Test av pulsklokke med GPS

Polar V800

Meget god multisportklokke.

NYTT FLAGGSKIP: Polar har brukt seks år på å utvikle det nye flaggskipet V800.
NYTT FLAGGSKIP: Polar har brukt seks år på å utvikle det nye flaggskipet V800. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Det er vanskelig å finne noe direkte negativt med denne modellen, som vi på Klikk.no også har testet mer utførlig tidligere. Vi kunne kanskje ønsket en noe større skjerm om dette har vært mulig uten at det har gått ut over størrelsen på selve klokka, og det må kommenteres at V800 ikke har samme navigeringsmuligheter som Fenix2 og Ambit3.

Brukervennlighet, logging av totalt aktivitetsnivå og lettfattelige grafiske fremstillinger og tilbakemeldinger etter treningene gjør denne til et meget godt valg. Passer for både aktive idrettsutøvere og mosjonister som ønsker et godt hjelpemiddel til å komme i form og eventuelt gå ned i vekt. God batterilevetid og en pen design gjør at V800 også passer godt som klokke til daglig bruk.

Det mangler ennå gode funksjoner for svømming utover ren pulsmåling (om du får pulsbeltet til å sitte på i vannet). Dette er lovet i oppdateringer i høst.

Skjerm, knapper og utforming

Overbevisende byggekvalitet og den sitter godt på håndleddet under bruk. En av de smekreste i denne testen med tanke på størrelse, noe som gjør at den er grei å bruke også til daglig. God skjerm med høy oppløsning, men til tider liten skrift. Knappene kan være litt vanskelige å betjene om du bruker hansker. Ved å kakke klokka mot pulssensoren får du opp en rundetid/etappetid der og da.

Funksjoner og brukervennlighet

Dette er en multisportsklokke som vil fungere meget godt til de aller fleste idretter. Meget gode nettsider, gode funksjoner tilgjengelig og god og rask løsning for overføring av treningsøkter til Iphone via Bluethooth (Android skal være på gang). Du kan ha både lyd- og vibrasjonsvarslig og få veiledning underveis i treningen om du for eksempel har satt opp en intervalløkt. Egne funksjoner for svømmetrening og sammen med Ambit3 den eneste som også logger pulsdata i vannet. Registrerer all aktivitet så lenge du har på deg klokka, dette gir deg informasjon om hvordan ditt totale aktivitetsnivå er og om du for eksempel får nok hvile sett opp mot hvor mye du trener. Etter en treningsøkt gir V800 deg en enkel og lett forståelige tilbakemeldinger på hvordan treningsøkta har vært og hvor lenge du må vente før kroppen er klar for ny trening etter økta. På denne funksjonen mener vi Polar har den beste løsningen. V800 gir deg mye informasjon under og etter trening og har funksjoner for testing for å finne ut hvordan formen er slik at du får hjelp til å tilpasse treningen – bra!

Oppsett og tilpasninger

Polar er veldig god på menyer, oppsett og brukervennlighet. Klokka er meget enkel å ta i bruk. Det meste er intuitivt, og de som har brukt Polar fra før vil kjenne seg igjen i menyoppbygningen. Om du ønsker å spesifisere andre aktiviteter og oppsett enn de som er lagt inn fra leverandøren, kan du definere dine egne på Polar Flow-nettsidene via pc/Mac.

Spesifikasjoner

Produsent Polar Electro Norge AS
Pris 4399
Vekt
Betjening Betjenes med 5 knapper, menyen er hvit på svart bakgrunn. Rask berøring for umiddelbar pulsinfo.
GPS Integrert i klokken.
Utstyr Vanntett pulsbelte og batterilader er inkludert.
Batteri - type og levetid Batteri innebygd i reimen. 50 timer aktiv bruk oppladet.
Spesielle funksjoner Meny for triatlon, aktivitetssporing og restitusjonsmåling. Smartklokke der du kan installere framtidig programvare og -oppdateringer.

Konklusjon

Meget godt valg

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning