Test av Rottefella BC Magnum

Solid og meget stabil binding til fjellskiene

Rottefellabindingen gir meget god skikontroll.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Solid og stabil

+ Gir meget god kontroll over skiene

+ Sikker i bruk og lite utsatt for ising

- Dyrere og tyngre enn andre enklere/spinklere modeller

Rottefella er en velkjent aktør på det norske markedet med tanke på bindinger. De har et utvalg som spenner fra racing, vanlig langrenn, barn, fjellbruk og ekstrem telemark.

Vi har denne gangen testet den kraftigste bindingen i NNN systemet i deres Back Country (BC) serie. BC serien er tiltenkt allsidig tur- og fjellskiløping.

BC Magnum er med sine 67 mm en veldig brei binding. Bredden gir en stor kontaktflate mellom sko og binding noe som fører til meget god stabilitet og meget god skikontroll. Bindingen har manuell åpne/lukke mekanisme.

I bruk

Siden tidlig vinter har vi testet BC Magnum.

Bindingen er bred - det legger en merke til med den samme en ser den montert på skiene. Dette gjør den best egnet til ski med en viss bredde, minimum 52 mm - men en trenger ikke ha ekstreme ski for å bruke denne bindingen - vi har testet den på flere modeller klassiske fjellski (bl.a E99 fra Fischer) med meget gode erfaringer. De fleste får nok anbefalt en spinklere skibinding når de er i butikken og skal velge ski, sko og binding.

Mange velger en automatisk utgave slik at en slipper å bøye seg ned til bindingen når en skal ta skiene av/på, men vi må si at vi ser flere fordeler enn ulemper med denne manuelle bindingen. Den er meget stabil - noe en merker spesielt i litt isete og vanskelig terreng, samdidig som den fungerer godt i oppkjørte løyper.

Konstruksjonen gjør den lite ømfintlig for ising i mekanismen - noe en spesielt opplever i påsketidene med kulde på morgen og kveld og gjerne mange plussgrader og kanskje overvann på islagte vann på dagtid.

Et annet moment er sikkerhet ved for eksempel om en faller ned i smeltehull i snøen (noe en skal være oppmerksom på nå på senvinteren med smelting rundt store steiner og ved bekker) eller går gjennom is på vann, er at det er mye enklere å få av seg en slik manuell binding om en blir liggende vanskelig til eller mister stavene. De koster selvsagt litt mer enn en spinklere tilsvarende modell.

Våre testmodeller av BC Magnum har vært meget pålitelige i testperioden og ikke vist noen form for uvanlig slitasje eller funksjonsfeil.

Fakta

Rottefella, BC Magnum

Rottefella AS, tel. 32 79 25 20, www.rottefella.no

Pris: ca 750 .-

Annet: Rottefella har også en noe smalere modell som heter BC manuell - godt egnet for deg som ikke går så mye i ulendt terreng, men fortsatt ønsker funksjonssikkerheten en manuell binding gir.
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen