Test av superlett dunjakke

Mammut Broad Peak II Jacket

Meget god allrounder.

TEST: Klikk.no har testet åtte superlette dunjakker under 500 gram.
TEST: Klikk.no har testet åtte superlette dunjakker under 500 gram. Foto: Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Mammut Broad Peak II Jacket

Ajungilak AS, tlf. 23 14 37 00, www.mammut.ch

Pris: 2200 kroner

Totalvekt i herre str L: ca 360 g

Dun: 90 %

Fyllvekt: 110 g

Dunspenst: 750 EU

Annet: Kommer også som damemodell (Miwa), Pertex Quantum ytterstoff, gjennomgående sømmer

Vask: maskin 40 grader, skånsom

Vi har testet Broad Peak tidligere, men dette er en ny utgave hvor blant annet nål og tråd er skiftet ut for å gi mindre dunlekkasje - noe som vi klaget på ved forrige test. Den har også fått bedre dunkvalitet, blitt lettere og - så vidt vi husker fra den gamle modellen - fått litt tettere passform. Lett jakke med god passform og god lengde i livet. Noe forlenget ryggstykke.

Passform gjør at den fungerer godt både som ytterste plagg på ikke altfor kalde dager og under annen skalljakke som forsterkningsplagg på kalde dager. Halsen har god høyde og dekker godt - mikrofiber inn mot hake/hals. God lengde på ermene. Foret vindklaff på innsiden av glidelåsen i front. To utvendig lave stikklommer - har ikke glidelås.

Stikklommene er isolerte på utsiden. Utvendig brytslomme med glidelåslukking og god størresle - kan brukes som pakksekk. Alle utvendige glidelåser er av YKK vindavvisende kvalitet. Jakken har vist få tegn til slitasje, men slipper fortsatt litt dun i sømmene. Smale dunkanaler gjør at duna holder seg på plass der den skal være og gjør den godt egnet som forsterkningsplagg under annen skalljakke, men gir samtidig mange gjennomgående sømmer.

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også