Test av superlett dunjakke

Outdoor Research Transcendent Hoody

God allrounder. Mye for pengene.

TEST: Klikk.no har testet åtte superlette dunjakker under 500 gram.
TEST: Klikk.no har testet åtte superlette dunjakker under 500 gram. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Godt med lommer

+ God hette

+ God passform

+ Godt med lommer

+ Godt utstyrt i forhold til pris

- Gjennomgående sømmer

Outdoor Research Transcendent Hoody

Vertikal AS, tlf. 32 05 52 50, www.vertikal.no

Pris: 1999 kroner

Totalvekt i herre str L: ca 440g

Dun: 85 %

Fyllvekt: ca 120 g

Dunspenst: 650 (ikke avklart om dette er US eller EU)

Annet: Kommer også som damemodell (Aria), ytterstoff av resirkulert materiale, gjennomgående sømmer.

Vask: Maskin 30 grader

Ikke den letteste jakken i dette selskapet, men meget god utstyrt med tanke på hette, godt med lommer og god lengde i livet med et noe forlenget ryggstykke. Ikke beste dunkvalitet, med dette gjenspeiles også noe i pris.

God, litt tett passform gjør at den fungerer godt både som ytterste plagg på ikke altfor kalde dager og under annen skalljakke som forsterkningsplagg på kalde dager. Hetta har gode justeringsmuligheter og følger hodets bevegelser meget bra. Dekker godt i halsen med hetta både opp og nede. God lengde på ermene. Foret vindklaff på innsiden av glidelås i front.

To utvendige, lave stikklommer med glidelåslukking - foret med mikrofiber - bra. Den ene kan brukes som pakkpose til jakken. Stikklommene er isolerte på utsiden. Utvendig brystlomme med god størrelse. Alle utvendige glidelås er vindbeskyttet/av YKK vindavvisende kvalitet. To store, innvendige, lave "dropplommer" - glimrende til for eksempel lue og votter. Jakken har vist få tegn til slitasje, men slipper litt dun.

Smale dunkanaler gjør at duna holder seg på plass der den skal være og gjør den godt egnet som forsterkningsplagg under annen skalljakke, men gir samtidig ganske mange gjennomgående sømmer. Uavklart om dunspenst er oppgitt etter US eller EU standard. Uansett - her får du mye for pengene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning