Test av skallbukser

Klättermusen Freke Salopette

Beste vinterbukse.

TEST AV SKALLBUKSER: Vi har testet sju skallbukser, og det er store forskjeller i pris, vekt og slitestyrke.
TEST AV SKALLBUKSER: Vi har testet sju skallbukser, og det er store forskjeller i pris, vekt og slitestyrke. Foto: FOTO: Randulf Valle
Publisert Oppdatert

Klättermusen Freke Salopette

Vekt: 1420 gram

Pris: kr 6200,-

Kompromissløs selebukse for tøffe aktiviteter, laget i Chutan Stretch med kevlarforsterkning på innsiden av beina, over knærne og i baken.

Toveis glidelås i front. Toveis, kraftig glidelås i hel lengde på begge sider muliggjør dobesøk uten å ta av buksa. Heldekkende glidelåsklaff med borrelås, samt låsespenne over glidelåsen i siden gir ekstra sikkerhet.

Øverste del i ventilerende stoff. Fleecefôr i korsryggen.

Enkel snorstramming i livet. Vid nederst for plass til store støvler, men med mulighet for stramming. Dobbelt stoff over knær muliggjør innlegging av knebeskyttere. Eneste negative er at spennene på selene tidvis spretter opp under bruk.

Tåler så å si «alt» av vær og forhold. Ekstremt slitesterk. Kun mindre slitasjemerker etter langvarig og hard bruk. Begge hundekjørerne i testteamet valgte denne buksa til Finnmarksløpet og de tøffeste treningsturene i forkant.

Fungerer fint til hundekjøring og skiturer, men ikke så behagelig på fotturer.

Tyngste bukse i testen, ofte for varm om sommeren. Prisen er drøy, men dette er en investering du vil ha glede av i mange år om du trenger ei bukse som tåler skikkelig juling.

 

Slik er buksa vurdert:

Ventilasjon og vanntetthet: 8/10

Snitt og bevegelighet: 7/10

Funksjoner og detaljer: 9/10

Slitestyrke: 10/10

Allsidighet: 7/10

Totalt: 8/10

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning