Test av sovepose

Isbjørn Jan Mayen

Godt valg for dem som foretrekker romslige poser og der volum/vekt ikke er prioritert.

TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær.
TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik leser du tabellen

Komfort/Diverse: Opplevd liggekomfort, også med tanke på temperatur, samt praktiske/tekniske løsninger. Her har vi vektlagt både rent subjektive observasjoner og andre mer håndfaste momenter, som utforming på hetta, stramminger, lommer, glidelås osv. Vektlagt med 25 %.

Pakkevolum: Pakkevolum er et viktig moment på alt utstyr som gjerne skal bæres i sekk eller pakkes i pulk. Vektlagt med 25 %.

Vekt: Posene har noe ulik lengde - vi har derfor delt gram på lengde slik at vi har sammenlignet «gram pr. cm pose». Dvs. at to poser som er like tunge, men har ulik liggelengde vil få ulik karakter. Vektlagt med 15 %.

Slitestyrke: Poser med vaskeanvisning på 40 grader og lavere har fått minimum ett poeng i trekk her. Vektlagt med 10 %.

Fukttoleranse: Selv om isolasjonsmaterialet i en fiberpose takler fukt godt, er det viktig at stoffet på ut- og innsiden tåler noe fukt uten at det blir gjennomtrukket med en gang. Både utside og innside av posen er vurdert. Vektlagt med 25 %.

TOTALT: Samlet vurdering uavhengig av pris.

Isbjørn Jan Mayen dobbel glidelås

Isbjørn AS, tlf. 72 59 01 60, www.isbjorn.no

Pris: kr 2095,-

Vekt (målt av oss): 3,7 kg (ca. 3 kg oppgitt)

Nedre komforttemperatur oppgitt (Thelma): -22

Vaskeanvisning: 40 grader

Liggelengde: 195 cm

Andre lengder: Kan sys etter mål, med dobbel glidelås, 70 cm glidelås eller uten.

Del

Røffere sydd enn de peneste posene. Færre finesser, men meget solid og behagelig. Testens høyeste egenvekt og pakkevolum, men testens beste vedr. plass innvendig.

God hette og brystklaff.

Lang, dobbel glidelås, meget god tetting. Fotboks med god størrelse og isolasjon. Tar seg raskt igjen etter komprimering. Pakkpose med god plass, men vi ville byttet den for å komprimere bedre. Ekstra beskyttelse på undersiden mot fukt. Innerstoffet er behagelig, men trekker raskt fukt. Nedre komforttemp. etter ISO TR 11079 (Thelma) testmetode oppgitt, den gir noe lavere temp. sone enn EN.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning