Test av superlett dunjakke

Sir Joseph Koteka Down Jacket

Glimrende turjakke.

TEST: Klikk.no har testet åtte superlette dunjakker under 500 gram.
TEST: Klikk.no har testet åtte superlette dunjakker under 500 gram. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Sir Joseph Koteka Down Jacket

Kårvatn Fjellutstyr AS, tlf. 71 66 39 29, www.fjellutstyr.no

Pris: 3798 kroner

Totalvekt i herre str L: ca 490 g

Dun: 95 %

Fyllvekt: 220 g

Dunspenst: 800 EU

Annet: Bokskonstruksjon (ikke gjennomgående sømmer), Softex micro ytterstoff

Vask: Maskin 35 grader, skånsom

En av kun to jakker i denne testen som ikke har gjennomgående sømmer - det gir en vindtett konstruksjon - meget bra! Dette sammen med dun av topp kvalitet og godt med dun gir en jakke som isolerer meget godt tross sin lave vekt.

Koteka er ikke en ny modell, men det er gjort såpass mange forandringer på den at vi valgte å ta den med. Hetta er blitt fast og den er endret ganske mye. Jakken er blitt noe lettere, de elastiske mansjettene er fjernet, og ermene er gjort noe smalere. Jakken har god passform og god lengde i livet, med et noe forlenget ryggstykke.

Passform gjør at den fungerer best som ytterjakke, men kan også brukes under annen skallbekledning om denne er romslig. Endringene på ermene på denne siste utgaven gjør den noe bedre egnet under annen skalljakke enn den gamle modellen. Halsen har god høyde og dekker godt - også om hetta ikke er i bruk. Fast hette som dekker godt - også på sidene. Hetta har gode justeringer og følger hodets bevegelser bra.

God lengde på ermene og borrelåslukking rundt håndledd. Brei vindklaff på innsiden av glidelåsen i front. To utvendig lave stikklommer med glidelåslukking. Stikklommene er isolerte på både inn- og utsiden - bra. Alle utvendige glidelås av YKK vindavvisende kvalitet. Selv om jakken har et av de absolutt letteste yttermaterialene i denne testen, har den vist få tegn til slitasje og har ikke sluppet dun.

"Normal" størrelse på dunkanalene gjør at den ikke oppleves like "kompakt" som mange av de andre, men blåser seg godt opp. Forholdsvis enkel design - vindtetthet og isolasjonsevne er prioriterte momenter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning