gir støvlene tilstrekkelig støtte til variert bruk? Vi har vurdert både støtte i ankel og hvilken støtte sålen gir. Vektlagt med 15 %.

Soliditet: Viser støvlene unormale tegn på slitasje? Holder de fasongen etter bruk? På støvler med innersko/innersokk er slitasje på disse spesielt vurdert. Vektlagt med 15 %.

Komfort og snøring: Vi har vurdert om snøring, hemper, borrelås, reimer osv. fungerer hensiktsmessig og om de er enkle å operere. Generell opplevd komfort under praktisk bruk. Fotseng, passform, oppleves de tunge, oppleves de klumpete, hvordan er påtrekket, osv. er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktisk friluftsbruk: Vår vurdering med tanke på variert friluftsbruk. Her har vi blant annet vurdert hvordan de er å gå med. Vektlagt med 15 %.

Total: Samlet vurdering avrundet til nærmeste halve karakter. Pris er ikke tatt med i vurderingen.

La Crosse Pine Top Black Leather

Grand Outdoor, tlf. +46 705-982730, www.lacrosseeurope.eu

Pris: kr 1399,-

Materiale/membran: Lær overdel, gummi nedre del, Snow Grip II såle, uttagbar innersokk, Thinsulate Ultra fôr.

Vekt pr. par (vår måling): 2300 g

Høyde skaft (vår måling): 27 cm

Lest: Normal/litt vid lest.

Egen herre/damemodell: Nei, 40-47

God og pen vinterstøvel som fungerer like godt til hverdags som til lettere friluftsliv. Gir ikke spesielt god støtte verken i ankel eller fra såle. Gradert til -51 grader av produsent. Lett påtrekk og enkel snøring. Uttagbar innersokk med forsterkninger på hæl. Gummi i nedre del og vanntett skaft. Ikke spesielt stiv såle - passer best til bruk uten eller med lett sekk på ryggen. Mønsteret på yttersålen gir godt feste på snø. Kan gjerne legge i en innleggssåle for å få enda bedre isolasjon mot bakken. Skaftet synker noe sammen etter noe bruk, ellers slitesterk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning