Test av regntøy

Regnsett med ytre belegg

Regndresser med et ytre, vanntett belegg er kanskje det de fleste forbinder med tradisjonelle regnklær.

Test av regntøy
Test av regntøy Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert

Slik gjennomførte vi testen

De fleste dressene er testet i fem-seks måneder. Vi har testet to sett av flere dresser, i tillegg har vi rotert innad i testteamet, som består av fem erfarne fjellfolk. Jakker og bukser i str. herre L eller tilsvarende er veid av oss, og vekta kan avvike noe fra det produsenten oppgir.

Innenfor sine kategorier er stoffet på alle disse dressene vanntette nok om en følger produsentens anbefalinger med tanke på vask og vedlikehold.

Vi har derfor ikke tatt med dette i vurderingene, da det ikke slår ut på testresultatene. Det momentet vi har erfart har hatt størst innvirkning med tanke på vanntetthet i testperioden, er f.eks. slitasje av stoffet og at enkelte modeller sliter med at tapen løsner. Dette er vurdert under «slitasje» i tabellen.

Disse har sveisede sømmer og skal derfor være helt vanntette selv etter lang tids bruk, uten at de trenger å reimpregneres.

Ulempen er at de ofte er tyngre, har noe dårligere passform og at en blir raskere klam på grunn av svette. Selv om enkelte av disse også skal puste noe, merker man ganske raskt at man blir klam om man er i aktivitet.

Share

Les også: Regnsett med indre belegg

Denne saken ble første gang publisert 26/05 2010, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også