Test av sykkelvogner

Merida

Enkel og solid henger.

Publisert Oppdatert

Merida, sykkelhenger for to barn

Stians Sport AS, tel. 22 51 55 22, www.stians-sport.no

Pris: 2499,-

Egenvekt: ca 10 kg

Maksimal totalvekt: 40 kg

Utstyr som følger med: fronthjul m/brems

Bra førsteinntrykk - enkel, men oppleves solid. Grei egenvekt og bra lastekapasitet, men mangler noe på både finish og praktiske/tekniske løsninger sammenlignet med de beste.

Ikke kjappest å slå sammen, men samtidig ikke noe problem. Bygger kun 10 - 12 cm i høyden når den er sammenslått. Forholdsvis enkel å gjøre om til trille - hjulet kan ikke være montert når den brukes som sykkelhenger - tar ganske mye av bagasjeplassen om en har det liggende bak i hengeren. Fronthjulet har bremse med håndtak på styret - bremsen kan låses(fungerer ikke når den brukes som henger).

I utgangspunktet grei løsning med tanke på netting og regntrekk, men regntrekket går ikke rundt på sidene og en kan få innsig av fukt/regn langs sidene - opplevde dette mest i forbindelse med at hengeren stod ute mens det regner. Ingen katastrofe da en som regel klær barna etter været, men likevel ikke optimalt. Kunne hatt bedre luftemuligheter når en trenger å trekke igjen regnskyddet i front.

Trekket er kanskje litt kort i front - litt lite overlapping.

Mye borrelås - ikke optimalt om en skal sjekke sovende barn. Bra størrelse på kabinen med god bredde (ca 60 cm) og noe bagasjeplass bak ryggen til barna. Ok sittekomfort, men myk rygg slik en må passe på at bagasje/varer ikke blir liggende inn mot ryggen til barna. Enkle sikkerhetsreimer uten polstringer, men enkle i bruk. En kan sentrere barnet om en kjører kun med ett barn.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning