Test av sekk Arcteryx Axios 50

Arcteryx, Axios 50

– Beste lettvekter! Stilig, slitesterk og meget god sekk. Meget god bærekomfort

Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Norsk Fjelsport AS, tlf 22 59 25 90, www.arcteryx.com

Volum: 50 liter

Vekt: 1,5 kg

Bærer 15 kg uten problemer. To ulike rygglengder tilgjengelig og generelt gode justeringsmuligheter. Vi hadde Regular (vanlig/normal rygglengde) og vekt og volum i testen er for Regular. Velger du modellen Tall (lang rygglengde) er litt tyngre og rommer 53 liter.

Detaljer på Arcteryx Axio

Godt med festepunkter - ingen dedikerte til f.eks staver og økser slik mange har, men hemper (micro daisy chains) slik at det er enkelt å bruke reimer til å feste f. eks spade og liggeunderlag eller annet du måtte ha behov for.

Flytende, avtakbart topplokk med to utvendige og en innvendig lomme - sekken får ca 5 liter ekstra pakkevolum når lokket er hevet maksimalt. Foran har den en stor "kengurulomme" med glidelås i front gir meget god plass til jakke og lignende, som tar av seg undervei og vil ha lett tilgjengelig.

Lave, ekspanderene stikklommer på sidene - litt grunne, men gode til drikkeflasker og lignende.

Solide klips og løsninger som håndteres greit med hansker eller votter på.

Vi hadde sekk med copper-farge, noe som ga et veldig lyst sekkerom. Da ble det enkelt å finne ting.

Lang glidelås på den ene siden gir ekstra god tilgang til innholdet i sekken. Godt opplegg for drikkesystem. Meget godt kompresjonssystem. Hele bæresystemet er konstruert for å gi god lufting mellom sekk og kropp - fungerer godt.

Hurtigtørkende og godt ventilerende materialer i skulderreimer, hoftebelte og ryggpanel. Godt utformede skulderreimer som er meget behagelige i bruk.

Ytterstoffet har vært meget bra i forhold til vannavvisning.
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning