Test av sovepose

Ajungilak Tyin Winter

Best i test.

TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær.
TEST: Villmarksliv har testet 10 soveposer for kaldt vær. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik leser du tabellen

Komfort/Diverse: Opplevd liggekomfort, også med tanke på temperatur, samt praktiske/tekniske løsninger. Her har vi vektlagt både rent subjektive observasjoner og andre mer håndfaste momenter, som utforming på hetta, stramminger, lommer, glidelås osv. Vektlagt med 25 %.

Pakkevolum: Pakkevolum er et viktig moment på alt utstyr som gjerne skal bæres i sekk eller pakkes i pulk. Vektlagt med 25 %.

Vekt: Posene har noe ulik lengde - vi har derfor delt gram på lengde slik at vi har sammenlignet «gram pr. cm pose». Dvs. at to poser som er like tunge, men har ulik liggelengde vil få ulik karakter. Vektlagt med 15 %.

Slitestyrke: Poser med vaskeanvisning på 40 grader og lavere har fått minimum ett poeng i trekk her. Vektlagt med 10 %.

Fukttoleranse: Selv om isolasjonsmaterialet i en fiberpose takler fukt godt, er det viktig at stoffet på ut- og innsiden tåler noe fukt uten at det blir gjennomtrukket med en gang. Både utside og innside av posen er vurdert. Vektlagt med 25 %.

TOTALT: Samlet vurdering uavhengig av pris.

Ajungilak Tyin Winter

Ajungilak AS, tlf. 23 14 37 00, www.ajungilak.no

Pris: kr 2200,-

Vekt (målt av oss): 2,6 kg

Komforttemp oppgitt (EN13597): -7 /-15

Vaskeanvisning: 60 grader

Liggelengde: 180 cm

Andre lengder: 165 cm, 200 cm

Del

Teknisk meget god. Solid. Meget god hette og brystklaff. Lang glidelås som glir godt. Klaff på innsiden med god bredde og isolasjon.

Glidelåsen kan kobles med annen pose og er løftet fra bakken. Ikke av de videste posene i testen, men ok. Fotboks med god størrelse og isolasjon.

Tar seg meget raskt igjen etter komprimering. Ikke den beste pakkposen, men ok. Innvendig, stor nettinglomme. Ekstra beskyttelse rundt hode og fotende mot fukt. Grei egenvekt og bra pakkevolum.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning