Test av ullgensere

Woolpower Zip Turtleneck 400

Glimrende som undertøy på de kaldeste dagene.

TEST: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 tykke ullgensere som holder deg varm.
TEST: Villmarksliv og Klikk.no har testet 11 tykke ullgensere som holder deg varm. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik leser du karakterene

Passform: Passform oppleves individuelt, men våre testere har vært rimelig enige. En passform som gjør at genseren fungerer godt under annen ytterjakke har vært vektlagt. Lengde på armer, er halsen lang nok og tetter den godt, lengde i livet og om genseren gir generelt god bevegelsesfrihet har vært vurdert. Vektlagt med 20 %.

Slitasje: Nupping, glidelås, sømmer, detaljer og krymping er sjekket. De modellene som ikke kan vaskes i maskin, har fått trekk for det under dette punktet. Vektlagt med 15 %.

Isolasjonsevne/komfort: En tykk genser isolerer bedre enn en tynn, men noen modeller er strikket på en måte som gir bedre isolasjonsevne i forhold til vekt. En god hals, lengde på ermer og f.eks. et forlenget ryggstykke kan også gi en bedre totalkomfort enn på en genser uten dette. Vektlagt med 50 %.

Vekt: Vektlagt med 15 %.

I utgangspunktet en tykk undertrøye, men fungerer også meget godt som en genser eller forsterkningsplagg utenpå annet undertøy på ikke altfor kalde dager.

Krymper lite, men blir litt løs i formen og nupper noe etter en del bruk. Veldig elastisk; sitter godt inntil og passer godt under ytterklær.

God, høy hals som sitter godt inntil, men kunne vært litt høyere. Solid glidelås som glir godt. Forlenget ryggstykke og god lengde på ermene. Pluss for 60 grader maskinvask!

Blir litt tynn som «tykkgenser», men meget anvendelig og slitesterk.

Woolpower Zip Turtleneck 400

Ullfrotté Original AS, tlf. 69 80 71 00, www.woolpower.se

Pris: kr 799,-

Vekt (str. L): 540 g

Materiale: 70 % merino, 28 % polyamid, 2 % elastan

Vask: 60 grader maskinvask

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning