Test av sovepose

Helsport Raudfjorden

Én av våre favoritter.

TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær.
TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik leser du tabellen

Komfort/Diverse: Opplevd liggekomfort, også med tanke på temperatur, samt praktiske/tekniske løsninger. Her har vi vektlagt både rent subjektive observasjoner og andre mer håndfaste momenter, som utforming på hetta, stramminger, lommer, glidelås osv. Vektlagt med 25 %.

Pakkevolum: Pakkevolum er et viktig moment på alt utstyr som gjerne skal bæres i sekk eller pakkes i pulk. Vektlagt med 25 %.

Vekt: Posene har noe ulik lengde - vi har derfor delt gram på lengde slik at vi har sammenlignet «gram pr. cm pose». Dvs. at to poser som er like tunge, men har ulik liggelengde vil få ulik karakter. Vektlagt med 15 %.

Slitestyrke: Poser med vaskeanvisning på 40 grader og lavere har fått minimum ett poeng i trekk her. Vektlagt med 10 %.

Fukttoleranse: Selv om isolasjonsmaterialet i en fiberpose takler fukt godt, er det viktig at stoffet på ut- og innsiden tåler noe fukt uten at det blir gjennomtrukket med en gang. Både utside og innside av posen er vurdert. Vektlagt med 25 %.

TOTALT: Samlet vurdering uavhengig av pris.

Helsport Raudfjorden Fiber/Down

Helsport AS, tlf. 72 87 83 00, www.helsport.no

Pris: kr 3499,-

Vekt (målt av oss): 2,9 kg

Komforttemp oppgitt (EN13597): -9/-16

Vaskeanvisning: 40 grader

Liggelengde: 195 cm

Andre lengder: Nei

Del

Teknisk god. Ett lag dun innerst mot kroppen. I grenseland for denne testen (nesten 700 g dun i tillegg til fiber). Meget god hette, god brystklaff. Lang glidelås med godt isolert klaff på innsiden.

Glidelåsen glir stort sett bra; den kan kobles med annen pose og er løftet fra bakken. Posen kan oppleves litt trang. Fotboks med god størrelse og isolasjon. Tar seg ganske raskt igjen etter komprimering.

Meget god pakkpose. Innvendig lomme samt lomme bak på hetta.

Innvendig «muffe» til oppvarming av hender, god idé, men litt dårlige sømmer rundt denne. Grei egenvekt, lite pakkevolum.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning